Početna strana > Hronika > Milorad Dodik predložio premeštanje Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalim: Nekoliko puta sam pisao Trampu, nastaviću i dalje da pišem
Hronika

Milorad Dodik predložio premeštanje Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalim: Nekoliko puta sam pisao Trampu, nastaviću i dalje da pišem

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 20. septembar 2020.

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik uputio je nekoliko pisama predsedniku SAD Donaldu Trampu. Poslednje pismo bilo je u vezi sa premeštanjem Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalim.

"Nekoliko puta sam pisao Trampu, nastaviću i dalje da pišem. Potrebno je da se zna da ima jedna politika predsednika u SAD, ali i ostaci koje predsednik nije mogao pobediti, duboku državu", rekao je Dodik.

Na pitanje novinarke N1 da li je Tramp ikada odgovorio Dodik je rekao: "Odgovor je ponašanje, stavovi i sve manje mešanje stranaca u BiH, to je odgovor".

Poslednje pismo uputio je 9. septembra u kojem je "pozdravio njegovu inicijativu za normalizaciju odnosa između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata" i obavestio ga je da kao "srpski član Predsedništva BiH želeo dati doprinos njegovoj inicijativi" tako što je predložio premeštanje Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalim te kako želi da "BiH sledi primer SAD".

"Koristim ovu priliku da pozdravim vaše inicijative za normalizaciju odnosa između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata. To je istorijski sporazum i uveren sam da će doprineti miru, stabilnosti i prosperitetu regiona. Kao srpski član Predsjedništva BiH, želim da dam doprinos i podršku vašim mirovnim inicijativama u vezi s Izraelom. Zbog toga, u Predsjedništvu BiH sam inicirao prebacivanje Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalim", izvestio je Dodik prvog čoveka Sjedinjenih Američkih Država 9. septembra ove godine", navodi Kliks.ba.

Dodik je rekao da je njegovu inicijativu trebalo da podrže i ostali članovi Predsedništva, ali do toga nije došlo.

(N1, Kliks.ba)