субота, 04. мај 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > САД: Посланици Представничког дома Аризоне изгласали, у трећем покушају за три недеље, закон којим се укида скоро потпуна забрана абортуса из 1864.
Хроника

САД: Посланици Представничког дома Аризоне изгласали, у трећем покушају за три недеље, закон којим се укида скоро потпуна забрана абортуса из 1864.

PDF Штампа Ел. пошта
четвртак, 25. април 2024.

 ФЕНИКС – Посланици Представничког дома Аризоне изгласали су данас, у трећем покушају за три недеље, закона којим ће се укинути скоро потпуна забрана абортуса из 1864. коју је раније овог месеца потврдио Врховни суд те државе.

Три републиканца из Представничког дома придружила су се демократама у одобравању укидања закона из доба грађанског рата који је абортус учинио кривичним делом кажњивим од две до пет година затвора за свакога ко то уради или помогне жени у прекиду нежељене трудноће.

Сенат ће сада морати да прочита свој предлог закона у три наврата на три одвојене седнице, што значи овај акт може ступити на снагу тек следећег месеца, преноси НБЦ њуз.

Врховни суд државе раније овог месеца донео је одлуку да потврди скоро потпуну забрану стару 160 година.

Након те пресуде, републиканци широм САД, укључујући бившег председника Доналда Трампа, позвали су посланике да укину забрану, преноси Танјуг.

Републиканци у Представничком дому Аризоне, где странка има тесну већину, остали су упорни у томе да не дозволе да се предлог закона о абортусу унапреди.

Међутим, због све већег притиска, најмање три посланика Републиканске странке, заједно са 29 демократа, гласали су за укидање забране.

(Политика)

 
Пристигли коментари (0)
Пошаљите коментар

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер