Početna strana > Hronika > Velika Britanija upozorila Severnu Koreju da se „pridržava svojih obaveza kako bi nastavila pregovore o denuklearizaciji sa SAD“
Hronika

Velika Britanija upozorila Severnu Koreju da se „pridržava svojih obaveza kako bi nastavila pregovore o denuklearizaciji sa SAD“

PDF Štampa El. pošta
sreda, 11. septembar 2019.

Velika Britanija pozvala je danas Severnu Koreju da se pridržava svojih obaveza kako bi nastavila pregovore o denuklearizaciji sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Upozorenje je došlo nakon što je Pjongjang danas ponovo ispalio projektile sa svoje obale, prenosi Rojters.

- Zabrinuti smo zato što je Severna Koreja sprovela još jednu rundu testiranja balističkih raketa kratkog dometa, što je još jedno jasno kršenje rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija - navodi britansko ministarstvo spoljnih poslova u saopštenju.

Forin ofis poziva Severnu Koreju da poštuje obaveze koje je preuzela kako bi započela značajne pregovore sa SAD i načinila korake ka kompletnoj, proverljivoj i nepovratnoj denuklearizaciji.

Do novog testiranja severnokorejskih projektila došlo je samo nekoliko sati nakon što je zamenik ministra spoljnih poslova Čo Son Hui saopštio da je Pjongjang spreman na sveobuhvatne razgovore sa SAD u krajem septembra.

(Tanjug)