Početna strana > Rubrike > Politički život > Izbori kao egzekucija nad demokratijom - i zdravim razumom
Politički život

Izbori kao egzekucija nad demokratijom - i zdravim razumom

PDF Štampa El. pošta
Milanko Šekler   
subota, 20. jun 2020.

Egzekucija je izvršenje putem zakonskog prisiljavanja, naročito: prisilno izvršenje sudske presude (u građanskoj ili krivičnoj parnici), prisilna naplata duga na osnovu zakonske odluke, popisivanje stvari zbog duga; izvršenje presude, naročito telesne ili smrtne kazne, pogubljenje osuđenog na smrt; početi nešto "ab egzekucione", pravni postupak početi otpozadi, naime, prisilnim izvršenjem i bez predhodnog pravnog saslušanja

Ovi izbori, bar za mene, nisu ništa drugo, do najobičnija surova i primitivna egzekucija, kakva jedino i može biti, s obzirom na to kakvi je nasilnici i primitivci (bivši i današnji) organizuju i sprovode. Surova je egzekucija ovakve vlasti u Srbiji, nad ovakvom opozicijom u Srbiji, ali je još surovija egzekucija ovakve vlasti nad samom sobom!

Samoubistvo koje će u nedelju uveče „naprednjaci“ javno slaviti i predstaviti kao svoju veliku pobedu! Kad god, i u bilo čemu, uspeš da pobediš sam sebe - to je najveća pobeda koju čovek može u svom životu da ostvari, ali kada pobediš sam sebe surovim ubistvom samog sebe - to nikako ne može bitipobeda – već samo samoubistvo!

No, danas u Srbiji, to kao da nikome nije jasno, pa čak ni onima koji su trenutno na vlasti, i o čijem se životu direktno radi! Ali to još uvek nije ono najgore što nam donose ovi izbori! Ono što je zaista opasno i teško, to je činjenica da su ovi i ovakvi izbori, u isto vreme egzekucija nad čitavim narodom Srbije. Egzekutori ili izvršioci kazne nad celokupnim narodom u Srbiji, u posledenjih nekoliko decenija, su personalno gledano, uvek jedni te isti ljudi - i potpuno je nevažno pod kojim imenom i pod čijom stranačkom zastavom, trenutno ti „večiti egzekutori“ vrše svoju omiljenu dužnost - egzekuciju! Naravno, svaki čovek treba da voli svoj posao, i da želi da ga radi najbolje što ume –kako bi i ostvario najbolje moguće rezultate, ali samo u Srbiji "egzekutori" (narodski rečeno: dželati) sopstvenog naroda najviše vole svoj posao!

I komentatori i analitičari (isto kao i egzekutori - uvek jedni te isti), koji prate sprovođenjeovog procesa „egzekucije“ su isti oni, koji su pratili i podržavali sličan proces egzekucije, koji su nekada sprovodili „žuti“ lopovi! Oni danas komentarišu egzekuciju u skladu sa potrebama današnjih egzekutora - isto onako kako su nekada hvalili "žutu" egzekuciju!Naravno, u skladu sa najnovijim „ubeđenjima“ (koja su u skladu sa najnovijim novčanim uplatama i podrškom). Oni danas hvale "naprednjačku" egzekuciju" kao mnogo bolju i smisleniju od one predhodne koju su takođe zdušno i vatreno hvalili! Još uvek postoje snimci tih njihovih vatrenih nastupa! Aktuelni "telali" naprednjačke egzekucije, hvale na sva usta, dobru organizovanost i mehanizme delovanja egzekutora, kao zadnju reč i plodove moderne demokratske kulture, a poslednje podmazivanje vešala i oštrenje giljotine, kao dozvoljeno demokratsko sredstvo, koje se sasvim legitimno primenjuje u čitavom demokratskom svetu – koje samo može doneti dobro svima nama! Ali, ni to nije ono najgore što nam donosi najavljena egzekucija, koja se ima izvršiti i odigrati u nedelju, 21.juna.2020. godine! Ovo neće biti samo egzekucija nad narodom, ovo će biti, po prvi put, u istoriji moderne Srbije, i egzekucija nad čitavom državom Srbijom! Tu egzekuciju nad državom Srbijom će nam potvrditi međunarodni partneri već u narednih nekoliko dana i sedmica nakon izbora!

Efikasnostnedeljne egzekucije (neki to još uvek iz navike nazivaju izborima), garantuju oni isti ljudi, koji su već godinama bili  egzekutori u najvišim državnim organima Srbije, i u skoro svim predhodnim vlastima! Dakle, jedinaočigledna razlika između „naprednjačkih“i„žutih“ egzekutora je u tome, što su "žuti" egzekutori bili inteligentniji, podmukliji i pokvareniji, i što su "konopac za vešanje", kao i "sekiru za odsecanje glave", držali skrivenu daleko od naroda, a egzekuciju su vršili tiho, najčešće pod okriljem noći, ili kafanskog dima, kada su dogovore pravili za pokeraškim stolom (prepunim novca i osvetljenim odozgo), tako da se ni lica prisutnih sagovornika nisu mogla jasno prepoznati i uočiti, dok naprednjački egzekutori to rade javno, držeći vešala i giljotinu, samo ovlaš i nehajno skrivenu iza svojih leđa (ako se bolje zagledate videćete ih), nastupajući i propagirajući egzekuciju u pratnji TV kamera, talambasa, seira, primitivaca, lokalnih nasilnika, dilera i krininalaca, koji će frenetično i euforično aplaudirati i navijatiprilikom pada svake odsečene glave ili „gicanja“ obešenog tela!

Ovo danas je surova i nemilosrdna egzekucija nad svima nama, koji smo savremenici ove vlasti, ove države Srbije i ove opozicije.

Ova egzekucija je neobična i po tome, što se ista sprovodi organizovano i disciplinovano, nad svima nama: prednost ima opozicija, potom dolazi na red narod i država, i na kraju se ista izvršava i nad svakim pojedincem iz današnje vlasti! No, oni koji učestvuju u njenom sprovođenju, odnosno oni koji su aktivni i pasivni učesnici u vlasti, nemaju takav osećaj i ne vide da su i oni sami na programu egzekucije! Presuda je svima ista, bez obzira ko ste i kakav ste i šta radite ili ne radite. Presuda je ista i ako glasate i ako ne glasate! Presuda je ista i onima koji su patriote i onima koji su izdjanici! Presuda je ista i ako ste siromašni i ako ste bogati! Presuda je ista, kao i kod epidemije - egzekucija se sprovodi nad svima nama i ne bira pojedince, kao što ni bolest ne bira koga će da razboli a koga ne! Ali to je samo privid!?

Mi sami, svojim aktivnostima, svojim radom i svojim mišljenjem biramo kogaće egzekucija prvog da zakači, kao što svojim neodgovornim i rizičnim ponašanjem i aktivnostima ili pasivnošću„biramo“ i koga će bolest prvo da zakači! Oni koji su se najčešće zaražavalikoronavirusom, su bili oni koji su svojim rizičnim ponašanjem tome sami najviše i doprineli! Bolesni su najčešće prizvali i izabrali bolest, a ne bolest njih! I mi svi smo svojim ponašanjem izazvali i izabrali da se izvrši egzekuciju nad svima nama - a ne egzekutori! Prioriteti pri ovoj naprednjačkoj egzekuciji se znaju: prvo izvršiti egzekuciju nad slobodoumnim i mislećim i nezavisnim ljudima, potom nad političkim oponentima, potom nad narodom i državom, zatim nad svojim političkim saradnicima i na kraju nad sopstvenim aktivistima i simaptizerima! U životu su samo smrt i primitivna naprednjačka egzekucija neizbežni! Doduše, smrt se, uz primenu savremenih medicinskih metoda i znanja može donekle odložiti - ali egzekucija koju će nad svima nama (nezavisnim intelektualcima, opozicijom, narodom i državom) izvršiti naprednjaci ne!

Nakaradno shvatanje slobode čoveka, koju danas neguje naprednjačka vlast, je u potpunosti je identično onom shvatanju slobode čoveka koju su prvi u Srbiju doneli i posadili "žuti lopovi"! To shvatanje slobode čoveka je u potpunosti obrnuto od onog čuvenog shvatanja i definicije slobode čoveka koju je dao Žan Žak Ruso, a koje glasi " Sloboda čoveka nije u tome da može da čini sve što poželi, nego u tome da ne mora činiti ono što ne želi"!Nekadašnja „žuta“ i  današnja „naprednjačka“ vlast smatraju da se sloboda čoveka u Srbiji shvata jedino "kao pravo da onaj ko je na vlasti čini sve što poželi"! Po njima, i jednima i drugima, ideološki bliskim i ujedinjenim "žuto-naprednjačkim" kartelom, sloboda čoveka u Srbiji se može iskazati samo činjenicom, "da aktuelna vlast može da čini sve što poželi"!

Egzekucija! Pri tome, mnogi pokušavaju da naprave razliku u načinu učestovanja u egzekuciji: neki misle da postoji razlika u tome, da li su vam omču namakli dželati ili ste sami namakli omču i skočili! Neki misle da je vrlo velika razlika u tome, da li ste na podijum vešala ili giljotine, izašli uspravni i pevajući ili su vas izneli vezanog sa krpom u ustima da ne bi ste vikali i pravili nepotrebnu buku!

Egzekucija! To su ovi izbori i ništa više! Egzekucija nad svima nama!

Egzekucija nad zdravim razumom i umom!

Ali, da li se može izvesti egzekucija nad umom!? Koliko ste puta u istoriji sveta čulida je uspešno izvedena egzekucija nad duhom naroda, nad ljubavlju, nad osećanjima, nad idejom, nad istinom, nad pravdom? Koliko je puta u istoriji sveta,neka vlast, bilo domaća, bilo okupaciona,uspela da surovom egzekucijom zauvek uništi pravdu, istinu, ljubav ili neku ideju?

Egzekucija se uvek izvršava savršeno precizno i na vreme! Egzekucija ne može da čeka! Ona mora da se sprovede po cenu i da je pogrešna! Egzekucija jača samu sebe - ona ne sme da se premišlja! Giljotina koja je služila za izvršenje presuda u francuskoj revoluciji je na kraju dočekala da skida glave onih istih koji su je pokrenuli i najviše egzekucija naredili i sproveli! Egzekucija je surova podjednako i prema onima nad kojima se vrši i prema onima koji je vrše! Egzekucija ostavlja surove tragove na svakom učesniku: i na obešenom i odsečenom vratu kažnjenog, ali i na vratu izvršioca i naredbodavca! Doduše, tragovi egzekucije se na telu egzekutora, pojave mnogo kasnije (nekad ranije, nekad kasnije), ali se uvek pojave! Egzekucija je takva: prosto se lepi za one koji je naređuju, organizuju i sprovode! Egzekucija ima mnogo manje milosti prema svojim izvršiocima i nosiocima, nego prema pravim svojim žrtvama i ubijenima! Egzekucija, dokjoš nije ni završena, i dok još uvek ispraća svoje prve žrtve u smrt i prošlost, počinje već da se krišom osvrće i okreće i žudi za onima koji su je pokrenuli, oživeli i sproveli! Egzekucija ima samo jedan cilj: da izvrši egzekucija nad svima prisutnima, i na kraju kada ostane potpuno sama - da izvrši i egzekuciju i nad sobom samom!

Kada se država poistoveti sa jednom strankom, a ta stranka sa jednim čovekom, onda se i egzekucija poistoveti sa državom, strankom i tim istim čovekom! Egzekucija - to sam ja! Egzekucija ne može da čeka! Egzekucija nikada ne gubi nadu da će zauvek da živi, hraneći se egzekucijama svih prisutnih na egzekuciji! Hrana za egzekuciju je samo egzekucija!

Ova egzekucija 21.06.2020. godine ima i jednu svoju osobenost!

Ona se po prvi put sprovodi i nad postojećim žrtvama, žrtvama raznih drugih egzekucija, koje ne moraju biti samo izborne! Ova egzekucija u nedelju se izvodi i nad već davno mrtvima, bez obzira da li su isti umrli prirodnom smrću, nesrećnim slučajem, ili je nad njima izvršeno neka druga egzekucija!

Zato će u nedelju biti izvršena ponovna egzekucija i nad Oliverom Ivanovića, inad svim nevinim žrtvama pada helikoptera, i nad pretučenom braćom predsednika Vučića i ministra Siniše Malog, kao i nad svim žandarmima koji su ih tukli!

Biće u nedelju izvršena egzekucija i nad Aleksandrom Obradovićem - uzbunjivačem iz Krušika, ali i nad svim radnicima Krušika, kao i nad ocem ministra Nebojše Stefanovića!

Egzekucija neće mimoići ni Predraga Koluviju, ni njegovo preduzeće „Jovanjica“, ali ni sina Sente Milenković - Slobodana Milenkovića, šefa odeljenja za narkotike beogradske policije!

Neće egzekucija zaobići niti ijednog ponosnog vlasnika kupljene diplome univerziteta „Megatrend“, ali takođe nitiijednog vlasnika plagiranog doktorata, sa bilo kog fakulteta u Srbiji!

Egzekucija će biti nemilosrdna i prema svima partijski zapošljenim kadrovima, sa sve njihovih na brzinu kupljenih diploma!

Egzekucija će koštati skupo i Mariju Mali, i njene povučene izjave o velikim novčanim iznosima, koja je kao supruga Siniše Malog morala da broji i pere, a sve zbog svoje (ili naše) dece!

Egzekucija će se morati daponovo izvrši i nad nesrećnom i ubijenom pevačicom Jelenom Marjanović, o čijem ubici je predsednik Vučić obećao da nas izvesti još pred one predhodne izbore!

Egzekuciju će morati i da ponovo izdrži poginula nesretnica na naplatnoj rampi u Doljevcu Stanika Gligorijević, sa sve njenog ubice (ko god da je), ali i još uvek aktuelni „direktor u ostvaci“ koridora Srbije Zoran Babić! Egzekucija će biti izvršena i nad sudom koji još uvek nije dobio snimak sa pomenute naplatne rampe, koje je predsednik Srbije već odavno pogledao!

Egzekucija će zasigurno da „zakači“ i direktora JP „Infrastruktura železnice Srbije“ - Miroljuba Jevtića, koji je uhvaćen sa 10 000 evra, rekao da je novac uvek davao i svojoj nadređenoj ministarki Zorani Mihajlović i njenom mužu Vladimiru Atanackoviću, ali je u kasnijoj izjavi to sve negirao! Zakačiće i sve njih ta egzekucijazasigurno!

Kako li će nam surovo izgledati ponovna egzekucija nad nevinom žrtvom progona i ucene nekadašnjih žutih lopova, čuvenog i uglednog trgovca cigaretama, Stanka Subotića Caneta, pa lopova Dragana Đilasa, pa nevino optuženog Bogoljuba Karića! Ponovnjena egzekucija nad Mlađanom Dinkićem će biti veoma strašna! A zamislite samo ponovljenu egzekuciju nad „koferčetom“ i „bananom“ Ivice Dačića!

Ako volite i jedva čekate da vidite ponovo sve ove pomenute egzekucije (i još mnoge druge), samo izađite u nedelju na egzekuciju i glasajte! Naravno - za egzekuciju! A ako i dalje ne znate tačno za koga trebate da glasate, da bi ste uživali u egzekucijama, što novim što ponovljenim, ja vam kažem: bez razmišljanja glasajte samo za nepismene, za nekulturne, za neobrazovane, za lopove, za prevarante, za kupljene diplome, za kurve i starlete, za glupake, za prostake, za lažove, za one od kojih nikada ne biste ni polovna kola smeli da kupite, za one sa kojima ne bi ste smeli ni trafiku da držite ortački i po pola, za one kojima nikada ne biste pozajmili ni 20 evra, za one koji će vas ucenjivati, lagati, folirati, za one koji će se u međuvremenu obogatiti, za one koji ne veruju ni u šta sem u svoj interes, za one koji žive ceo život od politike, za one koji ništa ne znaju sem da političare, za one koji su decenijama na vlasti i to sa svima i svakakvima jer su i sami takvi, za one koji gaje i prodaju marihuanu, za one koji nas brste kao zelenu travu, za one koji su svu svoju rodbinu i stranačke kolege zaposlili preko veze, za one koji vam obećavaju asfalt nekoliko dana pred izbore, za one koji su sve stekli u životi zahvaljujući vašim glasovima, za one koji vas uništavaju decenijama, za one zbog kojih ste uludo ginuli, za one koji nikada ništa u životi nisu podigli teže od svoje ruke prilikom glasanja! Glasom za njih,glasate za egzekuciju svih nas, ali i vas!

 

Od istog autora

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner