Početna strana > Rubrike > Komentar dana > Ova Vučićeva "pobeda" u Njujorku veoma podseća na onu na Kosovu i Metohiji 1999.
Komentar dana

Ova Vučićeva "pobeda" u Njujorku veoma podseća na onu na Kosovu i Metohiji 1999.

PDF Štampa El. pošta
„Otadžbina“   
ponedeljak, 27. maj 2024.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ najoštrije osuđuje donošenje rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama kojom se faktički ceo srpski narod proglašava genecidnim. Ova rezolucija je više političkog karaktera i ima za cilj da unitarizuje Bosnu i Hercegovinu, dovede u pitanje nadležnosti Republike Srpske sa namerom da se ona pretvori u Zajednicu srpskih opština.

Vučić kao najveći izdajnik u istoriji srpskog naroda predao je Kosovo i Metohiju praveći temelje za stvaranje Velike Albanije. Zato za sve vreme vladavine Aleksandra Vučića nikada nismo čuli temu povratka 250 hiljada raseljenih Srba jer bi to ugrozilo stvaranje projekta Velike Albanije

A zašto baš sada? Pa upravo s toga što brojne zemlje Zapada smatraju da je prihvatanjem Francusko-nemačkog predloga od strane Srbije stavljena tačka na rešavanje statusa Kosova i Metohije pa iz tog razloga mogu da se okrenu ka Republici Srpskoj. Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ tokom dvanestogodišnje vladavine Aleksandra Vučića u više navrata je upozoravao da odbrana južne srpske pokrajine mora biti kategorička, mora da bude čvrsta, mora da bude konstantna jer će onda i pitanje Republike Srpske mnogo kasnije doći na dnevni red.

Nažalost, takve odbrane nije bilo i Aleksandar Vučić kao najveći izdajnik u istoriji srpskog naroda predao je Kosovo i Metohiju praveći temelje za stvaranje Velike Albanije. Zato za sve vreme vladavine Aleksandra Vučića nikada nismo čuli temu povratka 250 hiljada raseljenih Srba jer bi to ugrozilo stvaranje projekta Velike Albanije. Gorko ali istinito je da predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sve to vreme je podržavao antisrpsko i antiustavno delovanje Aleksandra Vučića zaboravljajući da izgovori da je Kosovo i Metohija u potpunosti deo države Srbije. U brojnim političkim kuloarima je vladalo mišljenje nametnuto od predsednika Srbije da Kosovo i Metohiju treba otcepiti i stvoriti Veliku Albaniju a zauzvrat Republiku Srpsku pripojiti Srbiji. Politički gledano to je bio račun bez krčmara i Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ stalno je upozoravao da je mnogo lakše odbraniti Kosovo i Metohiju kao deo države Srbije nego pripojiti Republiku Srpsku Srbiji što se u suštini kosi sa međunarodnim pravom.

Ogrtanje zastavom Republike Srbije u UN je postupak koji je ciničan, degutantan i nepristojan prema srpskom narodu. Zastavom se ogrće čovek koji je prihvatio Francusko-nemački sporazum, gde u tački dva stoji da 'Srbija privhata teritorijalnu celovitost, nezavisnost i suverenitet republike Kosovo'

Ponašanje predsednika Srbije tokom trajanja sednice UN po pitanju Srebrenice je naglašeno i naduvano srbovanje koje mnogo podseća na srbovanje u leru uz predstvljanje poraza u UN kao velike srpske pobede. Aleksandar Vučić je poznat kao majstor prevare, obmane i laži u šta smo se mnogo puta uverili. Ova „pobeda“ u UN umnogome podseća na 1999. godinu kada se srpska vojska i policija sa brojnim traktorskim kolonama Srba izvlačila iz južne srpske pokrajine dok su skoro svi srpski mediji to predstvljali kao pobedu nad NATO paktom. Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ podseća građane Srbije da je tada na funkciji ministra informisanja upravo bio majstor prevare, obmane i laži sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ponašanje predsednika Srbije tokom trajanja sednice UN po pitanju Srebrenice je naglašeno i naduvano srbovanje koje mnogo podseća na srbovanje u leru uz predstvljanje poraza u UN kao 'velike srpske pobede'

Ogrtanje zastavom Republike Srbije u UN je postupak koji je ciničan, degutantan i nepristojan prema srpskom narodu. Zastavom se ogrće čovek koji je prihvatio Francusko-nemački predlog gde u tački dva stoji da Srbija privhata teritorijalnu celovitost, nezavisnost i suverenitet samoproglašene republike Kosovo. Zato je o ogrtanje zastvom od strane Aleksandra Vučića skrnavljenje ove zastave.

I u vreme kada je donešena ova rezolucija u UN u Kosovskoj Mitrovici pa i još nekim gradovima u Srbiji su pojedine automobilske kolone nešto proslavljale. Nažalost, proslavljale su poraz koji navodno nije veliki poraz što je krajnje i neobično, i čudno i nadasve unikatno. Ovo se posebno odnosi na Kosovsku Mitrovicu u kojoj dva dana pre donošenje rezolucije o Srebrenici ROSU policija je upala u Trezor Narodne banke Srbije i u prostorije Poštanske štedionice a da nikakve reakcije Srpske liste nije bilo. Gubitak dinara kao simbola državnosti Republike Srbije na prostoru južne srpske pokrajine je od strane Beograda prihvaćen mirno ili bolje reći dogovoreno sa Aljbinom Kurtijem.

Ono što je sigurno da će devetog juna i na svesrpskom saboru u Beogradu u organizaciji Aleksandra Vučića i Milorada Dodika doći i preostali Srbi sa Kosova i Metohije. Po već ustaljenom i uobičajenom receptu organizovaće se autobuske kolone put Beograda. Kao i za vreme kontramitinga pre godinu dana u Beogradu autobuse će da obezbedi Aljbin Kurti. Već viđeno.

Zato sav ovaj nacionalni trijumfalizam, egzaltiranost, srbovanje u leru zastavama i grafitima treba da zamagli stvarnu izdaju i predaju Kosova i Metohije od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji se na Mirosavljevom jevanđelju zakleo da će ga braniti. Naš narod kaže prema čoveku i beseda odnosno zakletva.

Kosovska Mitrovica
26.05.2024. godine

 

Od istog autora

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner