Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Zašto se od Srbije traži da prizna Kosovo - uporedni primeri Kipra i Bangladeša

Komentari (34) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 ponedeljak, 23 mart 2015 01:15
Saša
Nije nepovratno izgubljeno, iz teksta je jasno da može da se vrati ratom.
Preporuke:
75
32
2 ponedeljak, 23 mart 2015 01:38
!!!
Radi se o legalizaciji zločinačke politike zapada. Jer posle priznanja reće, naša politika je ispravna bila, priznali su je i srbi. A sa time bi bili svi zločini protiv srba, od 1999 g. možda i od 1389 g. pa do danas, opravdani i oteta teritorija legalizovana. Ko god prizna KiM se stavlja uz zločince i neposredno izdaje sve žrtve i mučenike koji su pali za slobodu Srbije i srpskog naroda. Sa druge srtane iznuđeno priznanje pravno ništa ne vredi ali šta je na zapadu pravo osim da je mrtvo slovo na komadima hartije koje služi za zabluđivanje slabijeg.
Preporuke:
62
27
3 ponedeljak, 23 mart 2015 02:39
tako je
Izvanredna i poučna analiza g. Mirovića. A osnovni zaključak je da ništa nije definitivno izgubljeno dok sami ne priznamo i ne prihvatimo to. Zato i nas toliko i pritiskaju Briselskim i drugim sporazumima.
Preporuke:
78
29
4 ponedeljak, 23 mart 2015 04:12
SERBON
Odlican i veoma poucan tekst!
Preporuke:
67
18
5 ponedeljak, 23 mart 2015 09:26
čeka se epilog
@Saša
Zato su se vlasti Srbije utrkivale u krilatici "srbija neće ratovati",kao da je vojska Srbije ukras a ne sila koja ima ustavnu obavezu da štiti celovitost države,bar onim delom kojim to može i po rezoluciji 1244 da čini.
Otuda današnja vlada ide ka formalnom priznanju kao uslovu za nesmetani prijem tzv kosova u UN i definitivnom i trajnom gubitku celog Kosmeta.
Otud podrška"međunarodne zajednice"vladi Srbije koja je sve samo ne demokratska.
Preporuke:
61
17
6 ponedeljak, 23 mart 2015 09:53
Mister H
Sva ta sila, sve te pretnje i lomljenje kičme, ne vrede ništa, ništa - bez nas. Na nama je bilo samo da ne pristajemo i da - čekamo. Onda su počeli da na vlast dovode one koji će i to učiniti. I uspeli su. Ovo je slom, koji će kao takav sigurno ostati zapamćen u istoriji, i nije neka uteha što će imena Tadića, Vučića, Nikolića i Dačića zauvek ostati upamćena kao izdajnička. Još gore će biti, što ćemo i mi ostati upamćeni kao jedna od najbednijih generacija u celoj istoriji.
Preporuke:
60
11
7 ponedeljak, 23 mart 2015 11:23
ha, ha
Ponovo se digli botovi mminusari. Pa, jes. Nije lepo što nas autor podseća na to kako ništa nije gotovo dok se ne prizna i potpiše. To je samo dokaz da je tekst gospodina Mirovića pogodio metu.
Preporuke:
49
2
8 ponedeljak, 23 mart 2015 11:29
iBot
Botovi i na ovu temu rade, znaci osetljiva je tema za vlast.
Preporuke:
44
3
9 ponedeljak, 23 mart 2015 11:35
Kuč
Od Srbije se traži da prizna KOsovo, sato što samo priznanjem od strane Srbije KOsovo postaje nezavisno i sva zverstva prema Srbiji i Srbima postaju opravdana i legitimna. Sve ostalo je šarena laža. Priznanjem Kosova, ova marionetska vlast nas lišava saveznika, jer i Rusi neće imati motiva da nas brane. Ako si rešio da se samoubiješ, ne može ti niko pomoći.
Odlična analiza profesora MIrovića.
Preporuke:
43
3
10 ponedeljak, 23 mart 2015 11:43
Apatinac
Pa jeste ,tekst gospodina Mirovića je pogodio metu.
A ta meta je ono što kažu i predsednik i premijer da tzv."Briselski sporazum" NIJE PRIZNANJE KOSOVA!
A "šatro nacionalisti" se ubiše da nam dokažu suprotno.
Dakle nema nezavisnog kosova bez pristanka Srbije!
Bilo bi dobro svim "dušebrižnicima" koji su zabrinuti za sudbinu Kosmeta ,da pročitaju ovaj tekst, ako su istinski dobronamerni.


P.S.Čini se da u Šešeljevoj partiji ipak duvaju državotvorni vetrovi!
Preporuke:
17
4
11 ponedeljak, 23 mart 2015 11:50
Miloš
zapad, nakon ukrajine, gotovo panično pokušava da dobije priznanje kosova od srbije...razlog je prost, pošto se pokazalo da su zabrljali na više frontova, a pre svega u ukrajini, sada im je dramatično potrebno da kosovo predstave kao "uspeh" njihove intervenionističke politike...jeste sve to bilo protiv međuanarodnog prava ( što nikada neće priznati), ali eto vidite da i srbija nema ništa protiv, vidite da nismo pogrešili što smo bombardovali srbiju, vidite kako se sve to lepo rešilo...a drugi razlog je što su pravilno shvatili s kim imaju posla, i da će ovdašnje vlasti prodati kosovo na prvoj krivini ( a i ne samo kosovo)...probajte da na kipru nađete takvu izdajničku politiku i takve poteze kiparskih političara...utoliko je ovaj čin veleizdaje vučića i dačića još gori i nadam se da će zbog toga jednom obojica odgovarati...
Preporuke:
35
1
12 ponedeljak, 23 mart 2015 12:00
Drinko Končarević
Šta bi bilo kad bi ovo bar pročitao Hamond. Zna on dobro o čemu se radi ali tera svoje. Mi samo da nedamo naše, pa nek tera.
Preporuke:
27
0
13 ponedeljak, 23 mart 2015 12:13
SuperBad
Botovi su opet isli po svoje misljenje u komitet
Preporuke:
31
1
14 ponedeljak, 23 mart 2015 13:16
PERA DETLIC
Dusmanima se ja ne cudim , oni rade svoj posao koji najbolje znaju . Cudim se nama Srbima , kada to izgubismo ljubav prema slobodi za koju tolike zrtve dadosmo .Postidim se kad prodjem kraj spomenika krajputasa kojih je puno Dragacevo.Svaka je stopa Srbije krvlju natopljena a i njome ova zemlja osvecena a mi je krcmimo i nudimo i kada nema pretnje bombama belosvetskim protuvama na tacni.A tuzni vrh Srbije kaze da Srbija vise nikad nece ratovati.Kako to da shvati obican covek osim da su svi srpski ratovi bili osvajacki jer , valjda , kad si napadnut ne mozes da biras.Probudi se Srbijo.Samo zavoli slobodu a BOG ce nam darovati nekoga bez slugeranjskog mentaliteta koji ce znati da nas povede pravim putem.
Preporuke:
22
0
15 ponedeljak, 23 mart 2015 13:59
zasto
Pa to je jasno kao dan. Srbija na balkanu je bila i potencijalno ce uvijek biti saveznik Rusije. Posto je zapad odavno planirao rasturanje Rusije onda je Srbija logicno prva na redu. Srbiju prvu treba unistiti i rasturiti. Oni su svjesni da je Kosovo nelegalna tvorevina ali ce natjerati Srbiju da ga prizna da bi bilo legalno. To ce besmisleni srpski rezim uskoro i uciniti. Poslije toga dolazi Vojvodina i R. Srpska.
Kako to zapad radi: plati se nekolicina uvlasti, privatizuje - rasturi privreda, skolstvo zdravstvo, mediji - propaganda. Prica nam se kako najvise napredujsmo a propast je iza coska.
Srbija zapravo i nema vise ljude. Ljude koji su u stanju da nesto ucine, da shvate sra Vucic radi.
Kad nemas ljude, nemas ni drzavu. Ostade ti samo stoka.
Preporuke:
22
0
16 ponedeljak, 23 mart 2015 14:12
Doboj
Ništa nova na NSPM o BiH i Srpskoj, pa da obnovimo viješću:
Bura u Doboju se ne stišava: I Crkva protiv pristupanja Zajednici općina turskog svijeta
Nakon što je Doboj pristupio Zajednici općina turskog svijeta, u gradu se ne stišavaju bura i zahtjevi da se Doboj povuče iz članstva ove organizacije.
Srpska pravoslavna crkva, odnosno sveštenstvo arhijerejskog namjesništva dobojskog Eparhije zvorničko-tuzlanske zatražilo je jučer od gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića da se povuče odluka o članstvu u Zajednici općina turskog svijeta.
Članstvo u ovoj zajednici za općine van Turske je besplatno i sa sobom ne nosi nikakve obaveze. Doboj je, nakon majskih poplava, primio značajnu pomoć iz Turske. Općinska administracija nadala se da bi članstvom u ovoj organizaciji mogli privući značajnije strane investicije i na taj način pomoći dobojskoj privredi.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/bura-u-doboju-se-ne-stisava-i-crkva-protiv-pristupanja-zajednici-opcina-turskog-svijeta/150323055
Preporuke:
9
0
17 ponedeljak, 23 mart 2015 15:09
Patak za Apatinca
Ja sam ovo razumeo kao direktnu kritiku AV, Diplomu cak i ne pominje direktno..
Preporuke:
10
1
18 ponedeljak, 23 mart 2015 15:09
@tekst
Nema mnogo čega poučnog u ovoj analizi. Kiparski Grci su mogli jedan po jedan da se u znak protesta vešaju ili spaljuju svakog dana, ostatak sveta ne bi reagovao, ako je ocenio da mu je status Kipra politički bitan. Pitanje Kipra ocenjeno je kao unutrašnja stvar, bez mnogo interesa za ostatak sveta. Zato i nema priznanja turskog dela.

S druge strane, čim je Kosovo proglasilo nezavisnost, Srbija nije stigla da kaže ni " a", a priznanja su počela da pristižu( onaj masovni protest svakako nije učinio ništa da svet stavi prst na čelo). Iz prostog razloga- njima je status Kosova bitan, i ne žele ga u Srbiji.

Nepriznavanje Kosova bitno je iz razloga održavanja morala( Francuzi su pedeset godina u školama decu učili da su im Alzas i Lorena oduzeti u ratu, ali da će opet biti vraćeni, i da je to cilj svih ciljeva, pa se tako i desilo), i nacionalnog identiteta( to ne moram ni da objašnjavam, svi naši podvizi utemeljeni su na kosovskoj etici).
Preporuke:
19
2
19 ponedeljak, 23 mart 2015 17:53
fristajlo
Uvek na visini zadatka; Mirovićevi tekstovi precizni, jasni, utemeljeni i metodološki ispravni.
O istinitosti, da i ne govorim.
Bravo!
Preporuke:
19
4
20 ponedeljak, 23 mart 2015 18:07
pitanje jedno
ako nema niceg poucnog u tekstu zasto zapad toliko trazi od srbije da prizna kosovo
Preporuke:
19
4
21 ponedeljak, 23 mart 2015 18:12
Sten
Moram da priznam da su me botovi potpuno zbunili. Ovde nista nije pisano protiv Vucica? Ovde se daju misljenja o tome sta je dobro za Srbiju? Da li botovi rade za Vucica ili za Ameriku? Jedino je jasno da svi oni rade protiv Srbije.
Preporuke:
20
0
22 ponedeljak, 23 mart 2015 18:29
Slavomir Srpski, Biti ili nabiti, pitanje je sad!
Nema sumnje da cemo ostati jedna od najbednijih generacija Srba u istoriji. To je cinjenica koja objasnjava situaciju u kojoj citava opozicija grmi da zivimo u nedemokratskom rezimu, kao onu u vreme Broza, a ni jedan jedini politicar iz opozicije nije primirisao ni na par dana zatvor! Znaci ili rezim ne postoji, ili postoji "opozicija" koja je to samo u demagogiji. Kao sto su u demagogiji "rodoljubi" na KIM koji mirno gledaju ustolicavanje pristinskih vlasti,a pr tome nisu zapalili ni logorsku baklju pred oduzimanjem njihovih legitimnih i legalnih institucija,a kamo li postavili neku eksplozivnu napravu.

Sada,da li cemo kao izgubljene generacije da se tesimo da posto smo izgubljeni onda nas i nema, pa je nekorisno da pricamo,ili ce da tvrdimo da nismo izgubljeni vec samo zalutali u tudje dvoriste, posto smo nase zaboravili gde je.

I u jednom i drugom slucaju, rubljenja ovakve "opozicije" nema smisla. Smisao ima samo oruzana revolucija i rusenje rezima (ako on postoji).Zar ne?
Preporuke:
12
3
23 ponedeljak, 23 mart 2015 18:49
@pitanje jedno
I dalje stojim kod toga da nema ničeg poučnog u ovom tekstu. Zašto traži? Zašto je Zapad nakon što je vojnički pobedio nacističku Nemačku i okupirao njenu teritoriju insistirao i na denacifikaciji, kroz pravljenje novih školskih udžbenika itd?...Zato što je bitna duhovna okupacija, bitno je porobiti svest.

Samo zbog toga bitno je ne priznati Kosovo. Paralele sa Kiprom ne stoje, kao što sam rekao.
Preporuke:
7
4
24 ponedeljak, 23 mart 2015 19:01
Apatinac
Za Patka, Tekst g-dina Mirovića je sjajna analiza.A vi naravno možete po onoj narodnoj "što je babi milo ,to joj....
Preporuke:
8
0
25 utorak, 24 mart 2015 10:03
...
NENAD KECMANOVIĆ
Šta bi Kebi?
"Šta je to trebalo Kebi?" - širi se žamor negodovanja po bošnjačkom delu Federacije, povodom njegove šokantne izjave o prikrivanju zločina mudžahedina u srednjoj Bosni, srpskim žrtvama u Vozući i ratnoj prošlosti Šefika Džaferovića.

http://pressrs.ba/sr/kolumne/kec_iz_rukava/story/79270/%C5%A0ta+bi+Kebi.html
Preporuke:
2
0
26 utorak, 24 mart 2015 11:02
Zoran
Ovi jos nisu ukapirali sto se od Srbije trazi da prizna Kosovo!?

Pa Srbija je nesigurni igrac Zapada u najmanju ruku, da ne kazem da je naklonjena Rusiji. Takve drzave ce da se uniste, podele, razore i kraj prici.
Preporuke:
2
2
27 utorak, 24 mart 2015 11:06
Zoran
Vi ste imali losu srecu da niste bili pod Rusima, tako da ne znate kako to izgleda. Imali ste lagodan zivot socijalisticko-komunisticke zemlje kakva NIGDE u svetu nije postojala. Znaci lep zivot, nezasluzen, a niste bili okrenuti Rusiji. Otuda jedino vama ostala ljubav prema Rusiji, svi koji bili sa njom pobegli od nje kao djavo od krsta. Sada vam doslo da radite da bi imali deseti deo onoga sto ste imali tada i onda je Tito i komunizam bio dobar, a i Rusija.

Sve u svemu, placate lagodan zivot pod Titom i svoju glupost.

Niko od komunistickih zemalja niej imao lagodan zivot kao vi.
Preporuke:
2
8
28 utorak, 24 mart 2015 11:46
`priznanje` i briselski "sporazumni poklon" okupiranog KiM šiptarima je u svrhu - `brisanja` tragova natovskih zločina ; agresije na Srbiju (SRJ) 1999, mimo međinarodnog prava. To je svrha. Da se 1999 `izbriše` i - `zaboravi` a zločinci da ispadnu `časni i plemeniti` "mirotvorci" ?
Preporuke:
5
1
29 utorak, 24 mart 2015 15:22
Zoran
Da vam prica Rus kako nisu mogli nigde da izadju iz SSSR-a, da su prvo morali da obidju Bugarsku i tako te zemlje, a onda traze dozvolu da obijdju Jugoslaviju, ne bi se vi kleli u Rusiju. A o odlasku na kafu u Trst i po farmerke nije bilo ni govora.

E da vas je tako opalio socijlizam mnogo bi bolje bilo po vas nego sto vas opalio Tito.
Preporuke:
0
6
30 utorak, 24 mart 2015 20:36
Sale
Zorane ja stvarno ne razumem o čemu pričaš. Koji Tito, koji komunizam??? Ovde većina čitalaca jedva da se seća SFRJ. Kakav odlazak u Trst i ostale gluposti. Ja od kad pamtim za sebe imam Ameriku, balije, šipce i ustaše nad glavom. Od kad znam za život mi smo u nekoj vrsti krize koju generišu Vašington i Brisel. Kakav Tito, SSSR i ostale gluposti. Hajde malo ozbiljnosti, nema ovo veze sa praistorijom.
Preporuke:
7
0
31 utorak, 24 mart 2015 21:38
...

Nepriznavanje Kosova bitno je iz razloga održavanja

izvanredan tekst
Preporuke:
4
0
32 sreda, 25 mart 2015 01:19
Miša
@dž
Upravo tako, naše priznanje Kosova daje legitimnost NATO akciji, čime mi automatski gubimo pravo na ratnu odštetu zbog zločinačkog bombardovanja
Takodje, tzv. nezavisno Kosovo time stiče automatsko pravo da traži odštetu, što bi EU i ostali sačekali raširenih ruku - em rešavaju ekonomsko pitanje Kosova, em dalje rastaču Srbiju.
Preporuke:
5
0
33 sreda, 25 mart 2015 09:51
misterbiti
Veoma loshe obmanjivanje srpske javnosti o dogagjajima oko KIPRA.Autor teksta trebalo bi da istinski pishe o dogagjajima prije invazije Turske na Kipar.Jer nije bash bez razloga okupiran severni deo Kipra-ista je bila i situacija prije NATOVSKOG oslobogjenja KOSOVA.
Preporuke:
2
6
34 nedelja, 29 mart 2015 22:48
Bob
Možda bi trebalo proučiti još neke detalje secesija poslednjih decenija, uspešnih - Eritreja, Timor, skoro i Južni Sudan, i neuspešnih, Somalija, Gruzija, itd.
Preporuke:
1
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner