Početna strana > Hronika > Zoran Živković: Na sastanku opozicije u prostorijama Nove stranke dogovoren izlazak na izbore u više ideoloških kolona
Hronika

Zoran Živković: Na sastanku opozicije u prostorijama Nove stranke dogovoren izlazak na izbore u više ideoloških kolona

PDF Štampa El. pošta
petak, 25. septembar 2020.

Predstavnici opozicionih stranaka i pokreta nastavili su danas razgovore započete protekle nedelje, u prostorijama Nove stranke, na kojima su se usaglasili da nastave zajedničku borbu za izborne uslove i slobodu medija, a dogovoreno je i da opozicija na narednim izborima učestvuje grupisana u ideološki logične kolone.

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je nakon sastanka da opozicija planira da na naredne izbore izađe u više „ideoloških kolona“.

Živković je novinarima rekao da bi zajednicki izlazak na izbore bilo „vređanje birača“ zbog različitih programa i ideologija stranaka, kao i da to nije po ugledu na Crnu Goru nego „logično rešenje“.

Živković je dodao da je na sastanku predstavnika opozicije jedna od tema bila i kontrola izbora u zakonskom smislu, kako na narednim izborima ne bi bilo kradje glasova.

Predsednik saveta Nove stranke Aris Movsesijan je kazao da je dijalog opozicije o ujedinjenju važna priprema za dijalog vlasti i opozcije, u kome se očekuje i učešće delgacije Evropskog parlamenta.

On je rekao da opozicija radi na tome da iznese „zajedničke i koncizne“ zahteve predstavnicima vlasti, i predstavnicima evropskog parlamenta.

Movsesijan je naveo da predstavnici Udružene opozicije Srbije nisu prisustvovali sastanku i pozvao ih da se vrate za sto „i da sarađuju sa onima koji žele da se bore“.

Sastanku u prostorijama Nove stranke prisustvovali su predsednik SDS-a Boris Tadić, predstavnik Pokreta slobodnih gradjana Pavle Grbović, Pokreta Dosta je bilo Vojin Biljić, predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović, Inicijative Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović, kao i Odborničke grupe u Skupštini opštine Stari grad Srce grada Đorđe Miketić.

Kako je najavljeno, domaćin narednog sastanka opozicije biće Pokret slobodnih građana.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner