Početna strana > Hronika > Vladimir Zelenski: Situacija je veoma teška. Stalni ruski napadi u Bahmutu i Ugljedaru. Moramo da učinimo vreme našim oružjem, ubrzamo događaje i otvorimo nove opcije naoružanja
Hronika

Vladimir Zelenski: Situacija je veoma teška. Stalni ruski napadi u Bahmutu i Ugljedaru. Moramo da učinimo vreme našim oružjem, ubrzamo događaje i otvorimo nove opcije naoružanja

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 30. januar 2023.

Ukrajina se suočava sa "veoma teškom" situacijom u istočnom regionu Donjecka i potrebna nam je brža isporuka oružja i nove vrste naoružanja kako bismo izdržali ruske napade, rekao je predsednik Vladimir Zelenski, prenosi Rojters.

"Situacija je veoma teška. Bahmut, Ugledar i drugi delovi u Donjeckoj oblasti – ruski napadi su stalni", rekao je Zelenski u video-obraćanju.

Ističe da Rusija želi da se rat oduži i da se ukrajinske snage iscrpe.

"Dakle, moramo da učinimo vreme našim oružjem. Moramo da ubrzamo događaje, ubrzamo snabdevanje i moraju se otvoriti nove opcije naoružanja za Ukrajinu", kaže Zelenski.

Učešće Rusije na OI značilo bi da je teror prihvatljiv

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski poručio je da bi dozvola Rusiji da se takmiči na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine bio pokazatelj da je "teror na neki način prihvatljiv", prenosi Rojters.

"Pokušaji Međunarodnog olimpijskog komiteta da vrate ruske olimpijce na OI 2024 su poruka celom svetu da je teror na neki način prihvatljiv", rekao je Zelenski.

Ističe da se Rusiji ne sme dozvoliti da, kako kaže, "koristi Igre ili bilo koji sportski događaj za promovisanje svoje agresije ili državnog terorizma".

Rusija i Belorusija su ove nedelje pozvane da učestvuju na Azijskim igrama, koje su kvalifikaciono takmičenje za Pariz 2024. godine.

(Rojters)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner