Početna strana > Hronika > Turska: Uhapšeno najmanje 40 bivših policajaca za koje se sumnja da su povezani sa Fetulahom Gulenom, kog Ankara optužuje za pokušaj puča 2016.
Hronika

Turska: Uhapšeno najmanje 40 bivših policajaca za koje se sumnja da su povezani sa Fetulahom Gulenom, kog Ankara optužuje za pokušaj puča 2016.

PDF Štampa El. pošta
petak, 24. januar 2020.

 Najmanje 40 bivših policajaca osumnjičenih za članstvo u organizaciji FETO lišeno je slobode u jutrošnjoj operaciji koju je turska policija pokrenula po nalogu državnog tužilaštva, javlja Anadolija.

Kancelarija državnog tužilaštva u Ankari ranije je izdala nalog za privođenje 50 osoba osumnjičenih za članstvo u terorističkoj organizaciji FETO, a reč je o ranije suspendiranim službenicima turske policije.

Postupajući po nalogu tužilaštva, policija je pokrenula akcije privođenja u devet gradova i do sada slobode lišila najmanje 40 osumnjičenih bivših policijskih službenika. Potraga za preostalim osumnjičenicima je u toku, a svi privedeni će biti predati nadležnim institucijama za dalje procesuiranje u Ankari.

Kako javlja Anadolija, FETO je odgovoran za pokušaj puča u Turskoj u noći 15. jula 2016. godine. Predvodi je Fetulah Gulen, nastanjen u Sjedinjenim Američkim Državama, a čije izručenje je Turska zvanično tražila od SAD-a.

(N1)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner