Početna strana > Debate
Debate
Istina i pomirenje na ex-YU prostorima

Zašto se prećutkuje govor mržnje Sulejmana Ugljanina?

Marinko Vučinić   
subota, 08. avgust 2015.

Jasno je da je ovakav pristup je poželjno i politički korektno demonstrirati samo kada je pitanju osuda srpskog nacionalizma, dok sramno pripisivanje kolektivne krivice srpskom narodu očigledno ne zavređuje njihovo angažovanje i oglašavanje.

 
Srbija među ustavima

Ustav birokratske revolucije

Dušan Kovačev   
utorak, 23. septembar 2008.

Jedino sasvim politički nepismen čovek ne zna da građane, njihovu državu i sve njene ustanove predstavljaju njeni međunarodni (diplomatski, konzularni i privredni) predstavnički organi u inostranstvu.

 
Crkva i politika

Pozivamo braću i sestre u Makedoniji, koji su u raskolu, da shvate da je autokefalija isključivo crkvena institucija, a isti poziv upućujemo i onima koji govore o nekakvoj „Crnogorskoj Crkvi”

Božićna poslanica SPC   
subota, 05. januar 2019.

Ponovo ističemo da je za nas pitanje Kosova i Metohije, između ostalog, pitanje opstanka našeg naroda, sveštenstva, monaštva i, naročito, naših drevnih svetinja, bez kojih ne bismo bili ono što jesmo

 
Kuda ide Srbija

„Njegoš u našem vremenu“ - govor na svečanoj akademiji povodom 170 godina od štampanja „Gorskog vijenca“

Milimir Mučibabić   
sreda, 18. oktobar 2017.

Predstavlja mi neizmerno zadovoljstvo pred ovako probranim skupom što imam tu privilegiju da vam iskažem lično zadovoljstvo što smo zajedno i nekoliko rečenica o našem vremenu i odnosu prema prošlosti i vrijednostima koje su nam ostavili preci u obavezi da ih sačuvamo.

 
Srbija i NATO

Ko to uporno gura Srbiju u NATO?

Vladimir Jevtić   
subota, 20. jul 2013.

Briselskim sporazumom faktički je prećutno priznata nezavisnost južne srpske pokrajine. Jedino što ostaje jeste da Priština zatraži članstvo u NATO paktu.

 
Sudbina dejtonske BiH i Republika Srpska

Kome je “ptičica“ rekla kakav će biti Balkan do 2020. godine?

Saša Bižić   
četvrtak, 10. januar 2019.

Paradoksalno, iako Srbi slove za narod sklon raspredanju o tzv. krupnim temama i globalnim problemima, u ovom milenijumu nikada ih nije pretjerano zanimalo pitanje potencijalnog ulaska BiH u NATO.

 
Crkva i politika

Odluka Carigradske patrijaršije da rehabilituje i prizna dvojicu vođa raskolničkih grupacija u Ukrajini kanonski neutemeljena i neobavezujuća

SPC   
ponedeljak, 12. novembar 2018.

Dvodnevno zasedanje Svetog Arhijerejskog Sabora Srpske Pravoslavne Crkve (6. – 7. novembar tekuće godine) bilo je posvećeno trima glavnim temama – stanju na Kosovu i u Metohiji, unapređenju školstva i prosvete u Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi i crkvenoj krizi u Ukrajini posle najnovijih odluka Carigradske Patrijaršije.

 
Istina i pomirenje na ex-YU prostorima

Film, donacija i dobrosusedski odnosi

Mirjana Radojičić   
sreda, 25. maj 2016.

Tako će bošnjačko-haška interpretacija i kvalifikacija najbrutalnije epizode višegodišnjeg rata na prostorima zapadnobalkanske „Jugoslavije u malom“, dobiti priliku da još jednom prokrstari zemljinom kuglom i to u jednoj od najsugestibilnijih i najpopularnijih formi masovne kulture – dugometražnom igranom filmu.

 
Srbija i NATO

Povodom eskalacije NATO planova na Kosmetu

Zoran Petrović Piroćanac   
nedelja, 31. jul 2011.

U ovom beznađu, bespomoćnosti našeg naroda ovih dana na veštački nametnutim NATO carinskim prelazima na Jugu, znajmo, ponovna gradnja čvrstih institucija, sigurno će značiti vidni preokret i toliko godina očekivanu srpsku Movidu, srpski preporod.

 
Sudbina dejtonske BiH i Republika Srpska

Guranje BiH u NATO - sarajevska tehnika zaobilaženja zakonskih procedura i kakav će biti srpski odgovor

Slobodan Durmanović   
četvrtak, 03. januar 2019.

Kako je pre mesec dana NATO dao "zeleno svetlo" BiH za aktiviranje Akcionog plana za članstvo(MAP) u toj vojnoj alijansi, tako su bošnjački i hrvatski političari u Federaciji BiH počeli da traže načine da počnu sa realizacijom MAP-a, dok se srpski političari u Republici Srpskoj trude da na to pronađu adekvatan odgovor. 

 
Srbija i NATO

Srbija i NATO, ili hotel za bubašvabe

Stefan Karganović   
ponedeljak, 22. jul 2013.

Imaju li pristalice pridruživanja strategiju izvlačenja? Čari pripadnosti NATO-u garnirane  su pomodarskim argumentima i slabo obaveštenim sektorima društva servirane su kao etapa koja se podrazumeva u napredovanju prema maglovito shvaćenim integracijama.

 
Sudbina dejtonske BiH i Republika Srpska

Vučićeva "knjiga o mešanju u izbore u BiH" i "deklaracija o opstanku srpskog naroda" - između tajne, spina i laži!?

Slobodan Durmanović   
četvrtak, 31. januar 2019.

Možda se donošenje deklaracije oteglo zbog otezanja sa postizanjem "Sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine" i "rastezanja" Vučićevog plana o "razgraničenju" Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji. 

 
Kosovo i Metohija

Nije Srbija "saterana u ćošak", već Vučićeva izdajnička politika

"Otadžbina"   
četvrtak, 06. decembar 2018.

Još kaže da je Srbija saterana u ćošak krijući da nije saterana Srbija nego on, jer je on obećao kada su ga dovodili na vlast 2012. godine da će da prizna Kosovo.

 
Srbija i Crna Gora

Antiruski bilbordi u Podgorici, ili bljutavi miks banane, bebe i Đilasa

Pavle Vuletić   
sreda, 03. decembar 2014.

Sigurno je samo da se iza ''crnogorskih patriota'' skrivaju autori koji su bliski vlastima u Podgorici. To pokazuje i činjenica da bilbordi pripadaju firmi Metropolis medija. To je najveći outdoor oglašivač u Crnoj Gori.

 
Srbija među ustavima

Neustavnost Statuta Vojvodine

DSS   
sreda, 01. oktobar 2008.
(PRAVNA ANALIZA NACRTA STATUTA AP VOJVODINE)

Nacrt Statuta AP Vojvodine nedavno se pojavio u medijima mimo predviđene procedure i od strane neovlašćenog predlagača.
 
Kosovo i Metohija

Kosovo, poslednji čin

Dragana Trifković   
nedelja, 18. novembar 2018.

Šta zapravo znači plan „razgraničenja“ ili „razmene teritorije“ sa Albancima za Srbiju? Ovaj plan bio bi deo „Sveobuhvatnog mirovnog sporazuma između Srbije i Kosova“i podrazumevao bi da Srbija potpisivanjem takvog dogovora priznaje Kosovo kao nezavisnu državu

 
Kuda ide Srbija

Novi obrazovni zakoni i Zukorlić na čelu skupštinskog Odbora za obrazovanje - uvreda za srpsku prosvetu i univerzitete

Aleksandar Jovanović   
petak, 06. oktobar 2017.

 Rektor BU morao bi da bude svestan da je njegova uloga značajnija od bilo kojeg ministra prosvete i morao bi da bude spreman da je preuzme – da ne bi sebe doveo u situaciju da izda univerzitet koji mu je poveren da ga vodi! 

 
Srbija i Crna Gora

Izbori u Podgorici i antiruska histerija

Pavle Vuletić   
subota, 24. maj 2014.

Međutim, ispoljavanje histerije i način na koji se ponaša Đukanović u poslednjih nekoliko meseci pokazuje da ni on nije potpuno uveren u svoju pobedu. Posebno nije uveren u pobedu na veoma važnim lokalnim izborima u Podgorici, gradu koji čini 1/3 Crne Gore.

 
Srbija među ustavima

Nacrt Statuta AP Vojvodine

Demokratska stranka Srbije   
sreda, 01. oktobar 2008.
Autonomna Pokrajina Vojvodina je autonomna teritorijalna zajednica osnovana Ustavom Republike Srbije, u kojoj je zagarantovana ustavna ravnopravnost srpskog naroda i svih građana i etničkih zajednica koji u njoj žive. 
 
Kosovo i Metohija

Neprihvatljivi su bilo kakvo „razgraničenje“ ili potpis koji bi, direktno ili indirektno, značio priznanje nezavisnosti i ulazak „Kosova“ u UN

Saopštenje Svetog Arhijerejskog Sabora Srpske pravoslavne Crkve o Kosovu i Metohiji   
sreda, 07. novembar 2018.

Sabrani na jesenjem zasedanju Svetog Arhijerejskog Sabora, mi Episkopi Srpske Pravoslavne Crkve, na čelu sa Njegovom Svetošću Patrijarhom srpskim Gospodinom Irinejem, u ovim teškim vremenima sa kojima se suočava naša Crkva i verni narod na Kosovu i Metohiji

 
<< Prva < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Poslednja >>

Strana 10 od 117

Anketa

Da li mislite da će ovog leta Vučić i Tači potpisati neki sporazum o KiM u prisustvu Donalda Trampa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner