петак, 26. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Репрензетација Србије поражена од Португала резултатом 2:4 у квалификацијама за Европско првенство у фудбалу 2020.
Хроника

Репрензетација Србије поражена од Португала резултатом 2:4 у квалификацијама за Европско првенство у фудбалу 2020.

PDF Штампа Ел. пошта
недеља, 08. септембар 2019.

 Србија – Португалија 2:4 (0:1). Деби селектора Љубише Тумбаковића остаће упамћен по поразу од европских шампиона Португалаца. Није игра српског тима била катастрофална, али је јасно да је далеко од нивоа на којем су најбоље светске и европске селекције. Наредни меч Србија игра у уторак у Луксембургу.

 Фудбалери Португалије савладали су на стадиону "Рајко Митић" селекцију Србије са 4:2 и практично је елиминисали из борбе за пласман на Европско првенство у квалификационој Групи Б.

Није срамота изгубити од европског шампиона на свом терену, али оно што брине је лакоћа са којом су Роналдо и другови улазили у гол шансе и, на крају крајева, постизали поготке.

Врло незанимљиво прво полувреме завршено је вођством гостију, а стрелац је био Вилијам Карваљо, после једне смушене акције Португалаца и још смушеније реакције Миленковића и голмана Дмитровића.

Други део игре донео је знатно динамичнију игру, што је у великој мери последица нешто офанзивнијег приступа изабраника Љубише Тумбаковића, који је на овом мечу први пут седео на клупи "Орлова".

Одбрана Србије није имала решења за креативност Бернарда Силве, Гонсала Гедеса и Кристијана Роналда, а занимљиво је да су се сва тројица у наставку уписали у листу стрелаца.

Прво је Гедес дуплирао предност са полувремена, али је Никола Миленковић првим голом у дресу са националним грбом донео наду "Орловима" да могу да избегну пораз.

Када је Роналдо постигао трећи гол за Португалце, било је јасно да времена за преокрет више нема, а навијачи су полако почели да напуштају трибине стадиона "Рајко Митић".

Није ни гол Александра Митровића значајније променио атмосферу, да би само минут касније Бернардо Силва поставио коначан резултат.

Тадић је поново забележио две асистенције, али осим играча Ајакса везни ред није био на потребном нивоу, нарочито у фази напада, што се директно одразило на коначан резултат меча.

 Нови селектор јесте донео промене, у национални тим су се вратили Лука Миливојевић и Матија Настасић, док је после неког времена утакмицу за Србију одиграо и Немања Матић.

Нардни меч "Орлове" очекује већ у уторак, када ће гостовати у Луксембургу и покушати да преокрену атмосферу која их прати још од убедљивог пораза у Украјини 5:0

Табела Групе Б: Украјина 13 бодова (пет утакмица), Португалија 5 (3), Луксембург 4 (4), Србија 4 (4), Литванија 1 (4).

Треба рећи да Србија шансу да се пласира на континентални шампионат има и преко баража, који је обезбедила освајањем првог места у групи у Лиги нација.

(РТС)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер