Početna strana > Hronika > Srđan Lalić se nagodio sa Tužilaštvom za organizovani kriminal za 18 godina zatvora i postao svedok-saradnik protiv grupe Veljka Belivuka
Hronika

Srđan Lalić se nagodio sa Tužilaštvom za organizovani kriminal za 18 godina zatvora i postao svedok-saradnik protiv grupe Veljka Belivuka

PDF Štampa El. pošta
utorak, 09. avgust 2022.

Srđan Lalić, jedan od optuženih pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, zaključio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal na kaznu zatvora od 18 godina i postao svedok okrivljeni, potvrđeno je Tanjugu.

Jedan od optuženih pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, zaključio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal na kaznu zatvora od 18 godina, potvrđeno je Tanjugu.

Srđan Lalić, koji se terete za najteža krivična dela, priznao je prethodno izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret među kojima je i pet ubistava.

Miljković i Belivuk, kao i ostali optuženi, su se na ročištu početkom juna izjasnili da nisu krivi, dok je Lalić rekao da je kriv i da će detaljno izneti odbranu, nakon čega su ga stražari odvojili od ostatka optuženih.

Lalić je, prema navodima optužnice, bio jedan od najbližih saradnika Belivuka i Marka Miljkovića, takoreći, njihov „čovek od poverenja“. Učestvovao je u svim likvidacijama – ubistvima Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje, a za koje se sumnjiči ovaj klan.

Lalić je bio fakultetski obrazovan IT stručnjak pre nego što je postao Belivukov „vojnik“.

(Tanjug, Nova.rs)

 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner