Početna strana > Rubrike > Komentar dana > Kako biti „dobar roditelj“ u nakaradnom sistemu?
Komentar dana

Kako biti „dobar roditelj“ u nakaradnom sistemu?

PDF Štampa El. pošta
Miloš Usković   
sreda, 03. maj 2023.
Veoma je nepristojno i neprikladno bilo šta pričati kada se ovakva tragedija dogodi, ali je takođe nepodnošljivo slušati razne psihologe i psihološkinje koje po medijima od samog jutra prosipaju pamet, a nikako da kažu pravi uzrok ovakvim pojavama i zašto smo posrnuli kao društvo. Uzalud diplome, ako obraza nemaš i upireš prstom u pogrešna skretanja. Vreme je gospodo da svi pogledate oko sebe i zapitate se ko vam uređuje sistem i ko nam vodi i uređuje društvo, jer teško je biti roditelj u ovakvom sistemu.

Očekujemo od roditelja da budu dobri u sistemu u kome svakodnevno mediji i institucije urnisu roditeljski autoritet, svode majku i oca na nekakve bezimene objekte koje ćemo obeležavati rimskim brojevima, na jajne ćelije i spermatozoide iz neke zamrznute epruvete, na drugare koje možemo da prijavimo policiji ako su nas "kaznili", na robovsku radnu snagu koja mora da rmbači od jutra do sutra i koja koliko god da se i trudi da kod kuce vaspita decu. Tu istu decu van kapije čekaju nakaradni sistem i isti ti mediji i institucije koji promovišu i u prvi plan stavljaju razne nakaze, rijalitije, kurve, narkomane, moralne nule, mafijaše, nepravde na svakom koraku, kal i katran svakog segmenta društva. Tražite dobre roditelje u sistemu u kome su nametnuli da je važnije da dete u četvrtoj godini ima ajfon, a ne neku knjižicu u rukama. Tražite dobre roditelje u kome su sve sama prava ovoga, onoga, prava vanzemaljaca, pa i prava deteta po kojima zbog oštrog pogleda roditelja ili nastavnika mogu da se alarmiraju pedagozi, psiholozi, pravnici, ekonomisti, lekari, NATO pakt, jer je, zaboga, to danas kraj sveta.

Sve sama prava i zakoni da biste imali gde da uhlebite te partijske bitange koje ste nakotili, sve sami zaštitnici nekakvih prava, a nigde obaveza prema ocu, prema majci, prema porodici, nigde ni onih istinskih obaveza prema samoj deci koje bi im stvarno išle na korist da budu sutra normalno odnegovani ljudi. Urušili ste sve autoritete, porodicu pretvarate u teret, skole u debilane, učitelje u ikebane, medije u trovačnice, institucije u partijske zbirove, prave vrednosti u nakazne i na kraju kod ovakvih slučajeva je sve lepo u državi Danskoj, samo su truli neki tamo roditelji. Možda i jesu, ali toliko toga je trulog pre njih, toliko naopačke postavljenih stvari, da bi pojedinim filozofima, a naročito onima koji su podržavali i danas podržavaju ili koji su direktno učestvovali u ustrojstvu ovog nakaradnog sistema, bilo bolje da se pozabave svojom odgovornošću zbog poteza koje su vukli iz nekih fotelja, a koji proizvode u praksi sve ovo, pre nego sto po mrežama počnu da izigravaju moralne veličine koje, pored svega, znaju i kako treba da izgleda dobar roditelj!