Početna strana > Rubrike > Komentar dana > Televizija BN se otvoreno stavila u funkciju velikobošnjačke propagande i širi defetizam po pitanju sudbine RS
Komentar dana

Televizija BN se otvoreno stavila u funkciju velikobošnjačke propagande i širi defetizam po pitanju sudbine RS

PDF Štampa El. pošta
Nikola Malbaški   
sreda, 11. januar 2017.

Bijeljinska televizija BN već godinama se za račun Sarajeva i stranca bori protiv vlasti Republike Srpske, pokušavajući da je optuži za „korupciju“ i lošđe vođenje ekonomije, i njenom smenom otvori put za nastavak oduzimanja nadležnosti i Republike Srpske.

Međutim, odnedavno se BN otvoreno stavio u funkciju velikobošnjačke propagande i u sukobu Srpske i bošnjačke politike Sarajeva, otvoreno stao na stranu Sarajeva.

BN već neko vreme širi defetizam u narodu Republike Srpske, sa ciljem da ga obeshrabri od svake borbe protiv velikobošnjačkog hegemonizma u državi, a poslednjih dana, pokušava da ga ubedi kako je „nemoguće da RS dobije nezavisnost“, iako usled izliva bošnjačke nacionalističke histerije poslednjih godina postaje jasno da je to jedini način da srpski narod opstane na toj teritoriji.

BN televizija "dušebrižnički" preti srpskom narodu u BiH da će "dobiti sankcije" ako se ne bude pokoravala volji Bošnjaka, a da je Dodikova ideja o izdvajanju RS i zajednice sa Federcijom BiH  "nerazumna i neuračunljiva".

Zanimljivo je da istim epitetima nisu prethodnih godina označavali sve izjave bošnjačkih političara, intelektualaca i novinara koji su najsramnije vređali Republiku Srpsku i otvoreno osporavali njeno postojanje.

Dakle, zalaganje za ukidanje Republike Srpske za ovu televiziju je normalno, dok je jedini logičan odgovor na to u vidu nezavisnosti RS proglašen za "sumanut" i "neuračunljiv".

 

Od istog autora

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner