Početna strana > Debate
Debate
Istina i pomirenje na ex-YU prostorima

Desni odgovor Nataši Kandić

Igor Ivanović   
subota, 02. april 2016.

 Selektivnim pristupom istini gde najčešće na preuveličan način podvlači srpsku krivicu, autor pokušava da od očiju javnosti zatrpa živu istinu o kolosalnoj krivici Zapada u opisanim događajima.

 
Srbija među ustavima

Ustav birokratske revolucije

Dušan Kovačev   
utorak, 23. septembar 2008.

Jedino sasvim politički nepismen čovek ne zna da građane, njihovu državu i sve njene ustanove predstavljaju njeni međunarodni (diplomatski, konzularni i privredni) predstavnički organi u inostranstvu.

 
Crkva i politika

Američki "sekularizam"

Velibor DŽomić   
utorak, 12. februar 2019.

 Šta nam svojim Ustavom, Kongresom i znamenjima poručuje SAD kao savremena sekularna država? Vjera u Boga ili, ako hoćemo šire, religija ne samo da nije odvojena od savremenog čovjeka i društva u cjelini nego ni od sekularne države i njenih organa. Sekularna, savremena država nije i ne može da bude odvojena od vjernika, sveštenika i vjerskih velikodostojnika, jer su i oni građani kao i svi ostali građani u državi

 

 
Kuda ide Srbija

Kako da se oženim?

Vladislav Đorđević   
subota, 18. novembar 2017.
Odlazak devojaka iz malih mesta i sela doveo je do toga da mladići u malim mestim i selima često ostaju bez prilike da se ožene i osnuju porodice. Taj proces je doveo i do toga da se povećao broj devojaka u gradovima, a time i njihovog ogorčenog seksualnog i/ili bračnog takmičenja. Otupljivanje seksualnog morala u gradovima posledica je mnogo činilaca, a jedan od njih je i velika zastupljenost devojaka željnih „hipeegamije”.
 
Istina i pomirenje na ex-YU prostorima

Zašto se prećutkuje govor mržnje Sulejmana Ugljanina?

Marinko Vučinić   
subota, 08. avgust 2015.

Jasno je da je ovakav pristup je poželjno i politički korektno demonstrirati samo kada je pitanju osuda srpskog nacionalizma, dok sramno pripisivanje kolektivne krivice srpskom narodu očigledno ne zavređuje njihovo angažovanje i oglašavanje.

 
Srbija među ustavima

Neustavnost Statuta Vojvodine

DSS   
sreda, 01. oktobar 2008.
(PRAVNA ANALIZA NACRTA STATUTA AP VOJVODINE)

Nacrt Statuta AP Vojvodine nedavno se pojavio u medijima mimo predviđene procedure i od strane neovlašćenog predlagača.
 
Sudbina dejtonske BiH i Republika Srpska

Haški tribunal kao oličenje pravosudne neistine

Milan Blagojević   
utorak, 26. mart 2019.

Naša pravna nauka i struka do sada je malo, bolje reći gotovo ništa, učinila da domaćoj javnosti objasni suštinu protivpravnosti kojima su pribjegavali tužilac i sudeća vijeća Tribunala u Hagu u brojnim predmetima protiv lica srpske nacionalnosti, pa tako i u predmetu protiv dr Radovana Karadžića, kako bi ih osudili.

 
Kuda ide Srbija

Reformisati reformu obrazovanja

Petar Gordić   
subota, 11. novembar 2017.

Reforma obrazovanja je u jednom društvu događaj analogan ratnom stanju. A ratom su svi pogođeni. I zato je u ovom ratu, tokom ove reforme sve važno. Čak i one stvari koje nam se čine nevažnim, prolaznim, efemernim, kako god to nazvali, ne posvetimo li im pažnju, vratiće nam se poput bumeranga i „obiti o glavu“. 

 
Srbija i NATO

Povodom eskalacije NATO planova na Kosmetu

Zoran Petrović Piroćanac   
nedelja, 31. jul 2011.

U ovom beznađu, bespomoćnosti našeg naroda ovih dana na veštački nametnutim NATO carinskim prelazima na Jugu, znajmo, ponovna gradnja čvrstih institucija, sigurno će značiti vidni preokret i toliko godina očekivanu srpsku Movidu, srpski preporod.

 
Sudbina dejtonske BiH i Republika Srpska

BiH, NATO i Srbija - gde vodi Vučićevo "razgraničenje" na KiM?

Slobodan Durmanović   
subota, 23. februar 2019.

Da li će Vučić "razgraničenjem" na KiM "obezbediti" stabilnu buduću poziciju RS unutar BiH ili će time pre otvoriti prostor svima onima koji slabljenje sadašnje ustavne pozicije RS vide kao ključni uslov za izgradnju "funkcionalne BiH"?

 
Srbija i NATO

Srbija i NATO, ili hotel za bubašvabe

Stefan Karganović   
ponedeljak, 22. jul 2013.

Imaju li pristalice pridruživanja strategiju izvlačenja? Čari pripadnosti NATO-u garnirane  su pomodarskim argumentima i slabo obaveštenim sektorima društva servirane su kao etapa koja se podrazumeva u napredovanju prema maglovito shvaćenim integracijama.

 
Sudbina dejtonske BiH i Republika Srpska

Put BiH u NATO - od "kuvanja" do "gutanja" žabe

Slobodan Durmanović   
utorak, 30. april 2019.

U svim strankama u RS ističu kako ne nameravaju da odstupe od podrške Deklaraciji o vojnoj neutralnosti RS izglasanoj u Narodnoj skupštini RS pre godinu i po dana: iako nije de iure obavezujući, taj dokument de facto predstavlja političku obavezu svima, pa se tako i ponašaju. To, naravno, ne znači, da se deo srpskih političara možda neće predomisliti u narednom periodu, mada su slična predomišljanja u prethodnih petnaestak godina uglavnom bila kolektivnog karaktera

 

 
Kosovo i Metohija

SPC i tzv. spoljašnji dijalog o Kosovu i Metohiji od 2011. do 2018. godine

Velibor DŽomić   
nedelja, 30. decembar 2018.

 Tzv. unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji je 24. jula 2017. godine obznanjen i pokrenut od predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića uz najavu da neće dugo trajati. Od tog događaja je prošlo više od godinu dana, a u ovom momentu se ne može tvrditi ni da li taj proces još uvek traje ili je, pak, završen. U toku tzv. unutrašnjeg dijaloga je paralelno vođen, inače ranije započeti, i tzv. spoljašnji dijalog sa kosovsko-metohijskim Albancima uz posredovanje Evropske unije.

 

 
Srbija i Crna Gora

Pismo Aleksandru Vučiću - Proganja nas režim Mila Đukanovića, uz pomoć pojedinih medija iz Srbije

Predstavnici Srba iz Crne Gore   
ponedeljak, 31. oktobar 2016.

 

Koristimo ovu priliku da Vas obavijestimo da su srpski narod u Crnoj Gori, njegovi politički, kulturni i vjerski predstavnici izloženi neviđenoj medijskoj i političkoj satanizaciji i progonu, i to ne samo od strane antisrpskog režima u Podgorici, nego i od strane medija i drugih centara moći iz Srbije. Već više godina borba srpskog naroda za svoja elementarna nacionalna i građanska prava u Crnoj Gori dodatno je otežana agresivnom medijskom podrškom aktuelnom režimu upravo od strane pojedinih medija iz Srbije, a posebno TV Pink i Informera
 
Srbija i NATO

Ko to uporno gura Srbiju u NATO?

Vladimir Jevtić   
subota, 20. jul 2013.

Briselskim sporazumom faktički je prećutno priznata nezavisnost južne srpske pokrajine. Jedino što ostaje jeste da Priština zatraži članstvo u NATO paktu.

 
Crkva i politika

Pohvala starom kalendaru - i zašto je od svih verskih kalendara samo Julijanski predmet poruge i pritiska da se "koriguje"

Nikola Tanasić   
utorak, 14. januar 2020.

Julijanski kalendar je u Srbiji večito predmet poruge, nipodaštavanja, poziva na ukidanje, reformu, odnosno „modernizaciju“, on je jedini koji se večito proglašava za problem, ne samo u očima sekularnih građana, već čak i u očima jednog dela javnosti koji sebe doživljava kao pravoslavne hrišćane.

 
Kosovo i Metohija

Pismo Vladimiru Putinu

Slaviša Ristić   
utorak, 25. decembar 2018.

 Nama je poznato da je broj Srba na Kosovu i Metohiji veći od broja Rusa koji žive u Čečeniji, Ingušetiji, Dagestanu ali Vama ne pada na pamet da se „razgraničavate“. Čak naprotiv, sedište Kaspijske flote iz Astrahana prebacujete u luku Kaspijsk u Dagestanu

 
Srbija i Crna Gora

Otvoreno pismo crnogorskoj javnosti

Đorđe Vukadinović   
subota, 09. jul 2016.

 I jednima i drugima nam na glavi sedi ista ekipa. Pri čemu je gotovo tragikomično što ta jedna te ista družina u Srbiji divlje tabloidno „patriotiše“, „srbuje“ i „rusuje“, psujući i pljujući EU i Zapad, dok u Crnoj Gori još divljije „crnogorišu“ i „natoišu“

 
Srbija među ustavima

Nacrt Statuta AP Vojvodine

Demokratska stranka Srbije   
sreda, 01. oktobar 2008.
Autonomna Pokrajina Vojvodina je autonomna teritorijalna zajednica osnovana Ustavom Republike Srbije, u kojoj je zagarantovana ustavna ravnopravnost srpskog naroda i svih građana i etničkih zajednica koji u njoj žive. 
 
Crkva i politika

Pozivamo braću i sestre u Makedoniji, koji su u raskolu, da shvate da je autokefalija isključivo crkvena institucija, a isti poziv upućujemo i onima koji govore o nekakvoj „Crnogorskoj Crkvi”

Božićna poslanica SPC   
subota, 05. januar 2019.

Ponovo ističemo da je za nas pitanje Kosova i Metohije, između ostalog, pitanje opstanka našeg naroda, sveštenstva, monaštva i, naročito, naših drevnih svetinja, bez kojih ne bismo bili ono što jesmo

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 10 od 117

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner