Početna strana > Hronika > Ana Pisonero: Napredak u procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine apsolutno ključan za obe strane kako bi napredovale ka EU
Hronika

Ana Pisonero: Napredak u procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine apsolutno ključan za obe strane kako bi napredovale ka EU

PDF Štampa El. pošta
utorak, 04. februar 2020.

 BRISEL - Evropska komisija očekuje da nova vlada u Prištini nastavi reforme, dok normalizacija odnosa Beograda i Prištine ostaje ključna za obe strane kako bi napredovale ka EU, izjavila je portparolka evropskog komesara za proširenje Olivera Varhejija, Ana Pisonero.

Ona je to rekla odgovarajući na pitanje Tanjuga da li EK očekuje od Aljbina Kurtija da bude konstruktivan partner u dijalogu sa Beogradom, budući da je u ekspozeu već najavio da će, između ostalog, tužiti Beograd zbog navodnih zločina na Kosovu.

"Jasno je da nova vlada mora da nastavi sa reformama u vezi sa evropskim putem, a kao što dobro znate napredak u procesu normalizacije odnosa je apsolutno ključan za obe strane kako bi napredovale ka EU", rekla je Pisonero.

Ona je podsetila da je šef diplomatije EU Žozep Borel pozdravio formiranje nove vlade na Kosovu, koju je pozvao da odmah nastavi dijalog sa Beogradom.

(Tanjug)