петак, 26. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Драган Шутановац и Љубиша Симовић открили спомен-обележје погинулим борцима у ратовима 1992-1999.
Хроника

Драган Шутановац и Љубиша Симовић открили спомен-обележје погинулим борцима у ратовима 1992-1999.

PDF Штампа Ел. пошта
понедељак, 27. јун 2011.

УШЋЕ, КРАЉЕВО – У варошици Ушће код Краљева споменик седморици бораца из овога краја, који су погинули у ратовима од 1992. до 1999. године данас су открили министар одбране Драган Шутановац и градоначелник Краљева Љубиша Симовић.

У име Министарства одбране и Војске Србије венац су на спомен обележје положили Шутановац и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милоје Милетић, руководство града Краљева, породице погинулих и чланови више удружења учесника ратова од 1991. до 1999. године.

После одавања почасти погинулима, Шутановац је рекао новинарима да овај споменик треба да упути поруку политичарима у Србији да одлуке које доносе у будућности треба да буду усмерене ка миру и животу.

„Србија жели да изграђује добар суживот са комшијама, али тако није било увек и овакви споменици треба да нас опомену да политика која је довела до жртава не треба никада више да се понови”, истакао је он.

Споменик је израђен по замисли академског сликара Слободана Маринковића и на њему су укласана имена погинулих бораца.

У наставку посете Шутановац и Милетић обишли су реновирану гарнизонску амбуланту која је била тешко оштећана у земљотресу као и краљевчанку Ирену Пауновић којој је неопходна трансплатација плућа.

(Танјуг)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер