Početna strana > Hronika > Vladimir Putin u telegramu Vučiću povodom smrti patrijarha Irineja: Moje saučešće celokupnom sveštenstvu SPC, kao i celom srpskom bratskom narodu
Hronika

Vladimir Putin u telegramu Vučiću povodom smrti patrijarha Irineja: Moje saučešće celokupnom sveštenstvu SPC, kao i celom srpskom bratskom narodu

PDF Štampa El. pošta
petak, 20. novembar 2020.

 Predsednik Rusije Vladimir Putin uputio je telegram saučešća srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću povodom smrti patrijarha srpskog Irineja, saopšteno je iz Kremlja.

"Poštovani predsedniče, primite moje iskreno saučešće zbog tog ogromnog gubitka, zbog smrti njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja", navodi se u telegramu koji prenosi Sputnjik.

Putin je ocenio da je patrijarh Irinej zaslužio taj autoritet koji ima u svojoj domovini, kao i u inostranstvu i to isključivo svojim delima.

Kako je rekao, njegovi glavni napori bili su unapređenje najviših duhovnih vrednosti, ali i jačanje jedinstva celokupnog pravoslavnog sveta.

"Molim vas da prenesete moje saučešće i reči podrške celokupnom sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve, kao i celom srpskom bratskom narodu", dodao je Putin.

(Fonet)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će EU priznati rusku i kinesku vakcinu protiv koronavirusa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner