Početna strana > Debate > Srbija i Crna Gora > Pismo Aleksandru Vučiću - Proganja nas režim Mila Đukanovića, uz pomoć pojedinih medija iz Srbije
Srbija i Crna Gora

Pismo Aleksandru Vučiću - Proganja nas režim Mila Đukanovića, uz pomoć pojedinih medija iz Srbije

PDF Štampa El. pošta
Predstavnici Srba iz Crne Gore   
ponedeljak, 31. oktobar 2016.

Srpski narod u Crnoj Gori, njegovi politički, kulturni i vjerski predstavnici izloženi su neviđenoj medijskoj i političkoj satanizaciji i progonu, i to ne samo od strane antisrpskog režima u Podgorici, nego i od strane medija i drugih centara moći iz Srbije, navodi se u pismu političkih i kulturnih predstavnika Srba iz Crne Gore, koje je prošlog petka upućeno premijeru Srbije Aleksandru Vučiću. 

Politički i kulturni predstvanici Srba iz Crne Gore, u pismu su zatražili i prijem kod Vučića, kako bi mogli da ga upoznaju sa, kako kažu, nepodnošljivim položajem u kojem se nalaze, kao i sramotnom kampanjom koja se vodi protiv njih od strane medija iz Srbije, posebno ističući Pink i Informer. Pismo srpskom premijeru je upućeno preko ambasade Srbije u Podgorici.

Poštovani gospodine Vučiću,

Koristimo ovu priliku da Vas obavijestimo da su srpski narod u Crnoj Gori, njegovi politički, kulturni i vjerski predstavnici izloženi neviđenoj medijskoj i političkoj satanizaciji i progonu, i to ne samo od strane antisrpskog režima u Podgorici, nego i od strane medija i drugih centara moći iz Srbije.

Već više godina borba srpskog naroda za svoja elementarna nacionalna i građanska prava u Crnoj Gori dodatno je otežana agresivnom medijskom podrškom aktuelnom režimu upravo od strane pojedinih medija iz Srbije, a posebno TV Pink i Informera.

Medijska histerija protiv srpskog naroda i njegovih predstavnika u Crnoj Gori ovih je dana dostigla svoj vrhunac, kada smo, sinhronizovanom akcijom režima i medija iz Srbije, optuženi ni manje ni više nego za terorizam i organizaciju terorističko-kriminalnog ataka na institucije sistema u danu održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora, a kojim je Milo Đukanović prikrio još jednu svoju izbornu krađu.

Pritisci režima i tih medija su posebno pojačani u trenutku kada istrajavamo na tri ključna politička pitanja koja su dio vitalnog nacionalnog interesa srpskog naroda i same Crne Gore :

1. Poništenje odluke Vlade Crne Gore o priznanju lažne države Kosovo ;

2. Ukidanje sankcija Rusiji ;

3. Protivljenje učlanjenju u NATO savez koji je bombardovao i ubijao naš narod i u Srbiji i u Crnoj Gori ;

Zbog svega navedenog koristimo ovu priliku da zatražimo sastanak predstavnika srpskog naroda u Crnoj Gori sa Vama, kako bi Vas detaljnije upoznali sa nepodnošljivim položajem u kojem se nalazimo i sramotnom kampanjom medija koja se vodi protiv nas.

Parlamentarne stranke i krovne kulturne ustanove Srba u Crnoj Gori :

Nova srpska demokratija

Andrija Mandić, predsjednik

Demokratska narodna partija

Milan Knežević, predsjednik

Matica srpska u Crnoj Gori

Prof. dr Vladimir Božović

Srpski nacionalni savjet

Dr Momčilo Vuksanović

Institut za srpsku kulturu

Dr Budimir Aleksić