понедељак, 29. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Никол Пашињан: Јерменија спремна да закључи мировни споразум са Азербејџаном на основу одредби Алмати декларације из 1991.
Хроника

Никол Пашињан: Јерменија спремна да закључи мировни споразум са Азербејџаном на основу одредби Алмати декларације из 1991.

PDF Штампа Ел. пошта
понедељак, 15. април 2024.

 АСТАНА - Јерменски премијер Никол Пашињан најавио је данас спремност да закључи мировни споразум са Азербејџаном на основу одредби Алмати декларације из 1991. године.

Пашињан, који борави у званичној посети Астани, разговарао је са председником Казахстана Касим-Жомартом Токајевим о безбедносној ситуацији и стабилности на Јужном Кавказу.

"Јерменија је спремна да потпише споразум са Азербејџаном у оквиру претходно договорених принципа зарад стабилности и мира у региону, на основу три принципа већ договорена између Јерменије и Азербејџана", рекао је премијер Јерменије, преноси Арменпреш.

Он је подсетио да је реч о међусобном признавању територијалног интегритета на основу одредби декларације усвојене у граду Алмати у Казахстану 21. децембра 1991. године и спровођењу процеса демаркације јерменско-азербејџанске границе, као и деблокади регионалне инфраструктуре засноване на принципима поштовања суверенитета и јурисдикције држава, реципроцитета и једнакости.

У контексту овог другог, осврнули смо се на пројекат Раскршће мира који је представила Влада Републике Јерменије, чија имплементација може радикално да промени ситуацију у региону, рекао је Пашињан.

Токајев је истакао да је циљ Казахстанада да приближи пријатељске земље и отвори пут за добросуседство, мир и стабилан развој региона.

(Н1)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер