Početna strana > Hronika > Milo Đukanović: Narednih dana ćemo predočiti ko se to brutalno obračunava sa Crnom Gorom da bi nastavio da zloupotrebljava imovinu
Hronika

Milo Đukanović: Narednih dana ćemo predočiti ko se to brutalno obračunava sa Crnom Gorom da bi nastavio da zloupotrebljava imovinu

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 06. februar 2020.

 Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović kazao je da će narednih dana predočiti ko se, kako je naveo, brutalno obračunava sa Crnom Gorom.

"Vjerujem da ćemo narednih dana predočiti crnogorskoj javnosti ko je zapravo taj ko se brutalno obračunava s Crom Gorom da bi nastavio da zloupotrebljava imovinu", poručio je Đukanović.

On je, na sjednici Opštinskog odbora te stranke na Cetinju, kazao da su aktuelna dešavanja „sve manje pitanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti i sve manje pitanje imovine“.

"Ovo je samo još jedan od povoda za atak na državu Crnu Goru", istakao je Đukanović.

On je poručio da je ovo ona produžena borba protiv aveti velikodržavnih nacionalizama na Balkanu, "koju smo gledali i živjeli devedesetih godina, koju smo pobijedili u tim devedesetim godinama, ali očigledno da je nijesmo sahranili, jer je ideologija velikodržavnih nacionalizama na Balkanu veoma jaka i utemeljena".

"Mi smo živi dokaz da je multietnička demokratija moguća, čak i kada svuda oko nas bjesne baš vjerski i nacionalni ratovi. Zar nemamo mi to iskustvo iz devedesetih godina? Zar nijesmo mi ona država na prostoru Zapadnog Balkana, na prostoru eks Jugoslavije, na čijoj teritoriji nije bilo rata. Tad kad su se međusobno mrzjeli, ubijali, protjerivali, svuda oko nas, i kad smo mi zbrinjavali 120 hiljada izbjeglica, raznih vjera i nacija. Zar mi nijesmo dokaz da je moguće", kazao je Đukanović.

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će ovog leta Vučić i Tači potpisati neki sporazum o KiM u prisustvu Donalda Trampa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner