Početna strana > Hronika > „Zeri“: Intervencijom KFOR-a zaustavljeni su radovi na putu u blizini manastira Visoki Dečani
Hronika

„Zeri“: Intervencijom KFOR-a zaustavljeni su radovi na putu u blizini manastira Visoki Dečani

PDF Štampa El. pošta
subota, 15. avgust 2020.

Intervencijom Kfora danas su zaustavljeni radove koji se izvode na putu u blizini manastira Visoki Dečani u opštini Dečani, javlja „Zeri“.

Kako se navodi, radovi na ovom putu su obustavljeni, a po prestanku radova u Dečanima, komandant Kfora Mikele Risi održao je sastanak sa predsednikom te opštine Baškimom Ramosajem.

„Kljan Kosova“ saznaje da je do ovog sastanka došlo nakon prestanka radova na putu za manastir Visoki Dečani, a radovi su prestali posle intervencije Kfora.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije danas da je manastir Visoki Dečani ugrožen nezakonitim radovima koji se izvode na putu.

Vučić je naglasio da će na sledećem sastanku u Briselu Srbija zatražiti od predstavnika Prištine da hitno obustave radove u zaštićenom području manastira, prenosi „Kljan Kosova“.

Eparhija raško-prizrenska je upozorila da se nastavljaju nezakoniti radovi na putu Dečani-Plav kroz zaštićenu zonu manastira, uprkos eksplicitnoj zabrani gradnje magistralnih i tranzitnih puteva kroz specijalne zone.

Zbog prolaska velikog broja teških građevinskih vozila svakodnevno, već su moguća statička oštećenja na samoj crkvi iz 14. veka i manastirskim objektima, prenosi Tanjug.

(Sputnjik)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Koliko će, po Vašem mišljenju, ljudi u Srbiji primiti vakcinu protiv koronavirusa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner