Početna strana > Hronika > Dragan Šutanovac i Ljubiša Simović otkrili spomen-obeležje poginulim borcima u ratovima 1992-1999.
Hronika

Dragan Šutanovac i Ljubiša Simović otkrili spomen-obeležje poginulim borcima u ratovima 1992-1999.

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 27. jun 2011.

UŠĆE, KRALjEVO – U varošici Ušće kod Kraljeva spomenik sedmorici boraca iz ovoga kraja, koji su poginuli u ratovima od 1992. do 1999. godine danas su otkrili ministar odbrane Dragan Šutanovac i gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović.

U ime Ministarstva odbrane i Vojske Srbije venac su na spomen obeležje položili Šutanovac i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Miloje Miletić, rukovodstvo grada Kraljeva, porodice poginulih i članovi više udruženja učesnika ratova od 1991. do 1999. godine.

Posle odavanja počasti poginulima, Šutanovac je rekao novinarima da ovaj spomenik treba da uputi poruku političarima u Srbiji da odluke koje donose u budućnosti treba da budu usmerene ka miru i životu.

„Srbija želi da izgrađuje dobar suživot sa komšijama, ali tako nije bilo uvek i ovakvi spomenici treba da nas opomenu da politika koja je dovela do žrtava ne treba nikada više da se ponovi”, istakao je on.

Spomenik je izrađen po zamisli akademskog slikara Slobodana Marinkovića i na njemu su uklasana imena poginulih boraca.

U nastavku posete Šutanovac i Miletić obišli su renoviranu garnizonsku ambulantu koja je bila teško oštećana u zemljotresu kao i kraljevčanku Irenu Paunović kojoj je neophodna transplatacija pluća.

(Tanjug)