Početna strana > Hronika > Boris Tadić: Srbija se nalazi pred novim udarom regionalnog kriminala
Hronika

Boris Tadić: Srbija se nalazi pred novim udarom regionalnog kriminala

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 06. avgust 2009.

Srbija se nalazi pred novim udarom regionalnog kriminala i, kao centralna zemlja zapadnog Balkana, zahteva izuzetno spreman policijski sistem, rekao predsednik Srbije Boris Tadić.

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da se Srbija nalazi pred novim udarom regionalnog organizovanog kriminala.

"Prvi put u našoj istoriji, suočavamo se sa transkontinentalnim organizovanim kriminalom na Zapadnom Balkanu. Srbija, kao centralna zemlja tog dela Balkana, pred ovim izazovima zahteva izuzetno spreman policijski sistem", rekao je Tadić za časopis "Policija danas".

Predsednik Srbije je istakao da pripadnici policije "imaju njegovu podršku" i da ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i MUP rade svoj posao "veoma dobro".

Tadić je dodao da je i terorizam izazov za Srbiju, prvenstveno ekstremni albanski terorizam na jugu Srbije.

"Nikakve dileme nema da se teroristi pripremaju u trouglu naše južne pokrajine Kosova i Metohije, severne Makedonije i južnih opština u regionu Preševa i Bujanovca", rekao je Tadić i dodao da je terorizam na jugu Srbije vezan za politički proces budućeg statusa Kosova.

Tadić je istakao i da je, pored opremanja policije, životnog standarda policajaca, upostavljanja strože sudske prakse koja će štititi policajce, važno i uspostavljanje discipline u policiji, kako ne bi dolazilo do prekomerne upotrebe sile, što se to događalo u prošlosti.

"Bez podizanja kredibiliteta i rejtinga same policije, nema podizanja kredibiliteta ni same države Srbije", naglasio je predsednik Tadić.

(RTS)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner