Početna strana > Hronika > Ričard Grenel u razgovoru sa Vučićem: Cilj je da naše partnere u Srbiji i na Kosovu dovedemo do sveobuhvatnog rešenja kako bi se razrešile tačke sukoba u regionu, obe strane će morati blisko i brzo da sarađuju
Hronika

Ričard Grenel u razgovoru sa Vučićem: Cilj je da naše partnere u Srbiji i na Kosovu dovedemo do sveobuhvatnog rešenja kako bi se razrešile tačke sukoba u regionu, obe strane će morati blisko i brzo da sarađuju

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 10. oktobar 2019.

Kompromisno rešenje u interesu stabilnosti i budućnosti celog regiona može biti postignuto uvažavanjem legitimnih interesa Srbije, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku sa specijalnim izaslanikom predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom u Beogradu. Obe strane će morati blisko i brzo da sarađuju, gledajući u budućnost, istakao je Grenel.

Vučić upoznao je izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela sa pozicijom Srbije u vezi sa dijalogom i položajem Srba na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz Predsedništva.

Vučić je naglasio opredeljenost Srbije za rešavanje odnosa Beograda i Prištine putem dijaloga. "Kompromisno rešenje u interesu stabilnosti i budućnosti celog regiona može biti postignuto uvažavanjem legitimnih interesa Srbije", zaključio je on.

Cilj je da naše partnere u Srbiji i na Kosovu i Metohiji dovedemo do sveobuhvatnog rešenja kako bi se razrešile tačke sukoba u regionu. Obe strane će morati blisko i brzo da sarađuju, gledajući u budućnost

Grenel je rekao da je snažno uverenje administracije Donalda Trampa da ekonomski razvoj, kreiranje novih radnih mesta i povećanje prilika u oblasti trgovine predstavljaju ključni deo za obezbeđivanje trajnog mira.

"Cilj je da naše partnere u Srbiji i na Kosovu i Metohiji dovedemo do sveobuhvatnog rešenja kako bi se razrešile tačke sukoba u regionu. Obe strane će morati blisko i brzo da sarađuju, gledajući u budućnost", istakao je specijalni izaslanik Grenel.

Tokom boravka u Beogradu, specijalni izaslanik Grenel sastao se i sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine Račardom Grenelom.
Grenel je jutros doputovao u Beograd, iz Prištine, gde je u sredu razgovarao sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem i liderima stranaka, uključujući Aljbina Kurtija, ali nije davao izjave posle tih susreta.

Ričard Grenel doputovao u Beograd, sastaje se sa Vučićem, nisu predviđene izjave za novinare

BEOGRAD - Specijalni izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel doputovao je u Beograd sa jasnom porukom.
"Građani Srbije i Kosova žele mir, ekonomski razvoj, radna mesta, i bolji život za svoju decu", poruka je Grenela koju je ambasada SAD postavila na svom Tviter nalogu uz fotografiju dočeka američkog ambasadora na beogradskom aerodromu.

Grenel će se danas sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kako je najavila Pres služba predsednika Srbije, sastanak će biti održan u 14 časova i nisu predviđene izjave za novinare.

Grenel je juče boravio u Prištini gde je razgovarao sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem. 

Grenel se sastao sa predsednikom PKS Markom Čadežom

Račard Grenel sastao se sa predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom.

Nije poznato zasad šta su bile teme razgovora.

(Agencije)