Početna strana > Rubrike > Komentar dana > Narodni apel opoziciji
Komentar dana

Narodni apel opoziciji

PDF Štampa El. pošta
Miloš Usković   
nedelja, 21. maj 2023.

U moru svega i svačega u ovom društvu, razjedinjenosti i mnogih trojanaca, građani pokušavaju da nađu odgovor na pitanje, "Kako naći način za organizovanje i smislenu borbu, jedinstvo, a da to ne bude unapred izbušena priča, osuđena na propast, kapitulaciju i flertovanje sa ovim sistemom"?

U ovom decenijskom medijskom mraku, građani mnoge stvari otkriju kasno, za mnoge i ne znaju, a one im određuju i svakodnevicu i budućnost, ekonomsku, duhovnu, društvenu itd. A Vi se gospodo bavite posledicom uvek. Uzrok, inspirator, nalogodavac, generator ostaje u ovoj ili onoj formi.

U ovom decenijskom medijskom mraku, građani mnoge stvari otkriju kasno, za mnoge i ne znaju, a one im određuju i svakodnevicu i budućnost, ekonomsku, duhovnu, društvenu itd. A Vi se gospodo bavite posledicom uvek. Uzrok, inspirator, nalogodavac, generator ostaje u ovoj ili onoj formi

Svako od vas ko neće ili nema hrabrosti da upre prstom u generatore i kolovođe, samo amortizuje, zamagljuje i kanališe stvari u pogrešnom pravcu, a za račun tih generatora i pravih organizatora, neka se povuče i prepusti organizaciju onom ko može i sme. Na kraju krajeva, uključite sve, uključite i građane, jer “parlamentarne” stranke koje su monopolizovale protest, a parlamentarnost dobile na Đilasovoj listi i Vučićevom nameštenim izborima nemaju veću podršku i pravo od istinskih vanparlamentarnih stranaka i pokreta, kao ni građana.

Građani vam poručuju, da masa bez ideje i okupljena na tri sata ne rešava ništa. Shvatite da je svaka takva borba u krajnjem uzaludna, jer nakon blokade, silom ili milom, Aleksandar Vucić nastavlja da radi i da na kraju sprovede zacrtano na ovaj ili onaj način!

Nakon iskustva koje su mnogi od nas prošli, apelujemo na vas, da poslušate građane i prestanete da usmeravate borbu protiv posledica, već na borbu protiv generatora i uzroka, uz svu pažnju na trojance i amortizere. Ne stranke, nego na osvedočene trojance koji su razorili opoziciju i sve proteste u poslednjoj deceniji.

Mi moramo da oslobodimo državu od njih, od uvozničkog, od izdajničkog, od lopovskog, od robovlasničkog, od bankarskog, partijskog i svih drugih lobija. Kad to budemo uradili i kad osvanemo u državi u kojoj ćemo mi sistemski preuzeti kontrolu, onda možemo da se prebrojavamo i merimo, nakon što smo našu svest i borbu materijalizovali u ono pravo.

1. Sastanak sa ostatkom opozicije i građanima,

2. Beskomprpmisno distanciranje od trojanaca,

3. Jasan i realističan plan,

4. Promenu ruta (Skupština, Vlada, Predsedništvo, RTS),

5. Korigovanje zahteva.

Građani vam poručuju, da masa bez ideje i okupljena na tri sata ne rešava ništa. Shvatite da je svaka takva borba u krajnjem uzaludna, jer nakon blokade, silom ili milom, Aleksandar Vucić nastavlja da radi i da na kraju sprovede zacrtano na ovaj ili onaj način!