Početna strana > Samo smeh Srbina spasava > Novogodišnje čestitke, izjave i želje
Samo smeh Srbina spasava

Novogodišnje čestitke, izjave i želje

PDF Štampa El. pošta
Ljubiša Spasojević   
ponedeljak, 28. decembar 2009.

Predsednik vlade Srbije poželeo je svim građanima i građankama (tu ubraja i one koji žive na selu) lepšu, bolju i napredniju novu godinu, koja po frapantno tačnim predviđanjima ekspertskog dela te vlade već dve hiljade i nešto godina dolazi 31.12. u ponoć, pa sa velikom sigurnošću pretpostavljaju da će doći ovog 31. decembra, osim ukoliko se kalendar ne izmeni. Nadalje, predsednik vlade je rekao da će bolji život građanima i građankama doneti lično Deda Mraz.

Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih i ostalih dela najavio je nova hapšenja u okviru borbe protiv korupcije, a za sebe je poželeo nov pun kofer, pošto mu stari još nisu vratili jer je zadržan kao dokaz.

Potpredsednik vlade zadužen za evropske integracije izrazio je čvrsto uverenje da je Srbija na pragu prijema u EU, iako je stanovništvo ispod praga preživljavanja. Takođe je izjavio da je prijem Srbije u EU naša razvojna šansa, baš kao i svetska ekonomska kriza.

Ministar za socijalna pitanja je rekao da će njegovo ministarstvo svim radnicima koji štrajkuju pokloniti najnoviji model rukavica, dizajniran u socijalno odgovornoj vladi. Te rukavice su opremljene modnim detaljem specifičnim za Srbiju. Imaju četiri prsta. Izrada rukavica će se finansirati iz sredstava NIP.

Ministar prosvete je najavio da će školska himna kao njegov lični poklon svim školama od sledeće godine biti „Uskliknimo s ljubavlju predsedniku Borisu“.

Ministar zdravlja je poručio da je najbolji lek protiv mamurluka rasol sa dodatkom žive koji je uvezla „Jugohemija“, a prodavaće se u „Maksi“ diskontima. Luksuzna pakovanja će biti na raspolaganju u „Delta sitiju“. Nabavljeno je sedam miliona doza koje su pod pretnjom prinudnog izvršenja, to jest kupovine obavezne za sve stanovnike države. Nadalje, otkrio je da delirijum tremens evrounijatikus uopšte nije bolest već poželjno stanje duha. Sa tim su se složili svi članovi vlade i predsednik Srbije.

Ministar vera je poželeo da patrijarha izabere ruka predsednika države, a ne Božja.

Ministarka pravde je izjavila da samo na prvi pogled smanjenje broja zaposlenih u njenom ministarstvu ne odgovara povećanju sredstava iz budžeta namenjenih tom ministarstvu. Pošto više nije član RIK-a, dnevnice moraju da se nadoknade.

Ministar za infrastrukturu je potvrdio da izgradnja obilaznice oko Pinosave više nije prioritet, s obzirom na to da je izbore na Voždovcu dobila opozicija. Gradiće se obilaznica Srbije oko Evrope, pošto je u Srbiji ova koalicija na vlasti. Kao i do sada, gro sredstava iz NIP će biti utrošeno na izgradnju Potemkinovih sela.

Ministar za poljoprivredu je podržao izgradnju Potemkinovih sela i predložio da se zbog očiglednog razloga koji uopšte nije potrebno obrazlagati nazovu Borisova sela.

Ministar za ekonomiju i regionalni razvoj je poželeo da Srbija ima toliko regiona koliko i pahuljica. Kao ekskluzivnu vest najavio je da će „Fijat“ u Kragujevcu proizvoditi automobile na parni pogon. Prvu seriju će otkupiti njegovo ministarstvo i članovi ekspertske stranke pošto je pogon na paru za njih dokazano najbolji. Takođe smatraju da je inostrana para (dolar, evro) mnogo bolja nego domaća.

Ministar spoljnih i ostalih stranih poslova u Srbiji rekao je da će od Deda Mraza zatražiti mišljenje da li nova godina stiže 31.12. Takođe je predložio da se Nova godina ubuduće zove Borisova godina. Izneo je i zahtev da se pored Borisove godine slave i evropska, američka, rumunska (dva puta), italijanska, francuska, nesvrstana i ostale godine kao uspomena na strateška partnerstva koja je vlast u Srbiji sklopila sa svakom državom koju je posetio predsednik Srbije i kao dokaz jasnog koncepta spoljne politike koju vodi predsednik Srbije.

Ministar vojnih i iznad svega NATO dela izjavio je da će vojna neutralnost Srbije doći do vrhunca tek kada se Srbija učlani u NATO.

Ministarka finansija je izjavila da ne zna gde su pare iz budžeta, niti budžet. Poželela je da joj Deda Mraz reši problem.

Guverner je kao uzrok pada dinara a skoka evra naveo pobedu opozicije na Voždovcu. Potres je bio toliko silan da ni postojeće devizne rezerve od deset milijardi evra nisu uspele da ga spreče. Dodao je da će se za stabilnost nacionalne valute i dalje boriti još većim zaduživanjima.

Predsednik  JS je otkrio da mu je omiljena pesma „U razdeljak te ljubim“.

Predsednik PUPS je preporučio penzionerima obaveznu vakcinaciju protiv svinjskog gripa, čime bi se rešila njihova mnogobrojnost.

Predsednik vojvođanskog DS najavio je da se u Vojvodini više neće slaviti Srpska nova godina, nego Vojvođanska, koja će zbog jasnog evropskog karaktera ovog regiona i opredeljenja da ne bude u vezi sa Srpskom novom godinom biti dočekivana 15. jula. Prvobitni predlog da se novi praznik slavi 13. jula je povučen zato što se Srpska nova godina slavi takođe trinaestog.

Predsednik srpskog DS je izjavio da će se za Vojvodinu boriti isključivo demokratskim, pravnim, diplomatskim, ustavnim i statutarnim sredstvima. Dodao je i da će se protiv vojvođanskog separatizma boriti isključivo demokratskim, pravnim i diplomatskim, ustavnim i statutarnim sredstvima.

Predsednik LSV je otkrio da će, poštujući tradiciju, Novu godinu kao i pre, kao i ubuduće, dočekati u posebnom separeu, zajedno sa predstavnicima mađarske, muslimanske i albanske manjine. Uputio je poziv da mu se pridruže i ostale nacionalne manjine, kao predstavnici budućih regiona.

Presednik LDP je oduševljeno poželeo pristalicama srećne predstojeće praznike, priznavši da je zima njegovo omiljeno godišnje doba, pošto je belo boja zime.

SRS je čestitao predsedniku stranke Novu godinu pesmom „Željo moja“. Predsednik stranke im je uzvratio porukom da pogledaju film „Čekaj me i ja sigurno neću doći“.

DSS je najavila pravnu analizu Nove godine.

Predsednik NS je sve novinare zamolio za razumevanje i oproštaj pesmom „Čoban tera ovčice“.

Predsednik SNS je poželeo prevremene izbore, a potpredsednik paštetu „a la Čanak“, koja mu se mnogo svidela.

Predsednik Srbije im je obećao da će njihove želje preneti Deda Mrazu i Čanku. Medijima je poručio da će se novi Zakon o informisanju striktno i strogo primenjivati pošto su preneli neistinu da je tek dvadeset šesti na listi najlepših.

Neko NVO su uputile zahtev EU, SAD i NATO da spreče dolazak nove godine u Srbiju dok se ne ovde ne izvrši deklerikofašizacija, denacifikacija i desrbizacija.

Deda Mraz je pozdravio svoje mnogobrojne poštovaoce, sledbenike i vernike u Srbiji. Posebno je naglasio da Srbija jedinstvena država pošto ima najviše punoletnih stanovnika koji veruju u njega. Dodao je još da zasluga za to pripada kako koaliciji na vlasti, tako i opoziciji, kao i predsedniku Srbije. Deda Mraz im je zbog toga izrazio svoju najdublju zahvalnost.