Početna strana > Hronika > Zbog učešća na skupu u Rakiti, policija privela, pa pustila Dejana Zlatanovića, glavnog i odgovornog urednika portala „Srbin.info“
Hronika

Zbog učešća na skupu u Rakiti, policija privela, pa pustila Dejana Zlatanovića, glavnog i odgovornog urednika portala „Srbin.info“

PDF Štampa El. pošta
subota, 15. avgust 2020.

Urednik Srbin.info Dejan Petar Zlatanović je posle privođenja na informativni razgovor u policijsku stanicu u Pirotu, u vezi današnjih dešavanja u selu Rakita (izveštavao sa lica mesta kao i brojni novinari), pušten nakon 19 časova.

U povratku sa Stare planine privedeni su na informativni razgovor i novinar Grašđanskih patrola Bojan Savić, kao i članovi Narodnih patrola.

Nakon informativnog razgovora su svi pušteni osim Stefana Nikolića, koji se tereti za seču nelegalno postavljenih cevi?!

Kako Zlatanović javlja sa lica mesta, njega će uskoro da iz policijske stanice sprovedu u Prekršajni sud i on će se takođe uputiti tamo da izveštava.

Inače, cevi je u selu Rakita seklo nekoliko stotina ljudi, a one su zvanično nelegalne odlukom inspektora iz Inspektorijata Vlade Srbije, koji je još prošle godine naredio nesavesnom privatnom investitoru da hitno ukloni cevi i reku vrati u prvobitno stanje. Do danas on to nije učinio, pa su se meštani sami organizovali.

Brojni novinari su snimali događaj, a podršku meštanima su dale Narodne patrole, pokret „Ne davimno Beograd“, političarka Marinika Tepić…

Ipak, policija je privela zbog ovog događaja samo novinare Zlatanovića i Savića, kao i članove Narodnih patrola.

Srbin.info: Policija privela glavnog i odgovornog urednika našeg portala 

Redakcija portala Srbin.info saopštila je danas da je policija privela glavnog i odgovornog urednika tog portala Dejana Petra Zlatanovića u Pirotu, a da razlog za to nije poznat.

U saopštenju se navodi da je Zlatanović priveden u popodnevnim časovima u povratku iz mesta Rakita, odakle je izveštavao sa protesta građana protiv malih hidroelektrana.

„Zlatanović se trenutno nalazi u policijskoj stanici u Pirotu gde mu je rečeno da mora da da izjavu.

Uz Zlatanovića priveden je novinar Građanske patrole i član UNS-a Bojan Savić, kao i pripadnici ‘Narodnih patrola'“, piše u saopštenju.

Dodaje se da je policija presrela vozila u kojima su se nalazili Zlatanović, Savić, kao i pripadnici „Narodnih patrola“ i sprovela ih do policijske stanice.

„Naš je urednik pokazao novinarsku legitimaciju pripadnicima MUP-a Srbije i napomenuo im da je u Rakiti bio u svojstvu novinara, gde je izveštavao sa protesta građana protiv MHE“, naglašeno je u saopštenju redakcije.

Nekoliko stotina aktivista Pokreta ‘’Odbranimo reke Stare planine’’(ORSP) ali i drugih ekoloških organizacija iz Srbije danas su u selu Rakita u opštini Babušnica organizovali iskopavanje i uklanjanje cevovoda MHE Zvonce iz Rakitske reke u ovom selu

(Srbin.info, Beta)

Videti još: Aktivisti pokreta "Odbranimo reke Stare planine" probili cev MHE iz Rakitske reke i onesposobili njen rad

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner