Početna strana > Hronika > Viktor Orban: Normalni ljudi, sa normalnim pogledima, nisu za ostanak u EU. Razdor i razmimoilaženje Mađarske i Unije sve su veći
Hronika

Viktor Orban: Normalni ljudi, sa normalnim pogledima, nisu za ostanak u EU. Razdor i razmimoilaženje Mađarske i Unije sve su veći

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 30. januar 2023.

​​​​​​​Mađarski premijer Viktor Orban, uveren da će trenutni politički sistem u Evropi kolabirati tokom ove decenije.

Orban je, kako prenosi austrijski portal "Ekspres", na pitanje da li smatra da Mađarska treba da ostane deo Evropske unije rekao: "Definitivno ne, ali moramo. Normalni ljudi, sa normalnim pogledima, nisu za ostanak u EU. Razdor i razmimoilaženje Mađarske i EU sve su veći", objasnio je mađarski premijer.

Istakao je da zna o čemu razgovaraju premijer Francuske i Nemačke, a to, prema njegovim rečima, podrazumeva temu migracija, dodavši da u Mađarskoj postoji privrženost tradicionalnom porodičnom modelu.

"Oni žele Ujedinjene Države Evrope – Mađarska zasigurno ne", podvukao je Orban.

On je uveren da će se, nakon raspada aktuelnog političkog sistema, Evropa vratiti tradiciji.

Mađarski premijer se osvrnuo i na sukobe u Evropi koji ne jenjavaju i istakao da je rat u Ukrajini mnogo toga uništio.

"Tim ratom opterećeni su i dosadašnji savezi sa Slovačkom, Češkom, Austrijom i Italijom", objasnio je on, dodajući da je italijanska premijerka Đorđija Meloni osveženje, ali da mora preživeti pregovore sa vrhom EU o isplatama iz Fonda za oporavak, jer je Italiji potreban novac.

Orban je kazao da EU smeta što je Mađarska uspešna, a i da se svako ko ima drugačiji stav, poput njega, odmah suočava sa optužbama da je fašista ili homofob.

(RT)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner