Početna strana > Rubrike > Komentar dana > Donošenjem zakona o referendumu režim Aleksandra Vučića pripremio osnovu za ukidanje preambule u kojoj stoji da je Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije
Komentar dana

Donošenjem zakona o referendumu režim Aleksandra Vučića pripremio osnovu za ukidanje preambule u kojoj stoji da je Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije

PDF Štampa El. pošta
„Otadžbina“   
petak, 03. decembar 2021.

Donošenjem zakona o referendumu diktatorski i lopovski režim Aleksandra Vučića je pripremio zakonsku osnovu za ukidanje preambule u kojoj stoji da je Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije.

Po principu „da se Vlasi ne dosete“ Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka govore da je to zbog seta pravosudnih zakona. Međutim, zakon o pravosuđu je samo uvertira za ono što je glavno i što je Aleksandar Vučić obećao svojim zapadnim mentorima, a to je ukidanje preaumuble kao ustavne prepreke a odmah potom i priznanje samoproglašene republike Kosovo.

Zakon o pravosuđu je samo uvertira za ono što je glavno i što je Aleksandar Vučić obećao svojim zapadnim mentorima, a to je ukidanje preaumuble kao ustavne prepreke a odmah potom i priznanje samoproglašene republike Kosovo

Zarad golog opstanka na vlasti nema sumnje da će se predsednik odreći svoje južne pokrajine. Jer odlazak sa vlasti znači i odlazak u zatvor a predsednik Srbije će sve žrtvovati i predati samo da izbegne dugogodišnju robiju.

Uostalom, onima koji su bili u stanju da potpišu izdajnički Briselski sporazum, a to su Aleksandar Vučić i Ivica Dačić, neće biti teško da dovedu izdaju do kraja, a to je ukidanje prambule i priznanje separatističke države u Prištini.

Potvrda tome je i da se pred našim očima odvija ujedinjenje „Kosova“ i Albanije a da vlast u Srbiji ćuti. Doduše, predsednik Srbije kaže da će da uputi pismo evropskim zvaničnicima u kome treba da stoji pitanje da li bi Evropa ćutala i kada bi se Srbija i Republika Srpska ujedinile. U prevodu, predsednik Srbije hoće da kaže ako se ujedinjuju „Kosovo“ i Albanija dopustite nam da se ujedine Srbija i Republika Srpska. U jednoj stvari se predsednik preigrao. Mnogo je lakše odbraniti nešto što je po međunarodnom pravu tvoje nego uzeti nešto što je suprotno međunarodnom pravu. Rezolucija 1244 SB neprikosnoveno kaže da je Kosovo i Metohija deo države Srbije.

Pred našim očima odvija ujedinjenje „Kosova“ i Albanije, a vlast u Srbiji ćuti

I dok samoproglašena republika Kosovo i Albanija ukidaju granice i brišu granične prelaze, „Srpska lista“ kao odeljak Srpske napredne stranke svojim učešćem u vladi i skupštini Kosova samo legalizuje i legitimiše stvaranje „Velike Albanije“. I postavlja se pitanje šta još treba da se desi da bi ova kvislinška lista napustila svoje učešće u separatističkoj vlasti u Prištini?

Istovremeno, dok „Kosovo“ i Albanija brišu granice između sebe, drže zajedničke sednice vlade, Aleksandar Vučić gradi autoput Niš-Drač uz pomalo ciničnu izjavu da je to u interesu Srba iz Gračanice i okoline. Pretpostavlja se da predsednik misli da bi se što lakše i brže iselili sa Kosova i Metohije.

Bože, koliko je ovaj čovek veliki izdajnik!

Kosovska Mitrovica
03.12.2021. godine

 

Od istog autora

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner