Početna strana > Hronika > Đorđe Vukadinović: Postoje fingirane i "fejk" polemike u Skupštini, ali se to obično brzo provali
Hronika

Đorđe Vukadinović: Postoje fingirane i "fejk" polemike u Skupštini, ali se to obično brzo provali

PDF Štampa El. pošta
utorak, 09. avgust 2022.

Svađe u Narodnoj skupštini jesu „fejk“ odnosno nameštene, ponekada na osnovu dogovora između samih narodnih poslanika, ponekada i na nivou celih poslaničkih grupa. Aleksandar Jovanović Ćuta, narodni poslanik ispred organizacije „Zajedno“ rekao je za Njuzmaks adria da je 99 odsto svađa u Narodnoj skupštini „fejk“ odnosno namešteno.

Đorđe Vukadinović, politički analitičar i nekadašnji narodni poslanik, iz svog iskustva u Skupštini ističe da nije siguran da su rasprave „nameštene“ u tolikom procentu o kome govori Ćuta ali da je sigurno da toga ima oduvek.

„Nisam siguran da je to zastupljeno u procentu koji navodi Ćuta, zapravo siguran sam da je taj procenat nešto manji. Nažalost, ima istine u tome, često ima tih „ping-pong“ prozivanja i polemike. Nekada je to na mikro nivou u smislu da se poslanici prozivaju međusobno da bi tako dobili priliku da odgovore, ali nekada su ti dilovi i na makro planu. To znači da postoje strateški dogovori između poslaničkih grupa za međusobno prozivanje i tome sam lično svedočio. Ipak, mislim da se to „provali“ i prepoznaje, pogotovo kada sediš tamo i gledaš direktno“, naveo je Vukadinović.

(Danas)

Videti još: Nova.rs: Novo prepucavanje u opoziciji, da li je Miroslav Aleksić opsovao Mariniku Tepić?

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner