Početna strana > Hronika > Povodom 18. godišnjice terorističkih 11. septembra, vođa Al Kaide Ajman al Zavahri pozvao muslimane da "napadnu američke, evropske, izraelske i ruske ciljeve"
Hronika

Povodom 18. godišnjice terorističkih 11. septembra, vođa Al Kaide Ajman al Zavahri pozvao muslimane da "napadnu američke, evropske, izraelske i ruske ciljeve"

PDF Štampa El. pošta
sreda, 11. septembar 2019.

Vođa Al Kaide Ajman al Zavahri pozvao je muslimane da napadnu američke, evropske, izraelske i ruske ciljeve u svom govoru povodom 18. godišnjice terorističkih napada 11. septembra.

U videu koji je objavila militantna grupa al Zavahri je kritikovao "povratnike" iz džihada, što se odnosilo na bivše džihadiste koji su promenili svoje stavove u zatvoru.

"Ako želite da se džihad fokusira samo na vojne ciljeve, američka vojska ima prisustvo širom sveta, od istoka do zapada. Vaše zemlje su prepune američkih baza, sa svim nevernicima i korupcijom koju šire", rekao je on.

U koordiniranim otmicama Al Kaide 11. septembra 2001. poginulo je gotovo 3.000 ljudi, kada su oteti avioni pogodili Svetski trgovinski centar, Pentagon, a četvrti je pao na polje u Pensilvaniji.

Al Zavahri, Egipćanin, postao je vođa Al-Kaide nakon ubistva Osame bin Ladena 2011. godine. Smatra se da se on skriva negde u pograničnim delu između Avganistana i Pakistana.

(Beta, AP)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će ovog leta Vučić i Tači potpisati neki sporazum o KiM u prisustvu Donalda Trampa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner