Početna strana > Hronika > Vlado Georgiev: Zabrana da uđem u Crnu Goru je skandalozna; Srbi su većinski stanovnici Crne Gore; Oduvek sam bio protiv diktature u Crnoj Gori, kao i protiv tekuće u Srbiji
Hronika

Vlado Georgiev: Zabrana da uđem u Crnu Goru je skandalozna; Srbi su većinski stanovnici Crne Gore; Oduvek sam bio protiv diktature u Crnoj Gori, kao i protiv tekuće u Srbiji

PDF Štampa El. pošta
utorak, 24. novembar 2020.

 Pevač Vlado Georgiev istakao je u emisiji Studio N1 Live da je zabrana koja je izrečena njemu da uđe u Crnu Goru "skandalozna", kao i da je u pitanju svojevrsna osveta za njegove stavove iznesene na Tviteru. "Mislim da su jako veliku grešku napravili pokazavši da ne mogu da podnesu bilo čije drugo mišljenje. To mislim i o ovoj vlasti ovde. Prednjače i jedna i druga. Oni kao da se takmiče ko je osetljiviji na neku moju reč. Kao da je moja reč - ne znam šta", naglasio je Georgiev.

Podsetimo, Uprava crnogorske policije donela je rešenje o zabrani ulaska u Crnu Goru popularnom pevaču.

Ona je u saopštenju istakla da to rešenje nije vremenski ograničeno i rok važenja zabrane nije 10 godina.

U policiji su pojasnili da se u rešenju ne navodi tačan datum prestanka važenja istog, već se samo navodi da se zabranjuje ulazak u Crnu Goru licu V. G. koji je nosilac lične karte sa rokom važenja do 14. maja 2030. godine.

Zbog toga je, kako dodaju, taj datum tumačen od strane pravnih zastupnika rok važenja zabrane ulaska u Crnu Goru "što nije tačno".

U saopštenju se navodi da je prilikom redovnih graničnih provera na graničnom prelazu Sitnica, 27. avgusta oko 13.30 sati, od strane službenika Stanice granične policije Herceg Novi, na ulazu u Crnu Goru, kontrolisan pevač Vlado Georgiev, koji je državljanin Republike Srbije.

"Prilikom graničnih provera ustanovljeno je da ovom licu važi mera zabrana ulaska u Crnu Goru. Uvidom u elektronske evidencije koje vodi Uprava policije Crne Gore, utvrđeno je da postoje razlozi nacionalne odnosno unutrašnje bezbednosti ili javnog zdravlja, čime su bili ispunjeni uslovi da se ovom licu, na graničnom prelazu Sitnica, ne dozvoli ulaz u Crnu Goru", navode iz policije.

"Suština njihovog pisanija je da sam ja kriminalac"

Georgiev napominje da ga uopšte ne interesuje šta tačno piše u odluci o zabrani, i ocenjuje je kao "gomila gluposti".

"Stoji gomila gluposti, kao i na prvom papiru. Suština njihovog pisanija je da sam bezbedenosno interesantno lice, što u narodskom jeziku možemo prevesti kao kriminalac, dripac, jako opasan čovek, terorista ili ko zna šta već. To su činjenice koje oni navode. Gospodin Tomanović, koji me brani, se mnogo bolje nosi sa tim, i mnogo bolje čita, tako da ja nemam potrebe to ni da čitam", navodi Georgiev.

On dodaje da je jedino što ga zanima kada će ta "skaradna pisanija biti ukinuta". Ističe da nikada nije čuo za čoveka koji stoji kao potpisnik zabrane njegovog ulaska u Crnu Goru.

Montegrini, to su neki novi, 'new age' Crnogorci, izmišljeni odnedavno, od nezavisnosti. Oni propagiraju jako ružan ambijent prema Srbima i pravoslavlju uopšte, pod plaštom sekularizma, a dobro znam da to nije sekularizam, već najviše ateizam. Diktatura, klasična oligarhija je ono što krasi Crnu Goru već decenijama, a u poslednje dve decenije je to jako izraženo

"Poznato je to prezime Radović u Crnoj Gori, ali za ovogo konkretno nikada nisam čuo. Video sam samo da se potpisuje na ćirilici, kao i da tu nije njegov pečat, već pečat Centra bezbednosti Herceg Novi. Da se ne lažemo, on sigurno nije radio na svoju ruku, već po nečijem nalogu, o čemu ćemo, nadam se, pričati naširokoi i podugačko kada prođe vreme i čim se steknu uslovi", kazao je Georgiev.

Prema njegovom mišljenju, ovo je situacija u kojoj se on našao kao primer sa kojim oni (DPS) žele da pokažu šta misle "o bilo kome ko apsolutno ne propagira njihovu politiku".

"U ovom slučaju antimontegrinsku, odnosno antisrpsku. Montegrini, to su neki novi, 'new age' Crnogorci, izmišljeni odnedavno, od nezavisnosti. Oni propagiraju jako ružan ambijent prema Srbima i pravoslavlju uopšte, pod plaštom sekularizma, a dobro znam da to nije sekularizam, već najviše ateizam. Diktatura, klasična oligarhija je ono što krasi Crnu Goru već decenijama, a u poslednje dve decenije je to jako izraženo", smatra Gergiev.

Sličnosti DPS i SNS

On ocenjuje da je bivša vlast u susednoj zemlji nametnula narativ da se ne pominje nikakvo srpstvo niti da se pominje da je neko Srbin.

Dobro se zna da su Srbi većinski stanovnici Crne Gore i oni to ne mogu promeniti, hteli to ili ne. Možete raditi po bilo čijoj agendi, možete menjati svoja mišljenja, ali je u ovom slučaju narod rekao šta o tome misli. Mene proglasiti za bezbednosno interesantnu ličnost je više nego skandalozno

"Dobro se zna da su Srbi većinski stanovnici Crne Gore i oni to ne mogu promeniti, hteli to ili ne. Možete raditi po bilo čijoj agendi, možete menjati svoja mišljenja, ali je u ovom slučaju narod rekao šta o tome misli. Mene proglasiti za bezbednosno interesantnu ličnost je više nego skandalozno", poručuje on i dodaje da je sve to posledica njegovih objava na društvenoj mreži Tviter.

"Ja razumem da moj Tviter ima više pratilaca nego Crna Gora stanovnika, ali ne mogu da verujem da minimum nekog fer pleja (ne postoji). Mislim da su jako veliku grešku napravili pokazavši da ne mogu da podnesu bilo čije drugo mišljenje. To mislim i o ovoj vlasti ovde. Prednjače i jedna i druga. Oni kao da se takmiče ko je osetljiviji na neku moju reč. Kao da je moja reč ne znam šta", naglašava Georgiev.

On sebe opisuje kao večitog opozicionara, kao i da je oduvek bio takav. Napominje da je oduvek bio protiv diktature u Crnoj Gori, kao i protiv "tekuće" u Srbiji.

"DPS, baš kao i SNS, su poznati po tome da kada ih ne hvalite, već ste se polovično zamerili, a kada im se zamerite, zagarantovani ste protivnik dokle god imaju bilo kakvu moć. DPS nije propustio priliku da u zadnjim danima (vladavine) obnovi još jednom meni zabranu, što bi značilo da je njihova poruka: 'E, ovako ćemo mi da se obračunamo sa vama, čim opet uzmognemo", zaključuje Georgiev.

(N1)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Koliko će, po Vašem mišljenju, ljudi u Srbiji primiti vakcinu protiv koronavirusa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner