Početna strana > Rubrike > Komentar dana > Zašto je najava Evroprajda ustalasala Srbiju više nego bilo koji događaj u poslednje dve decenije?
Komentar dana

Zašto je najava Evroprajda ustalasala Srbiju više nego bilo koji događaj u poslednje dve decenije?

PDF Štampa El. pošta
Dragan Dobrašinović   
subota, 03. septembar 2022.

Najava održavanja "Evroprajda" u Beogradu ustalasala je Srbiju više i jače nego bilo koji događaj u poslednje dve decenine, osim nelegalnog proglašenja nezavisnosti lažne države, a stvarne narko - terorističke jazbine Kosovo 2008. godine.

Kako je najava banalnog performansa banalnih protagonista postalo tako važno pitanje za Srbiju koja se poput bujice izlila na ulice, pitanje je na koje, i pored mnoštva ponuđenih, još uvek nema dovoljno dobrog odgovora.

Udar na hrišćansku tradiciju i javni moral, pokušaj izobličenja društva, promocija homoseksualne i srodnih ideologija maloletnicima, zahtevi za legalizaciju istopolnih brakova i usvajanje dece od strane homoseksualnih parova - sve je od prve do poslednje izgovorene i napisane reči protivnika "Evroprajda" tačno. Ali, to ne objašnjava desetine, a uskoro i stotine hiljada ljudi na ulicama Beograda i drugih srpskih gradova.

Jer, mnogo bitniji događaji, poput hapšenja Slobodana Miloševića, Ratka Mladića, Radovana Karadžića, kompletnog vojnog i političkog rukovodstva Srbije i Republike Srpske, nisu izazvala gotovo nikakvu ozbiljniju reakciju javnosti ili je ona bila kratkotrajna i bleda. Protivustavni Briselski sporazum i njegova postepena primena, koja je po svojoj suštini priznanje nezavisnosti lažne države i predaja srpskog suvereniteta na Kosovu i Metohiji korak po korak - ništa. Ekstremna politička korupcija i neviđena pljačka koje uništavaju društvo u poslednjih nekoliko decenija - ni glasa. Najava "Evroprajda" - litije i desetine hiljada mirnih i dostojanstvenih protestanata. Kako?

Ekstremna politička korupcija i neviđena pljačka koje uništavaju društvo u poslednjih nekoliko decenija - ni glasa. Najava "Evroprajda" - litije i desetine hiljada mirnih i dostojanstvenih protestanata. Kako?

Evo možda ovako. Srbi su ćuteći i svakojaka zla trpeći sve razumeli. A onda su progovorili jasno, glasno i odrešito, tako da ih razume ceo svet. I svet, baš onaj isti koji je ceo projekat osmislio, i uz pomoć domaćih pomagača na najvišim pozicijama u vlasti progurao, razumeo je da su Srbi sve razumeli i da treba napraviti još jedan, odlučujući korak, koji će Srbiju saviti i konačno pokoriti.

A Srbi su razumeli da je "Evroprajd" projekat NATO struktura i agentura, potpomognut od domicilnih kreatura i karikatura, koji za primarni cilj ima simboličko i ritualno ubistvo srpskog nacionalnog identiteta. Ovo ubistvo, odnosno njegov nepodoban pokušaj, vrši se presecanjem svih kopči sa nacionalnom tradicijom, nacionalnom kulturom i nasleđenim milenijumskim sistemom vrednosti i kalemljenjem na tako izmrcvarenu i izmučenu biljku potpuno tuđeg i stranog vrednosnog obrasca.

A krajnji cilj, koji je vidljiv i iz ozbiljne uznemirenosti NATO glasnogovornika, koji dolaze iz različitih struktura, od zapadnih ambasada, preko EU institucija do, zamislite, američkog državnog sekretara Blinkena, drugog čoveka najveće sile sveta, sasvim je Srbima jasan i očigledan.

Ritualno identitetsko ubistvo evroprajdovskim maljem treba samo da posluži realizaciji konačnog rešenja, a to je potpuno vojno i političko pokoravanje Srbije i naravno, njeno prevođenje u antiruski tabor uz formalno odricanje od Kosova i Metohije. Samo na taj način celokupna igra dobija punu dimenziju koja počiva na aroganciji metropole i potpunoj kolonijalnoj potčinjenosti Srbije koja se odrekla sebe, svoje prošlosti i svoje budućnosti.

I zato dodatni pritisak, i zato pretnje i ucene, i zato najave svakojakih evropskih činovničića kako će lično prisustvovati "Evroprajdu" čiju je zabranu, pod ogromnim pritiskom javnosti, pre par dana najavio predsednik Vučić. Odlučujući korak, a u stvari  poslednji trzaj onih koji nisu naučeni na odgovor koji počinje i završava se sa NE.

Kao da im je malo što su nam oteli Kosovo i Metohiju, što mrcvare Republiku Srpsku, što na osnovu protivustavnih SOFA sporazuma paradiraju po Srbiji kako im se prohte, ne odgovarajući ni za našu imovinu ni za naše glave

Kao da im je malo što su nam oteli Kosovo i Metohiju, što mrcvare Republiku Srpsku, što na osnovu protivustavnih SOFA sporazuma paradiraju po Srbiji kako im se prohte, ne odgovarajući ni za našu imovinu ni za naše glave. Kao da ništa nije dovoljno bez totalnog poništenja i poniženja Srba i Srbije.

Ali, poznajući Srbe malo bolje i nešto duže od svakojakih Blinkena, Kramona, DeBilčika i njima sličnih, usuđujem se da prognoziram da će umesto pristanka na njihove ucene i satanističko paradiranje Beogradom, veoma brzo dobiti jasan odgovor koji glasi: NATO - MARŠ IZ SRBIJE!

Jer, znate kako, Srbija je ovo.

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner