Početna strana > Hronika > Zdravko Ponoš: Srbija ne sme da izgubi nešto što samo jednom može da se izgubi. Vučić je u Briselu stvorio platformu da „Kosovo“ prizna pet EU zemalja koje to još nisu učinile
Hronika

Zdravko Ponoš: Srbija ne sme da izgubi nešto što samo jednom može da se izgubi. Vučić je u Briselu stvorio platformu da „Kosovo“ prizna pet EU zemalja koje to još nisu učinile

PDF Štampa El. pošta
petak, 17. mart 2023.

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Ohridu biće "uterivanje ovaca u tor", a predlog sporazuma je loš jer Srbija ne sme da izgubi "nešto što samo jednom može da se izgubi", izjavio je lider pokreta Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš.

„Izgubićemo mogućnost da ne izgubimo ovo što sad imamo – a nismo sve izgubili“, rekao je Ponoš u emisiji Iza vesti.

Na pitanje – zar teritorija Kosova i Metohije nije izgubljena potpisivanjem vojnotehničkog sporazuma 1999, kaže da, da je tako, sada ne bi bilo potrebe za pregovorima.

Ponoš je kazao da ne treba priznati da Kosovo administrativno nije Srbija.

Ocenio je da ako ova vlast ne potpiše sporazum postoji prilika da neko drugi bolje pregovara.

„Ja nisam nikad rekao da je Aleksandar Vučić izdajnik, ja samo mislim da je on vrhunski nesposoban čovek u istorijski važnom trenutku na izuzetno važnom mestu“, rekao je Ponoš.

Ipak, kako je rekao, to ne znači da se slaže sa pokretom Dveri, Zavetnicima i Novim DSS-om, jer „oni ne vide Srbiju u EU“.

Predsednika Srbije je optužio da je pristajanjem na „evropski predlog“ stvorio platformu da Kosovo prizna pet EU zemalja koje to još nisu učinile.

„Profesori FPN brutalno targetirani“

Ponoš je rekao da su profesori Fakulteta političkih nauka u Beogradu „brutalno tergetirani„.

Kako je kazao, njihov slučaj pokazuje da „treba da se zamisle“ svi koji ćute ili pišu kolumne, i koji misle da mogu da umeteno kritikuju vlast a da im se ništa ne desi.

„Ovo poručujem akademskoj zajednici koja se uspavala“, rekao je Ponoš.

Ispred Fakulteta političkih nauka (FPN) u Beogradu su osvanuli plakati sa natpisima „Izdajnik“ i grbom OVK, a na fotografijama se nalaze neki od predavača na tom fakultetu.

(N1)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner