Početna strana > Debate
Debate
Kuda ide Srbija

Deca kao najtraženiji srpski artikal i „sigurna izvozna šansa“

Svetlana Nikolić   
nedelja, 25. mart 2018.

Vlast je već  započela  kampanju! Iz komercijalnih razloga, podiže se svest o rađanju!  Moguće da će dati i koju crkavicu  u te svrhe?!  Ako ništa, mecene sa Zapada odrešiće kesu.  Budući naraštaji već su bezecovani! Nema sumnje, vlada je prepoznala „izvoznu šansu“. 

 
Srbija i Crna Gora

Otvoreno pismo crnogorskoj javnosti

Đorđe Vukadinović   
subota, 09. jul 2016.

 I jednima i drugima nam na glavi sedi ista ekipa. Pri čemu je gotovo tragikomično što ta jedna te ista družina u Srbiji divlje tabloidno „patriotiše“, „srbuje“ i „rusuje“, psujući i pljujući EU i Zapad, dok u Crnoj Gori još divljije „crnogorišu“ i „natoišu“

 
Srbija među ustavima

Pravno-politička ocena predloga Statuta AP Vojvodine

SNS   
četvrtak, 22. januar 2009.

Predloženi Statut protivan je po svojim posledicama bazičnim vrednostima (jednakost građana, solidarnost, i ravnomerni regionalni razvoj) na kojima počiva sama ideja o Evropskoj Uniji.

 
Crkva i politika

Da li SPC ima pravo da iznese svoj stav o Kosovu – i ko im to pravo uskraćuje?

Dejan Mirović   
petak, 15. mart 2019.

Vlasti u Srbiji smatraju da se SPC ''meša u politiku '' kada iznosi svoj stav o KiM. Na primer , predsednik države je to izjavio nakon potpisivanja sramnog Briselskog sporazuma u aprilu 2013, [1] ali i nakon Sabora SPC 2018. (''loše mešanje u politiku '').

 
Kuda ide Srbija

Jezik, Žrnov i Kosovo ili o fatalizmu, javašluku i „gledanju u prošlost“

Nikola Tanasić   
nedelja, 18. mart 2018.

Priča o miniranom Žrnovu i priča o izgubljenom srpskom jeziku je, dakako, jedna ista priča. Naravno da kritički argumenti protiv kralja Aleksandra i Vuka Karadžića postoje, i naravno da ih ne treba ignorisati. Ali fiksacija na „prosuto mleko“, opsesivno vraćanje na trenutak u istoriji kada su naši preci načinili izbor koji mi smatramo za pogrešan, ali koji nikakvim misaonim i ideološkim naporom ne možemo izmeniti, predstavlja jedan od najrazornijih elemenata patologije srpskog društva današnjice. 

 
Srbija i NATO

IPSOS upitnici – anketa u funkciji NATO kampanje

Stefan Đukić   
četvrtak, 03. mart 2016.

Zato moramo odbaciti rezultate njihovog istraživanja i ona ne mogu biti apsolutno nikakvo mjerilo stavova građana prema ovom pitanju. Štaviše, preporuka za medije je da podatke agencije IPSOS ne nazivaju istraživanjem, već lobiranjem ili pro-NATO kampanjom. 

 
Crkva i politika

Crkva koju Milo Đukanović naziva „CPC“ nikad nije bila autokefalna, niti je „ukinuta“ ukazom regenta Aleksandra Karađorđevića

Mitropolija crnogorsko-primorska   
četvrtak, 20. jun 2019.

Treba li Mitropolija i svi drugi da se odreknu svoga utemeljitelja na ovim prostorima – Svetoga Save, da bi bila podobna? Treba li da se odrekne Svetoga Vasilija Ostroškoga, kojeg je rukopoložio srpski Pećki Patrijarh ili Svetoga Petra Cetinjskog, kojeg je rukopoložio srpski Karlovački Patrijarh?

 
Kosovo i Metohija

Zamrznuti konflikt, ili "umereno rodoljublje" - odgovor Bošku Mijatoviću

Časlav D. Koprivica   
sreda, 27. februar 2019.

Gospodo zagovornici veleizdaje, ako jednoga dana preko 50% građana Srbije bude za izdaju KiM, a ne samo 20% (čak i manje, jer ovaj postotak obuhvata i neodlučne) – kao sada, slobodno tada potpisujte šta vam je volja, ako tada još uopšte bude srpske države. 

 
Istina i pomirenje na ex-YU prostorima

Ugušena istina ili povodom novog predloga rezolucije o "Genocidu u Srebrenici“

Gordana Pavlović   
petak, 01. jul 2016.

Istina o Srebrenici je poznata malom broju ljudi i plašim se da će proći mnogo vremena dok se "ne pusti u etar".

 
Srbija i NATO

Srpsku „demokratiju“ pripremili „stelt“ bombarderi i „tomahavk“ rakete

Živadin Jovanović   
subota, 01. mart 2014.

Briselski sporazum predstavlja diktat Srbiji da se odrekne dela svoje državne teritorije – Kosova i Metohije. To nije sporazum, jer Srbija je bila ucenjena i pod pretnjom da će opet biti izolovana, a da će preostali Srbi biti izbačeni.

 
Istina i pomirenje na ex-YU prostorima

Šta bi trebalo znati pre razgovora o broju stradalih u Jasenovcu

Veljko Đurić Mišina   
ponedeljak, 18. jul 2016.

Kao pouzdan svedok za tvrdnje da je u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj učinjen državni zločin treba da posluži dnevna ili periodična štampa koja je izlazila u Zagrebu, Banjoj Luci, Sarajevu...

 
Srbija i NATO

Na slavu i čast - i nama i njima!

Milanko Šekler   
nedelja, 23. mart 2014.

Danas, na narodnu žalost i radost odnarođene vlasti, mi smo skoro pa ponosni na to naše prijateljstvo sa onima koji su nas uništavali samo pre 15 godina! Nama je taj napad naših prijatelja mnogo značio - kako tada, tako i sada! Nama je to bio putokaz u evropsku svetlu budućnost!

 
Sudbina dejtonske BiH i Republika Srpska

Put BiH u NATO - od "kuvanja" do "gutanja" žabe

Slobodan Durmanović   
utorak, 30. april 2019.

U svim strankama u RS ističu kako ne nameravaju da odstupe od podrške Deklaraciji o vojnoj neutralnosti RS izglasanoj u Narodnoj skupštini RS pre godinu i po dana: iako nije de iure obavezujući, taj dokument de facto predstavlja političku obavezu svima, pa se tako i ponašaju. To, naravno, ne znači, da se deo srpskih političara možda neće predomisliti u narednom periodu, mada su slična predomišljanja u prethodnih petnaestak godina uglavnom bila kolektivnog karaktera

 

 
Kosovo i Metohija

Razgraničenje sa Albancima? Da, ali ne na Vučićev način

Boško Mijatović   
sreda, 27. februar 2019.

Ukoliko bude razuma na albanskoj strani – pristojno razgraničenje bi moglo da bude moguće. A ukoliko ga bude samo na srpskoj (plačljivi Vučić), tada bi moglo doći do vrlo nepovoljnog ishoda po Srbe, odnosno da Albanci dobiju sve, a Srbi minimalnu korekciju granice u nekom sektoru, samo radi zamazivanja očiju.

 
Istina i pomirenje na ex-YU prostorima

Kameni cvet

Gordana Pavlović   
nedelja, 10. jul 2016.

Danas, na mestu gde je nekada bio logor Jasenovac, stoji spomenik "Kameni cvet"  da podseti na decu koja  su ubijena na najsvirepiji mogući način, na decu koja nikada neće odrasti da spoznaju pravi miris cveta i života, da podseti na mnoge devojke, mladiće, majke, očeve, čija je krivica jedina u tome što su rođeni kao Srbi, Jevreji ili Romi

 
Srbija među ustavima

Statut Vojvodine - više od autonomije, manje od nezavisnosti

Đorđe Vukadinović   
petak, 06. decembar 2013.

Pominjanje Crne Gore u ovom kontekstu uopšte nije slučajno ni bezrazložno. Jeste da su razlike brojne i da uglavnom – sem veličine i brojnosti – sve idu u prilog crnogorske državnosti. Ali princip bi, plašim se, mogao biti isti.

 
Sudbina dejtonske BiH i Republika Srpska

Haški tribunal kao oličenje pravosudne neistine

Milan Blagojević   
utorak, 26. mart 2019.

Naša pravna nauka i struka do sada je malo, bolje reći gotovo ništa, učinila da domaćoj javnosti objasni suštinu protivpravnosti kojima su pribjegavali tužilac i sudeća vijeća Tribunala u Hagu u brojnim predmetima protiv lica srpske nacionalnosti, pa tako i u predmetu protiv dr Radovana Karadžića, kako bi ih osudili.

 
Kuda ide Srbija

Srpski put u EU-topiju

Miroslav N. Jovanović   
subota, 13. januar 2018.

Da li ste za to da Srbija nastavi pregovore sa EU o punopravnom članstvu u EU

i da za to plati cenu koju EU bude zahtevala od Srbije?

Pitanje za referendum

 
Srbija i Crna Gora

Protesti u Crnoj Gori - Milo, odlazi, Vučiću, spremi se!

Zlatko Bogatinovski   
ponedeljak, 05. oktobar 2015.

Da zaključimo - ukoliko je ovo doista samosvojan protest, a ne još jedna prevara naroda u nizu, što će vreme vrlo brzo pokazati, eto modela za rušenje i Vučićevog režima! 

 
Srbija među ustavima

Statut Vojvodine: Izazov građanskoj ustavnosti i ustavnom patriotizmu

Vlada Đurić   
ponedeljak, 17. novembar 2008.

Ukoliko se usvoji u predloženom tekstu, statut AP Vojvodine će stvoriti uslove za razvoj nejednakosti, nastajanje nove političke zajednice zasnovane na konstitutivnosti etnos-a i za postepenu federalizaciju zemlje.

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 8 od 117

Anketa

Da li mislite da će ovog leta Vučić i Tači potpisati neki sporazum o KiM u prisustvu Donalda Trampa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner