Početna strana > Hronika > Dragan Šutanovac: Ne očekujem da će G17 izaći iz Vlade
Hronika

Dragan Šutanovac: Ne očekujem da će G17 izaći iz Vlade

PDF Štampa El. pošta
subota, 13. decembar 2008.

Ministar odbrane i potpredsednik DS-a Dragan Šutanovac izjavio je da Vlada Srbije nije u krizi i da ne očekuje da će G17 plus izaći iz vlade zbog protivljenja te stranke potpisivanju sporazuma o naftno-gasnom aranžmanu sa Rusima.

"Ne očekujem da sledeći korak bude izlazak G17 iz Vlade, mada postoji sprega sila koje bi volele da Mlađana Dinkića vide van Vlade. Takođe, mislim da Dinkić neće ući u avanturu rušenja Vlade i time napraviti štetu sebi i stranci, a ni državi", rekao je ministar odbrane i potpredsednik DS-a Dragan Šutanovac za "Pres".

Šutanovac je dodao da ne misli da je stanje "alarmantno" da bi se išlo na prevremene izbore ili rekonstrukciju vlade.

Potpredsednik DS-a je rekao i da uopšte ne razmišlja o saradnji sa drugim partijama koje bi eventualno mogle da zamene G17 plus, ako ona reši da napusti vladu ili "otkaže poslušnost".

"Svi treba da radimo svoj posao što bolje. Ako dođe do takve situacije razmišljaćemo, ali mislim da zaista nema potrebe", naveo je Šutanovac i dodao da nema nikakvih problema između DS i G17 plus bilo na republičkom ili na lokalnom nivou, te da demokrate sa ministrima iz G17 imaju podjednako kvalitetne odnose kao i sa socijalistima.

Osvrćući se na zahteve opozicije za raspisivanje novih izbora, Šutanovac je rekao da će 2009. biti jedna od najizazovnijih za Srbiju, pa bi bilo "neodgovorno" da se ide na izbore i da se novac troši na kampanju.

(RTS)