Početna strana > Hronika > Zdravko Ponoš: Radoičić je pušten iz pritvora jer se tako dogovorio sa vlastima. Vučić zna šta sve Radoičić zna
Hronika

Zdravko Ponoš: Radoičić je pušten iz pritvora jer se tako dogovorio sa vlastima. Vučić zna šta sve Radoičić zna

PDF Štampa El. pošta
sreda, 04. oktobar 2023.

Predsednik stranke Srbija centar (Srce) Zdravko Ponoš smatra da je bivši potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić ekspresno pušten iz pritvora, iako je osumnjičen za nelegalnu trgovinu naoružanjem i izazivanje opšte opasnosti, zato što je sa vlastima u Srbiji postigao dogovor, piše Danas.

„Uveren sam da je Radoičićevo preuzimanje pune odgovornosti za događaj u Banjskoj i njegovo pojavljivanje u policiji rezultat dogovora koji je vlast s njim postigla. Verujem i da je njegovo puštanje takođe deo tog dogovora. Nije neočekivano“ kaže Ponoš za Danas.

On dodaje da kako će se stvari sa Radoičićem dalje razvijati „i gde će sve držati četkicu za zube“, zavisi od od nekoliko stvari, a dobrim delom od toga ko će biti uspešniji u pogađanjima sa Vučićem i u pritiscima na Vučića – Radoičić ili spoljni igrači.

„Konkretno – kome Vučić više duguje, koga se više plaši, kome je više obećao, ko ima veći ucenjivački kapacitet prema njemu. Vučić sa Radoičićem zna na čemu je. Zna šta Radoičić zna. Veća mu je neizvesnost sa spoljnjim igračima. Ne zna koliko znaju. Bilo bi mu mudro da krene od pretpostavke da znaju mnogo. Brine ga i ko bi održao reč. Skorija istorija puna je zabrinjavajućih pouka“, navodi Ponoš.

Prema njegovim rečima, posle svih iskustava koje smo preživeli, znamo i mi kako će se ovo završiti.

„Ne znamo precizno koliko će da traje i koliku cenu ćemo još da platimo. Srbi na Kosovu su već platili ogromnu cenu. Žrtvovani su od strane ovog režima. Na identičan način kako su žrtvovani Srbi u Krajini od istog ovog režima u prethodnoj inkarnaciji. S obzirom da to sve znamo, ne bi trebalo da samo gledamo u nebo i čekamo da se završi da bismo krenuli sa zamenom crepova“, poručuje Ponoš.

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu najavilo je da će se žaliti na odluku suda o neodređivanju pritvora Milanu Radoičiću koji se tereti za više krivičnih dela u vezi oružanog sukoba, 24. septembra u Banjskoj, na severu Kosova.

Viši sud u Beogradu je ranije danas saopštio da je odbio predlog VJT za određivanje pritvora Radoičiću i da mu je zabranio da napusti Srbiju.

(N1)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner