Početna strana > Hronika > Zdravko Krivokapić i Dejan Vukšić o osnivanju „Demohrišćanskog pokreta“: Želimo da etika zasnovana na tradicionalnim vrednostima bude iznad svega. Aktuelna Vlada je neustavna, na sceni je igra manipulatora
Hronika

Zdravko Krivokapić i Dejan Vukšić o osnivanju „Demohrišćanskog pokreta“: Želimo da etika zasnovana na tradicionalnim vrednostima bude iznad svega. Aktuelna Vlada je neustavna, na sceni je igra manipulatora

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 22. septembar 2022.

Bivši crnogorski premijer Zdravko Krivokapić kazao je da je motiv za osnivanje Demohrišćanskog pokreta u Crnoj Gori, čiji je jedan od lidera, brojno interesovanje građana.

Krivokapić i nekadašnji direktor Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Dejan Vukšić najavili su pre dva dana da će danas održati pres konferenciju na kojoj će obavestiti javnost o osnivanju Demohrišćanskog pokreta u Crnoj Gori.

Govoreći o zaštitnom znaku pokreta, Krivokapić je na današnjoj konferenciji za medije o osnivanju Demohrišćanskog pokreta u Crnoj Gori kazao da znak na vrhu ima Bogorodičin cvet, a najbolja zaštita države je ako je čuva „majka Božja“.

„Želimo drugačiji pristup demokratiji“,rekao je on.

Istakao je da žele da sistem vrednosti upodobe tako da etika, zasnovana na tradicionalnim vrednostima, bude iznad svega.

Govoreći o aktuelnim političkim dešavanjima, rekao je da je Vlada neustavna, a da je sad na sceni igra manipulatora.

„Da je neko želeo da sačuva izbornu volju, dali bi potpise za mandatara na vreme. Čuo sam pre četiri meseca da će ova Vlada da vlada do izbora, koji će biti na proleće. Videćemo da li će biti tako“, rekao je Krivokapić.

On je rekao da žele da preobraze u korist građana političku sliku Crne Gore.

„Želimo prosperitet. Svu pažnju ćemo usmeriti da planska ekonomija bude mera države. Vidite da se Crnom Gorom bave drugi, a ne mi. Crna Gora je moja država, brinem za njenu budućnost“, kazao je Krivokapić.

On je istakao da su im saveznici oni koji su istinski podržavali 42. Vladu.

Vukšić je rekao da je odluku o formiranju pokreta donela grupa odvažnih i ostvarenih ljudi, koji ne zavise od drugih.

On je rekao da se pokretu pridružio jer veruje u hrišćansko pomirenje Srba i Crnogoraca.

„Drugi prioritet – stop partitokratiji i partijskom zapošljavanju po dubinama i širinama“, rekao je Vukšić, navodeći da se time vodio dok je bio na čelu ANB.

(Nova)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner