Početna strana > Hronika > RTS: Koronavirus ušao u još jedan dom za stare, u Umci zaraženo 14 od 19 korisnika, kao i jedan radnik
Hronika

RTS: Koronavirus ušao u još jedan dom za stare, u Umci zaraženo 14 od 19 korisnika, kao i jedan radnik

PDF Štampa El. pošta
utorak, 07. april 2020.

Novi virus ušao je u dom za stara lica "Stara pruga" u Umci kod Obrenovca, a ranije i u dom "Doživeti stotu". Radoslav Milovanović iz Udruženja privatnih domova za stare kazao je da su svi zaraženi stabilno, napominjući da su u domovima podignute mere predostrožnosti.

U domu za stara lica "Stara pruga" pozitivno je 14 korisnika, od 19, kao i jedan radnik.

Koronavirus se ranije pojavio i u zemunskom domu "Doživeti stotu" gde je zaraženo 11 stanara, vlasnica doma i jedan zaposleni.

Radoslav Milovanović iz Udruženja privatnih domova za stare kaže za RTS da su svi zaraženi u domu "Stara pruga" prebačeni u bolnicu "Dragiša Mišović", dok su ostali korisnici i radnici izmešteni.

Prema njegovim rečima, svi zaraženi su stabilno i nemaju simptome.

Navodi da su sve mere podignute, dodajući da na Viberu postoji grupa u kojoj su predstavnici svih domova, ali i ministar, te se informacije razmenjuju iz minuta u minut.

"Razmenjuju se i instrukcije i nalozi, dobićemo i mere. Situacija je stabilna, svi su predani svom poslu, svi ozbiljno shvataju situaciju. U svim evropskim zemljama ima zaraženih u svim domovima, nadam se da se to neće ponoviti kod nas", napominje Milovanović. Ističe da je Udruženje dobilo svu neophodnu opremu, koju dalje deli domovima. Milovanović ukazuje da bez dozvole u domove ne može da uđe niko osim hitne pomoći i lekara sudske medicine. Svi ostali moraju da traže saglasnost resornog ministarstva.

(RTS)