Početna strana > Hronika > Rumunija izdala četiri upozorenja Evropi za "neispravne maske koje su se pojavile na tržištu i sve dolaze iz Kine"
Hronika

Rumunija izdala četiri upozorenja Evropi za "neispravne maske koje su se pojavile na tržištu i sve dolaze iz Kine"

PDF Štampa El. pošta
petak, 20. novembar 2020.

 BUKUREŠT - Rumunija je izdala četiri upozorenja za neispravne maske koje su se pojavile na tržištu i sve dolaze iz Kine, saopštilo je danas Nacionalno veće za zaštitu potrošača ( ANPC ).

"Poručujemo stanovništvu da pripazi jer su se pojavile neispravne maski na tržištu, koje je preuzela agencija Evropske unije RAPEX ", piše u saopštenju rumunske službe poslato agenciji Ađerpres.

Prema upozorenju iz Rumunije, maske nose oznaku CE, što znači da je proizvod usklađen sa zdravstvenim i bezbednosnim standardima i standardnima zaštite životne sredine EU koji se ne prodaju u evropskom ekonomskom prostoru.

Međutim, dodaje se, da maske nisu potvrđene od regulatornog tela EU, tako da možda ne ispunjavaju zdravstvene i sigurnosne zahteve, dodaje Ađerpres.

Rumunske vlasti su preporučile Evropljanima povlačenje maski iz prodaje.

"Naša je dužnost da nam pažnja bude na maksimalnom nivou, posebno zbog raznih sumnjivih proizvoda koji se pojavljuju. Stoga, Rumunija daje doprinos i upozorava evropske potrošače na opasne proizvode koji ulaze na tržište EU", rekao je Eduart Kozminšči, predsednik ANPC .

ANPC je nedavno saopštio da je povukao iz prodaje 31 milion zaštitnih maski.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner