Početna strana > Hronika > Vladimir Putin u obraćanju novom sazivu ruske Dume izneo ključne zadatke vlasti
Hronika

Vladimir Putin u obraćanju novom sazivu ruske Dume izneo ključne zadatke vlasti

PDF Štampa El. pošta
utorak, 12. oktobar 2021.

Predsednik Rusije Vladimir Putin tokom prvog obraćanja poslanicima novog saziva Državne dume rekao je da je poverenje koje su Rusi iskazali izabranim poslanicima povezano sa nadom građana u kvalitetniji rad na svim nivoima vlasti, te im je dao odgovarajuća uputstva u daljem radu.

Putin je rekao da se zemlja suočava sa mnogo izazova, ali da su niski prihodi stanovništva glavni neprijatelj Rusije, te da „predstavljaju pretnju po stabilan razvoj za demografsku budućnost“.

„Naravno, osnovni zadatak je povećanje prihoda građana, otvaranje radnih mesta u svim regionima zemlje. Dalji rast ekonomije, izmena njene strukture, podrška visoko tehnološkim oblastima“, istakao je ruski predsednik.

U narednim godinama mora se formirati jedinstven sistem podrške porodicama sa decom

Putin je naložio da se u roku od mesec dana razviju dodatne mere podrške stanovnicima zemlje u uslovima povećane inflacije.

Takođe je dodao da se u narednim godinama mora formirati jedinstven sistem podrške porodicama sa decom, „počevši od momenta kada buduća majka još čeka dolazak deteta na svet pa sve dok dete ne završi školu“. Ruski predsednik je naglasio da su već počeli sa formiranjem tog sistema.

Putin je takođe pozvao da se uklone prepreke za rad malih preduzeća kako bi se poboljšalo blagostanje porodica.

Obraćajući se poslanicima, ruski predsednik je istakao da je važno da se poštuju parlamentarne tradicije i da se svakodnevno svojim radom opravdava dobijeno poverenje.

Takođe je dodao da se u Državnoj dumi moraju čuti različita mišljenja i moraju se usvajati uravnotežena rešenja.

Pritom, inicijative poslanika moraju odgovarati nacionalnim ciljevima razvoja i moraju biti ono što zahteva „zemlja, društvo i građani“.

Govoreći o vakcinaciji protiv virusa korona, predsednik je ukazao na značaj informisanosti stanovnika u okviru kampanje vakcinacije.

„U mnogim regionima beleži se porast zaraženih. Medicinsko osoblje radi u teškim uslovima. Vakcinacija može spasiti ljude od zaraze, od teškog toka bolesti. Svi to dobro znamo. Neophodno je da se poveća tempo vakcinacije“, rekao je ruski predsednik.

Podsetimo, izbori za Državnu dumu Rusije održani su 17-19. septembra. Prema preliminarnim podacima Centralne izborne komisije (CIK), nakon obrade više od 95 odsto glasova, najveći broj glasova je osvojila Jedinstvena Rusija sa više od 49 odsto glasova. Iza nje sledi Komunistička partija (19 odsto), a zatim LDPR (7,5 odsto) i Novi ljudi (5,4 odsto).

(Sputnjik)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner