Početna strana > Rubrike > Komentar dana > "Dan zastave" na identičan način proslavljen u Albaniji, na Kosovu, Preševu i Bujanovcu - više se i ne krije da je ujedinjenje cilj
Komentar dana

"Dan zastave" na identičan način proslavljen u Albaniji, na Kosovu, Preševu i Bujanovcu - više se i ne krije da je ujedinjenje cilj

PDF Štampa El. pošta
"Otadžbina"   
subota, 02. decembar 2017.

Tzv. Dan zastave na istovetan način se proslavljao, kako u Albaniji, tako na Kosovu i Metohiji i u opštinama Bujanovac i Preševo. Sa svih strana od Valone do Đakovice čuo se poziv za ujedinjenje i staranje Velike ili kako separatisti u Prištini kažu prirodne Albanije.

 - Predsednik samoproglašene republike Kosovo Hašim Tači, koji je izabran glasovima Srpske ili bolje reći šiptarske liste, je objavio da će skupštine Kosova i Albanije ukinuti međusobne granične prelaze koji ionako već ne postoje.

- Redžep Ćosija predsednik tzv. Šiptarske akademije nauka je pozvao albanske političare Kosova i Albanije da pristupe ujedinjenju.

- U isto vreme komandant američke vojske u Evropi general-pukovnik Ben Hodžs objavljuje da će NATO baza Bondstil tamo ostati trajno.

- Ilir Meta predsednik Albanije boravi u tzv. Preševskoj dolini spremajući politički teren za ujedinjenje tzv. albanskih zemalja. 

- Ramuš Haradinaj predsednik separatisitčke vlade u Prištini, koji je opet izabran glasovima tzv. Srpske liste, otvoreno kaže da ako Srbija ne prizna nezavisno Kosovo na scenu stupa njihova varijanta B, gde će oni legitimnost i prisustvo u Savetu bezbednosti ostvariti ujedinjenjem sa Albanijom.

A šta za to vreme radi diktatorski režim Aleksandra Vučića?

Šalje privrednu delegaciju u Tiranu, na čelu sa ministrom Kneževićem, u cilju razvijanja dobrih poslovnih odnosa sa Albanijom. Nigde u svetu ne može se naći sličan primer da sa nekim razvijate prijateljske odnose dok vam on otima deo teritorije, kao što radi aktuelna vlast u Beogradu.

Srpska Vlada ulaže silnu energiju u izgradnju puta Niš-Drač da bi Albaniji otvorila prozor u svet. Znanični Beograd svojim indolentnim držanjem postaje saučesnik u stvaranju Velike Albanije. Srpska akademija nauka i umetnosti štampa brošure i udžbenike u kojima stoji da su Albanci potomci Ilira kojima su Srbi oteli zemlju pa je normalna stvar da im se ta teritorija danas vrati. Za razliku od SANU mnogo pozvanija Grčka akademija nauka ima stav da Albanci nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa Ilirima. Za Grke potomci Tribala, odnosno Ilira, koji su po njima jedan te isti narod jer su govorili sličnim jezikom, su današnji Srbi. Na žalost građana Srbije danas u sprezi i zvaniča politika i srpska nauka realizuju ideju Velike Albanije.

Aktuelnoj vlasti ni u snu ne pada na pamet da se pozabavi recimo pitanjem položaja Srba u Albaniji koji ne samo što nemaju prava na svoj jezik, ni na ispovedanje vere nego čak ni na lična srpska imena. Osuđeni su da nestanu bez bilo kakve podrške svoje matice.

Pre mesec dana prestali su sa radom srpski sudovi na Kosovu i Metohiji a sudije i tužioci su položili zakletvu pred predsednikom samoproglašene republike Kosovo. Danas Srbi na Kosovu i Metohoji bilo kakvu potvrdu vezanu za sud ili tužilaštvo, kao recimo da nisu osuđivani, moraju da zatraže od separatitističkih institucija u Prištini. A da bi je dobili moraju prethodno da pribave lična dokumenta samoproglašene republike Kosovo. I ovo je jedan od dokaza kako Beograd svoje gađane na silu gura u tuđu državu.

Prethodne nedelje su bačene bombe na kuće Radičevića i Tomovića u Zubinom Potoku. Opravdano se sumnja da iza bacanja bombi stoje Vučićeve kriminalne strukture. Razlog je što su članovi ovih porodica pristupili tzv. Vojsci Kosova. Oni su smatrali da ako policajci Srbije, Civilna zaštita i sudije pristupaju separatistima u Prištini uz saglasnost vlasti u Beogradu da i oni isto tako mogu da idu u Vojsku Kosova. Nisu shvatili da izdajnici ne mogu da postanu kada oni hoće, već samo kada Aleksandar Vučić to odobri. Srpske sudije su očiti primer za to.

 

Od istog autora

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će ovog leta Vučić i Tači potpisati neki sporazum o KiM u prisustvu Donalda Trampa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner