субота, 04. мај 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Турска: Издат налог за хапшење још 133 војна официра осумњичена за везе са Фетулах Гуленом, ког Анкара оптужује за покушај пуча 2016.
Хроника

Турска: Издат налог за хапшење још 133 војна официра осумњичена за везе са Фетулах Гуленом, ког Анкара оптужује за покушај пуча 2016.

PDF Штампа Ел. пошта
уторак, 19. новембар 2019.

 AНКАРА – Турско тужилаштво је издало налог за хапшење 133 војна официра осумњичена за везе са мрежом имама Фетулаха Гулена, ког Анкара оптужује за покушај пуча 2016. године, јавила је Анадолија.

Турска агенција наводи да је 101 осумњичени приведен у истовремено изведеним рацијама у 45 провинција, а полиција трага за још 32 осумњичена.

Међу осумњиченима, 82 су официри који тренутно служе у војсци. АП додаје да су међу њима три пуковника, пет мајора и пет поручника.

Око 77.000 људи је ухапшено, а 130.000, међу којима и припадници војног особља, отпуштено у последње три године од неуспелог пуча, јавља Танјуг.

Гулен, који живи у егзилу у Пенсилванији од 1999. године, демантује да има било какве везе са неуспелим пучом од 15. јула 2016.

(Политика)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер