Početna strana > Debate > Srbija i Crna Gora > Žitije Svetog Mila Evropejskog (I)
Srbija i Crna Gora

Žitije Svetog Mila Evropejskog (I)

PDF Štampa El. pošta
Milanko Šekler   
utorak, 06. avgust 2019.

"Učinio đavo, da se ljudi mole pred jednom palmom. Jedan pravi i iskreni bogomoljac, rano izjutra ustane, i uzme sekiru sa namerom da odseče tu palmu i učini kraj đavoljem poslu. Ali, đavo stane ispred njega da ga spreči u tome. I oni se pobiju, i ceo dan su se borili, i na kraju bogomoljac nadvlada đavola, uhvati ga za rogove, i sedne mu na grudi. Đavo prizna poraz, a bogomoljac previše iscrpljen, ode kući, sa namerom da izjutra rano ustane, i da dođe i završi posao, i odseče palmu.

Ali sutra se opet đavo ispreči pred njega, i opet su se borili ceo dan, i opet bogomoljac nadvlada, i opet iscrpljen ode kući, pa da sledeće jutro, kada se odmori, dođe i završi posao. No, i sutradan se đavo pojavi, i opet on pred veče pobedi i sedne đavolu na grudi. Ovaj put đavo mu ponudi da više ne dolazi da odseče drvo, a da će mu za uzvrat on, đavo, svaki dan stavljati po dva zlatnika pod jastuk izjutra, kada ustane da ih nađe. I bogomoljac pristane. I svaki dan uzimaše po dva zlatnika, presrećan što je nadmudrio đavola. Ali posle samo mesec dana, on ne nađe jedno jutro ništa pod jastukom. Sav besan, bogomoljac dohvati sekiru i potrči ka palmi da je odseče.

Iskoči opet đavo pred njega i reče mu podrugljivo: Krenuo si da odsečeš palmu jer sam ti prestao davati zlatnike, zar ne?

Bogomoljac sav besan, napade đavola, ali vrlo brzo, nadvlada ga đavo, i sede njemu na grudi, držeći ga čvrsto za vrat. Bogomoljac poče da krklja i upita đavola: Ne razumem, kako si me sada uspeo pobediti, kada sam do sada uvek ja bio jači. Đavo mu odgovori: „Kada si besneo zarad samog Boga, pobedio si me, a kada si se žestio sebe radi – ja sam te nadjačao…Kada si se borio braneći svoje uverenje, bacio si me na zemlju, a kada si se tukao zbog lične koristi i zlatnika, ja sam te tresnuo o zemlju.“ 

Prema arapskoj kratkoj priči „Đavo pobeđuje“ od Teufika el-Hakima (iz zbirke arapskih kratkih priča,pod nazivom „Zapisi sa obale Nila“, Povelja, Kraljevo, 2016. godina)

I kao što sva 4 jevanđelja predstavljaju hrišćanske religijske spise, koji opisuju život i učenje Isusa Hrista, napisana po predanju, od strane 4 apostola, to jest očevidaca života i dela Isusovih, tako je i ovo potpuno novo "Jevanđelje po Aleksandru Krezubom" predstavlja opis života i dela Svetog Mila, napisanog po "predanju i čuvenju" od strane apostola Aleksandra Krezubog (iako je ovo delo napisao sam život i narod a ne on!).

1. Dolazak mudraca sa zapada i bekstvo Svetog Mila sa istoka.

Milo Đukanović ili Sveti Milo Evropejski, je trenutno jedini srbin (i crnogorac) koji ispunjava visoke evropske zahteve o stepenu kvaliteta, koji mora posedovati "sertifikovani evropejac". Zato mu se sve ostale "poglavice" srpskih plemena klanjaju i kleče pred njim, a on ih "savetuje i uči", šta treba činiti i raditi, kako bi se do lagodne pozicije "omiljenog i večitog poglavice srba" (kao što je njegova) stiglo.

Život i delo ovog "sveca" su najbolje oličenje svih danas važećih "evropskih vrednosti". Sveti Milo Evropejski jedini uspeva da vodi i sopstveni život i državu Crnu Goru, u potpunom skladu i harmoniji sa svim važećim "evropskim vrednostima". Sveti Milo se kao poglavica crnogorsko-srpskih plemena (kao nekada indijanskih), prvi od svih, ohrabrio da stupi u kontakt sa "belim" čovekom (EU, NATO i SAD). Kao poglavica, koji "vidi daleko u budućnost",

Sveti Milo je  krišom od ostalih poglavica bratskih mu plemena, "popušio lulu mira" sa "poglavicama koji vode ratnike bledolikih" (NATO), i to baš za vreme napada i bombradovanja i ubijanja njegovih saplemenika u oba bratska plemena, kada su od pustošenja "vojske bledolikih" pošteđene bile samo planine u kojima su živela njegova plemena! Zbog stečene navike da "puši" sa "bledolikima" (EU, NATO i SAD), Sveti Milo se kasnije još godinama bavio krijumčarenjem duvana između "bledolikih" i svojih plemena.

Kada je Sveti Milo "tajnim pušenjem" izdao savez svojih "bratskih plemena",  "beli ljudi" su kao vid nagrade otkrili Svetom Milu, (kao nekada što su "beli ljudi" navikavali indijance na "vatrenu vodu"), tajnu "čudesnog belog praha što se šmrče", i time mu omogućili da dodatno stekne bogatstvo i moć nad svojim plemenima! I dan danas voli Sveti Milo da u svom "rezervatu" (državi) podrži svakoga ko se "belim prahom" bavi! "Beli čovek" je rekao Svetom Milu da "belih prah" stvara naviku kod onih koji ga šmrču, ali mu nije rekao da "beli prah" stvara još veću naviku kod onih koji ga prodaju! Sveti Milo se i dana danas bori sa tim svojim porokom i iskušenjem (zato je i Svetac).

Sveti Milo se jedno vreme, za potrebe "svojih bledolikih prijatelja" bavio i "trgovinom mladim lepim skvom na veliko", ali je brzo odustao, jer mu je pleme malo i lepih mladih "skvo" tu nema mnogo, pa je i zarada mizerna! Zato jedno vreme Sveti Milo pokuša da dobavlja "mlade lepe skvo" iz dalekih bratskih istočnih plemena, ali to beše previše rizično, jer su "mlade skvo sa istoka" često bežale i obelodanjivale svoje muke saplemenicima!

Sveti Milo je pristao i da svojim "bledolikim prijateljima" proda celu obalu "velike vode" u svom "rezervatu", kako bi se tu "bledoliki prijatelji" odmarali i zabavljali! Sveti Milo je dozvolio "ratnicima bledolikih" i da njihovi "veliki ratnički kanui" pristanu i ostanu uz obalu "velike vode" njegovog "rezervata" gde god hoće i koliko hoće! Sve te poteze Svetog Mila je "Veliki beli poglavica bledolikih" nagradio i primanjem plemena Svetog Mila u "Veliki Savez Ratničkih Belih Plemena" (NATO), u nadi da će i ostala "bratska plemena" bliska Svetom Milu (Srbija) pratiti taj njegov korak (ulazak u NATO)! "Bledoliki prijatelji" (EU) su obećali Svetom Milu i da će njega i njegove saplemenike primiti kao ravnopravnu braću u "Veliki Savez Bledolikih Plemena" (EU), ali mu pre toga zahtevaju da prekine sve "bratske plemenske odnose" koje je imao vekovima sa "Velikim i moćnim bratskim plemenom na istoku" (Rusija)! Uz to, tražili su od Svetog Mila, i da pošalje svoje misionare, i ako može da svog misionara postavi na mesto "Glavnog Poglavice (predsednika), njegovog bratskog susednog velikog plemena (Srbije), kako bi i oni krenuli za stopama velikog Sveca Mila!

Taj njegov misionar na mestu "Glavnog poglavice" (predsednika), mora da pristane predhodno, da "zauvek pokloni" deo svog "rezervata" (Kosovo i Metohija), za potrebe "izgradnje ratnog logora za smeštaj ratnika bledolikih" (Bondstil i NATO), kao i ustupanja prava "bledolikima" da vade iz zemlje sve što im treba (voda, ugalj, zlato, olovo itd), a potom taj deo "rezervata" (Kosovo i metohija), poklone i nasele neprijateljskim plemenima iz susedstva (Albanci)! Sveti Milo je tom zadatku dobijenom od "bledolikih prijatelja" posvetio svoj života! Zbog toga Sveti Milo, već skoro dve decenije, šalje svoje misionare (tajkune i kriminalce), u susedno bratsko pleme (SRBIJA), pokušavajući da konačno nađe i postavi na mesto "Glavnog poglavice" (predsednika), nekog saplemenika kojeg je predhodno preobratio u svoje "novovjerje, koje je stvorio sa svojim EU, NATO i SAD prijateljima!

2. Preobraćenje Svetog Mila i njegova prva evropejska čudesa

Milo Đukanović - Sveti Milo Evropski (poznat još i kao Bezglavi i Bezdušni - jer je tek gubitkom uma i duše postao Evropejski), danas predstavlja najbolji "evropski" primer, u šta se pretvori čovek, kada "bezglavo i bezdušno" čini sve što mu se kaže, samo da stekne što veće ovozemaljsko bogatstvo i moć, i uz put sačuva sve što je stekao, kao i lične privilegije koje proizilaze iz dugogodišnje navike zloupotrebe vlasti nad svojim narodom, postajući "pravi rob" tuđih interesa, i "lažni gospodar" svoje zemlje! "Gospodara-roba" koji izda svoju otadžbinu i izgubi svoju moralnu vertikalu (koja jedino može da ga uspravi i čini čovekom), narod nepogrešivo, na kraju njegovog životnog puta (momentom smrti), prepusti potpunom i večnom nepomenu i istorijskom zaboravu!

Nije slučajno što ovozemljski život Svetog Mila Evropskog (na početku života beše poznat i kao Sveti Milo Dubrovački), najviše podseća na životnu sudbinu Svetog Pavla, samo što je kod Svetog Mila sve obrnuto i naopačke. Kako bi se moglo i očekivati drugačije, od nesoja i nečoveka kakav je Sveti Milo.

Za razliku od Svetog Pavla, koji je po volji božjoj doživeo čudesno preobraćenje, na svom putu za Damask, i od vatrenog fariseja (jevrejske sekte), koji je bio jedan od najvećih i najpoznatijih progonitelja hrišćana svoga doba, od ukazanja Boga kroz svetlost, postao je preko noći vatreni pobornik hrišćanstva, i uzdigao se u jednog od svetih apostola. Sveti Milo Evropejski, je za razliku od Svetog Pavla, koji se duhovno uzdigao, i u svojoj veri, sve ljude izjednačavao, i govorio: „Nema više Jevrejina ni Grka; nema više roba ni slobodnjaka; nema više muškoga ni ženskoga: jer ste svi vi jedno u Hristu Isusu (Poslanica Galatima 3.28.).”, uspeo da doživi čudesno posrnuće (a ne prosvetljenje), i da počne da propoveda već decenijama obrnuto od svetoga Pavla: "Kako su u njegovoj Crnoj Gori svi narodi ljudi, sem srba, kako svaki narod ima pravo na svoj jezik sem srba, kako svi narodi u crnoj Gori vole svoju otadžbinu sem Srba, kako svako može biti crnogorac sem srba, i kako svako može biti srbin sem crnogorca"!

Takvi sotonski izlivi mržnje na sve što je srpsko u Crnoj Gori, učinili su od Svetog Mila Evropejskog, ono što se u našem narodu zove  "izrod"!

Sveti Milo, je jedinstvena pojava na ovim prostorima i po tome, što je sam sebe sačinio ovakvim kakav je danas (izrodom), jer dok je bio ono što su od njega otac i mati, u ljubavi svojoj sačinili,  još je od njega nešto i bilo i moglo biti, ali od momenta od kada je on sam, preuzeo svoj život i duhovni razvoj, sveti Milo je od sebe sačinio obično "prkno", koje se još uvek odaziva na svoje ime i prezime, iako na to, gledano sa ljudske strane, više nema nikakva prava! Njegovo jedino ime, koje mu danas sa pravom pripada, i za koje se svojim bezverjem izborio, je Sveti Milo Evropejski.

Njegovi "satanski stvoritelji" -  EU, NATO i SAD, su mu sopstveno posrnuće u potpuno bezverje i mrak "učinile prijatnim i lagodnim"! Sve što je "satanskim stvoriteljima" od Svetog Mila trebalo, dobiše za šaku "srebrnjaka", "za šaku vlasti" i za "šaku masti"! Potrebica njegovih "satanskih stvoritelja" - EU, NATO I SAD-a beše velika, da jedan "naš a njihov" preuzme na sebe svo sagrešenje, i otpočne širenje "njihovog novoverja", kako crnogorci nemaju većeg neprijatelja na ovom svetu od srba! Kako nema dobrog srbina za dobrog crnogroca! Ovim "novoverjem" da su crnogorci i srbi najveći neprijatelji jedni drugima, Sveti Milo najbolje potvrđuje da čovek nema većeg neprijatelja od samog sebe!

Od pamtiveka je bilo i ostalo, da crnogorci i srbi, niti su ikada imali, niti imaju, niti će ikada imati između sebe ikakvih granica i međa, kako zemaljskih tako i nebeskih! Tako je to oduvek bilo, i tako je sada, i tako će biti, sve dok je "svijeta i vijeka".

No, granica između ljudi i neljudi, između robova i slobodnih, danas je jača i čvršća nego ikada do sada! Tu granicu grade i podižu životima i delima svojim, kako ljudi, tako i neljudi, kako Momir Bulatović, tako i Milo Đukanović! Iako tu granicu tvore zajedno ljudi i neljudi, njihov doprinos nije ni približno isti!

Dok ljudi granicu između dobra i zla, između istine i laži, između neba i zemlje, grade čitavim svojim ovozemaljskim životom i delima,  a potom i svojom smrću (i onozemaljskim životom), svojim mrtvim telom i svojim kostima, tu granicu čine večnom i neprolaznom za "vjek i vjekova", dotle neljudi svoj doprinos daju samo za svoga ovozemaljskog života, a trenutkom njihove smrti nestane i sve ono što su za života pokušali i mislili da su stvorili!

Eto zašto, blagopočivši Momir Bulatović, i dalje uzdiže i gradi Crnu Goru (a time i Srbiju), kao da je živ, a Milo Đukanović, je unižava i uništava, iako je  živ! Više vredi čovek, kakav je Momo, Crnoj Gori (i Srbiji), čak i kad je mrtav, nego Milo, čak i kad je živ! A kada nas nečovek, kakav je Sveti Milo, bude zauvek napustio (ipak je smrtan!), on će svojom smrću, učiniti svoje najveće "životno delo" Crnoj Gori (i Srbiji), i to veće nego što je za celoga života svoga učinio, ali će ujedno, svojom smrću, svedočiti još nešto mnogo važnije: a to je da njegova sopstvena smrt biti i smrt njegovog "novovjerja" i ideje koju je širio za svoga života, ali u isto vreme, biće to i najbolja najava skore smrti i svih njegovih "satanskih stvoritelja" - EU, NATO i SAD-a! Eto zašto Milo, zaslužuje ono Sveti!

I kao što nema te sile Božje, koja može da razdvoji pravog srbina i crnogorca, nema ni te sile Božje koja može da razdvoji  lažnog crnogorca i lažnog srbina! I kao što nema sita nebeskog koje može da razdvoji Svetog Mila, Miraša Dedeića, Čedomira Jovanovića, Vuka Draškovića, Vojislava Šešelja, Nenada Čanka, Sekulu Drljevića, tako isto, nema ni te sile nebeske i Božje koja može da razdvoji jednog Milana Kneževića, Andriju Mandića, Momira Bulatovića, Radovana Karadžića, Mila Lompara, Matiju Bećkovića, Mišu Kovića, Slobodana Antonića, Slobodana Reljića, Đorđa Vukadinovića, i nema te sile nebeske ni zemaljske koja može da razdvoji besmrtna dela počivših kralja Nikole Petrovića, Svetog Save, Njegoša, Karađorđa, Svetog Lazara, Vasilija Ostroškog, knjaza Miloša, Svetog Simeona, sve Nemanjiće, Marka Miljanova, Miloša Obilića, Svetog Petra Cetinjskog i mnogih drugih!

Nema te sile, makar ona bila i Sveti Milo, i makar mu sasluživali ovozemaljski EU, NATO i SAD, koja može da rasturi Srpsku Pravoslavnu Crkvu, pod čijim se Božjim štitom, sačuvaše naši preci, kako oni po "brdima crnogorskijem i katunskoj nahiji", tako i oni razasuti po Šumadiji, Hercegovini, Bosni, Kosovu i Metohiji, ravnoj Slavoniji i Panoniji!

Šta će Svetom Milu Srpska Pravoslavna Crkva, ako su njeni tvorci srbi ustvari vekovni agresori i neprijatelji crnogoraca!? Kada bi kojim slučajem i uspeo da  preuzme SPC, šta će Sveti Milo da učini sa svim onim silnim srpskim svecima: sa Svetim Nemanjićima, Svetim Savom, Svetim Stefanom, Svetim Stefanom Dečanskim, Svetim Simeonom, Svetim velikomučenikom Lazarom itd. Šta će sa Vidovdanom? Kako će Sveti Milo da slavi sve te silne svece-ubice, agresore i neprijatelje!? Da li će te srpske svece zameniti "novocrnogorskim", možda sobom i Filipom Vujanovićem, Milanom Roćenom, Acom Đukanovićem, Mirašem Dedeićem, ili možda Darkom Šarićem, ili nekim drugim vođama njegovih omiljenih narko-klanova?

"Satanski stvoritelji" (EU, NATO i SAD) dodeliše Svetom Milu, veliku ovozemaljsku ulogu, ali posve zaludnu i smešnu, da on bude tvoritelj i utemeljivač "inkvizicije Crnogorska Pravoslavne Crkve", kojoj je jedina uloga trenutno da pronalazi i proganja sve srbe i sve srpsko u Crnoj Gori, i koju lično on predvodi, i koja će u skladu sa Milovim "novoverjem", od tih istih progonjenih srba,  kao najkvalitetnije "sirovine i repromaterijala", da "stvara" svoje "novocrnogorce"!

Da čudo bude veće, po Svetom Milu su, iako su srbi agresori, neprijatelji i krvnici novocrnogoraca, oni su ipak, najbolja "sirovina" za pravljenje crnogorce! Ne usudi se Sveti Milo da pokuša da pravi "novocrnogorce" od katolika, od muslimana, ili makar od silnih ateista i komunista, kojih sigurno ima najviše baš u njegovoj partiji (DPS, bivši komunisti i socijalistim)! Zašto! Pa zato što čak i Sveti Milo dobro zna da su srbi i crnogorci isti narod, i zato i insistira da se novocrnogorci prave samo od srba jer su onda najkvalitetniji!

Mora Sveti Milo pokušati da preuzme SPC, jer Sveti Milo zna da mu ništa ne znači što je odvojio crnogorce i srbe u Crnoj Gori u ovozemaljskom životu, ako mu ostanu zajedno da žive u onozemaljskom i nebeskom životu! Zato Svetom Milu treba SPC, jer želi i mora da odvoji crnogorce i srbe, i u smrti i zagrobnom životu! Zna Sveti Milo, da ono što je za života odvojeno, a što smrt spoji, više ništa i niko i nikada ne razdavaja! Zna Sveti Milo i tu veliku istinu, dasrbe i crnogorce može ujediniti, čak i jedna jedina smrt: njegova! A to je sve bliže, i zato su Sveti Milo  i njegovi "stvoritelji" (EU; NATO I SAD) ovako požurili.

https://www.kurir.rs/vesti/politika/2864355/strasna-istina-o-nastanku-srpske-napredne-stranke-evo-kako-je-vucic-stvarno-napravio-sns-francuski-spijuni-hoteli-i-po-koji-milion

https://www.blic.rs/vesti/politika/posle-10-godina-djukanovic-uskoro-u-zvanicnoj-poseti-srbiji/3mjmtmp

https://www.blic.rs/vesti/politika/nikolica-i-djukanovica-ujedinio-tadic/8wb4xbh

https://www.vreme.com/cms/view.php?id=1061276

https://www.danas.rs/politika/vucic-molim-crnu-goru-da-ne-usvaja-predlog-zakona-koji-moze-da-ugrozi-imovinu-spc/

https://www.danas.rs/politika/tadic-nisam-dogovarao-koaliciju-sa-knezevicem/

https://www.blic.rs/vesti/svet/pukla-tikva-kako-su-dusko-knezevic-i-milo-djukanovic-od-najboljih-prijatelja-i/fjjb4dm

https://www.alo.rs/vesti/region/dukanovic-namestio-referendum-o-nezavisnosti-crne-gore/208865/vest

https://www.alo.rs/vesti/region/milo-dukanovic-na-kolenima-ovako-ponizen-nikad-nije-bio-bivsi-prijatelj-resio-da-ga-unisti-jednom-zasvagda-video/210091/vest

https://www.alo.rs/vesti/region/slucaj-svetlane-cobatarenko-trgovina-ljudima-a-sad-i-koverta-klupko-se-odmotava/210366/vest

https://www.vreme.com/cms/view.php?id=363218

https://www.blic.rs/vesti/svet/dinastija-djukanovic-procenjuje-se-da-milo-krije-cak-milijardu-dolara-a-evo-sta-rade/8f7hcbg

https://www.alo.rs/vesti/region/milo-dukanovic-na-kolenima-ovako-ponizen-nikad-nije-bio-bivsi-prijatelj-resio-da-ga-unisti-jednom-zasvagda-video/210091/vest

https://www.kurir.rs/region/crna-gora/3083813/tramp-djukanovica-pozdravio-laktom-ne-brinite-to-je-bilo-cisto-prijateljski-video

https://www.kurir.rs/planeta/2850413/video-tramp-izgurao-crnogorskog-premijera-americki-predsednik-pokazao-ko-je-gazda

https://www.aktuelno.me/crna-gora/ratko-knezevic-savjetuje-duska-knezevica/

https://www.vesti.rs/Pariz/Sta-je-istina-o-nastanku-naprednjaka-Francuski-spijuni-luksuzni-hoteli-i-pokoji-milion-2.html

http://www.nspm.rs/hronika/u-hotelu-ric-u-parizu-izbio-pozar.html?alphabet=l

https://patriot.rs/kurir-evo-kako-je-vucic-stvarno-napravio-sns-francuski-spijuni-hoteli-i-po-koji-milion/

https://bit.ly/2TfeBZQ

http://www.nspm.rs/hronika/in4s-vucic-i-djukanovic-imali-neformalan-sastanak-u-beogradu.html

 

Od istog autora

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner