Početna strana > Rubrike > Politički život > Otvoreno pismo rodoljubivim organizacijama i pojedincima povodom izbora
Politički život

Otvoreno pismo rodoljubivim organizacijama i pojedincima povodom izbora

PDF Štampa El. pošta
Mladen Obradović
četvrtak, 30. januar 2014.

Poštovana srbska braćo,

Nakon odbijanja rukovodstava nekada velikih patriotskih stranaka da učestvuju u stvaranju jedinstvenog rodoljubivog bloka na predstojećim izborima, sasvim je izvesno da se na njih više ne može računati kao na ozbiljne i smislene protivnike sveopšteg rastakanja i uništenja pravoslavnog srpstva, koje sprovodi izdajnički režim i ista takva opozicija po nalogu antihrišćanske internacionale.

Ne uviđajući  da time slede pogubni put nekadašnjih velikaša koji „na komate razdrobiše carstvo“, uskogrudi partijaši su izneverili očekivanja mnogih svojih iskreno rodoljubivih pristalica, i tako, makar i nesvesno, pružili srpskim neprijateljima izvrsnu priliku da u novom sazivu Skupštine ne bude više nikoga ko će dići glas protiv najavljene izmene Ustava i brisanja Kosova i Metohije iz pravnog sistema Srbije, razarajuće regionalizacije, omogućavanja istopolnih „brakova“, nametanja latinice kao službenog pisma, ozakonjenja divljeg kapitalizma, rasprodaje prirodnih bogatstava i ulaska u NATO.

U suštini, to je tužan i gorak, ali tačan i lekovit pokazatelj besmislenosti, zabludelosti i štetnosti svih pokušaja zasnivanja srpskog nacionalizma na bezbožnim tekovinama Francuske revolucije, racionalizma, individualizma i stranačke podeljenosti.

Upravo zato, vreme je da pravoslavni srbski nacionalisti, koji smisao svog postojanja i borbe vide u istinoljubivom i jednodušnom služenju Bogu i svojim bližnjima, ponosno i odlučno razviju steg svetosavske sabornosti, sa zavetnom krilaticom: „Da se obožimo, složimo i umnožimo“!

Srpski obraz vas poziva da bez oklevanja, odlučno i časno, pristupimo obrazovanju rodoljubivog fronta svih koji žele, mogu, znaju i smeju da pomognu našem napaćenom narodu i raspetom otačastvu!

U suprotnom, ne dao Bog, umnožiće se broj onih koji ne sabiraju sa Hristom, već rasipaju, i ponoviće se 2012. godina, samo u još gorem vidu. Podsećamo, i uoči tadašnjih izbora smo nudili savez i podršku patriotskim strankama, ali one su, nažalost, to prenebregle i nastupile samostalno. Ishod je dobro poznat: prilika da patriotski blok bude treći po snazi u Skupštini je ispuštena, a bezmalo 10% rodoljubivih glasova je otišlo u nepovrat.

Draga braćo, počujmo glas svog roda, željnog čestitosti, sloge i sabornosti, a ne politikantstva, sujete i sebičnosti. Jedino tako ćemo smelo i neosuđeno stati pod okrilje Boga živog i istinitog, koji svedoči:  „Gde su dva ili tri sabrana u ime Moje, onde sam i Ja među njima“! Jedino tako ćemo biti dostojni podrške i nebeske i zemaljske Srbije!

Bog će pomoći našem pregnuću — ako bude imao kome!

(Srbski obraz)

Od istog autora

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner