Početna strana > Hronika > Zlatibor Lončar: Na stolu su sve mere koje mogu da daju rezultat u borbi protiv koronavirusa, da pooštrimo mere, ali da bude balansa
Hronika

Zlatibor Lončar: Na stolu su sve mere koje mogu da daju rezultat u borbi protiv koronavirusa, da pooštrimo mere, ali da bude balansa

PDF Štampa El. pošta
petak, 16. oktobar 2020.

 Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da je Krizni štab koji zaseda danas zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom, mišljenja da treba da se deluje preventivno u novom talasu epidemije, a ne da se čeka da se stanje pogorša.

"Da nađemo balans. Da pooštrimo mere, ali da bude balansa. Na stolu su sve mere koje mogu da daju rezultat", rekao je Lončar za Radio-televiziju Srbije (RTS), uoči sednice Krizno štaba.

Lončar je naglasio da treba učiti na dosadašnjim primerima u Srbiji i svetu i pozvao na solidarnost kako bi se svima pomoglo jer se "ne radi samo o obolelima od koronavirusa, nego i o drugim građanima koji se leče".

Govoreći o vakcini protiv sezonskog gripa, koju posle 15 godina Institut "Torlak" ponovo proizvodi, Lončar je rekao da će građani od sutra moći da je prime.

(Beta)