Početna strana > Hronika > Rada Trajković: Uskoro će „Kosovo“ ponovo aplicirati za UNESKO i Interpol, a tek slede dešavanja oko SPC. Vučić prećutao komentar Šolca da „Srbija neće napustiti Savet Evrope, ako Kosovo bude primljeno“
Hronika

Rada Trajković: Uskoro će „Kosovo“ ponovo aplicirati za UNESKO i Interpol, a tek slede dešavanja oko SPC. Vučić prećutao komentar Šolca da „Srbija neće napustiti Savet Evrope, ako Kosovo bude primljeno“

PDF Štampa El. pošta
petak, 13. maj 2022.

“Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upoznat je sa kandidaturom Kosova u Savetu Evrope tokom boravka u Berlinu, ali je na konferenciji za novinare sa Olafom Šulcom prećutao komentar nemačkog kancera da Srbija neće napustiti Savet Evrope, ako Kosovo bude primljeno”, kaže za Danas Rada Trajković, predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova i Metohije.

Ona napominje da je prema njenim saznanjima Vučić mnoge zahteve Nemačke prihvatio, pa i rušenje Vašingtonskog sporazuma kojim se obavezao Vašingtonskoj administraciji. Sve je to stavio van snage.

“Za očekivati je da će Kosovo aplicirati ponovo i za INTERPOL i UNESKO “ , kaže Tajkovićeva i dodaje da tek slede i dešavanja oko Srpske pravoslavne crkve .

Koliko i kakvu odgovornost će za sve to prihvatiti Savet za nacionalnu bezbednost videćemo, a kako kaže videćemo i kako će proći  Sabor SPC.

Na pitanje očekuje li neku reakciju parlamentarne opozicije na najnovija dešavnja, sagovrnica Danasa odgovara da ne očekuje od njih nikakvu ozbiljnu strategiju .

“Oni su se očigledno na izborima više borili za koalicionu poziciju sa SNS, nego za smenu ovog ucenjenog uzurpatora vlasti”, zaključuje Trajkovićeva.

(Danas)