Početna strana > Hronika > Srđan Milivojević: Hapšenje Hrkalović je dimna zavesa, organizovani kriminal je pod pokroviteljstvom režima
Hronika

Srđan Milivojević: Hapšenje Hrkalović je dimna zavesa, organizovani kriminal je pod pokroviteljstvom režima

PDF Štampa El. pošta
subota, 16. oktobar 2021.

Srđan Milivojević, član Glavnog odbora Demokratske stranke, kaže da je zakasnelo privođenje, pretres stana i određivanje pritvora Dijani Hrkalović nije i ne može biti ništa drugo osim još jedna “dimna zavesa” koja treba da sakrije direktnu vezu ranije uhapšenog Veljka Belivuka sa vrhom vladajućeg režima.

– Hapšenje nekadašnje državne sekretarke u Ministarstvu unutrašnjih poslova, bez lišenja slobode ostalih članova organizovane kriminalne grupe na čelu sa vođom „napredne” mafije, ujedno je i dokaz da državno tužilaštvo nije spremno da se obračuna sa organizovanim kriminalom pod pokroviteljstvom vladajućeg režima – navodi Milivojević u izjavi dostavljenoj Danasu.

„Napredna” predstava privođenja nekada najmoćnije žene srpske policije, bezbednosnih službi i mafije, usledila je tek kada su u proteklih godinu dana pripremljeni svi delovi ove predstave za javnost

Prema njegovim rečima, „procesuiranje Dijane Hrkalović zbog ubistva iz 2017. godine, o kome su istraživački novinari izneli sve detalje i na koje su ukazali mnogi opozicioni političari, samo potvrđuje do kojih granica je urušena država Srbija i njen pravni poredak“.

– „Napredna” predstava privođenja nekada najmoćnije žene srpske policije, bezbednosnih službi i mafije, usledila je tek kada su u proteklih godinu dana pripremljeni svi delovi ove predstave za javnost. Ona je navodno privedena zbog umešanosti u ubistvo koje je pre više meseci, sve sa video snimcima istog, komentarisao predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, koji je ujedno i državni poligrafista Broj 1, advokat Predraga Koluvije i stečajni upravnik Specijalnog suda. Nadležni državni organi, međutim, nisu ništa preduzimali zato što su oteti i stavljeni isključivo u odbranu Vučićevog svevlašća – smatra Milivojević.

Kako dodaje, „javnost u Srbiji koja preživljava najstrašnije scene iz mafijaških saga o kolumbijskoj mafiji, ne bi bila iznenađena da je u proteklom periodu Aleksandar Vučić temeljno pripremio odbranu Dijane Hrkalović kao što je to uradio i sa Predragom Koluvijom“.

– Tek po konačnom padu ovog mafijaškog režima, građani Srbije će postati svesni razmera trenutne kriminalizacije našeg društva. Taj dan kada ćemo pobediti mafiju i kada će Aleksandar Vučić praviti društvo Dijani Hrkalović na optuženičkoj klupi, je svakako veoma blizu - zaključuje Milivojević.

Bivša državna sekretarka u MUP Dijana Hrkalović, privedena je juče i protiv nje je podneta je krivična prijava zbog navodnog uklanjanja dokaza u slučaju ubistva na šinama, a posle saslušanja predložen je pritvor do 30 dana, javio je sinoć BIRN.

(Danas)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će na referendumu 16. januara biti usvojene izmene Ustava?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner