Početna strana > Hronika > Vjosa Osmani od predsednika Izraela Isaka Hercoga zatražila podršku učlanjenju „Kosova“ u međunarodne organizacije
Hronika

Vjosa Osmani od predsednika Izraela Isaka Hercoga zatražila podršku učlanjenju „Kosova“ u međunarodne organizacije

PDF Štampa El. pošta
utorak, 21. mart 2023.

Predsednica Kosova“ Vjosa Osmani danas je, tokom telefonskog razgovora, zatražila od predsednika Izraela Isaka Hercoga podršku Izraela za učlanjenje „Kosova“ u međunarodne organizacije, saopšteno je iz njenog kabineta.

„Predsednica Osmani i predsednik Hercog razgovarali su o potencijalima povećanja saradnje u oblasti odbrane, kulturnog nasleđa i inovacija, pri čemu su visoko ocenili rastuće partnerstvo dve zemlje. U tom pravcu predsednica Osmani je istakla važnost produbljivanja diplomatske saradnje i podrške članstvu Kosova u međunarodnim organizacijama“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je predsednik Hercog srdačno zahvalio predsednici Osmani na podršci Kosova Izraelu i pozvao Osmani u zvaničnu posetu toj zemlji.

„On je takođe iskoristio priliku da muslimanskim vernicima čestita mesec Ramazan, hrišćanskim vernicima praznik Uskrsa, kao i jevrejskim vernicima praznik Pasha“, navodi se.

Kosovo i Izrael su 1. februara 2021 godine uspostavili diplomatske odnose.

 

(Nova.rs)