Početna strana > Polemike > Svaka čast, E-braćo četnici
Polemike

Svaka čast, E-braćo četnici

PDF Štampa El. pošta
Vladislav B. Sotirović   
četvrtak, 28. februar 2013.

Dana 18. februara 2013. g. imali smo čast da budemo ugošćeni na portalu “eminentnih” elektronskih novina koje su nam posvetile čitav jedan članak pod naslovom „Fašizam fircan narodnjacima“ (http://www.e-novine.com/entertainment/entertainment-tema/79216-Faizam-fircan-narodnjacima.html). Kao što je domaćinsko-patrijarhalni red na brdovitom Balkanu od strane “redakcije” ovog portala smo dobili informaciju o štampanju članka o nama. kao i poziv za dugoročnu saradnju sa istim, pa smo se stoga nešto detaljnije upoznali sa sadržajima ovih elektronskih novina kako bismo saznali sa kim imamo posla.

Nakon provedenog određenog vremena na ovom portalu došli smo do zaključka da je jednostavno nemoguće drugima preneti autentične utiske o ovim novinama, pa stoga pozivamo eventualno sve zainteresovane da se sami upuste u avanturu sakupljanja utisaka o www.e-novine.com. Ipak, nakon sumiranja prvoutisnih rezultata došli smo do sledećih osnovnih zaključaka koje bismo želeli da podelimo zajedno sa čitaocima:

1. na domaćoj novinarskoj sceni još od prvih srpskih novina Dimitrija Davidovića (1789-1838) «Novina serbskih iz carstvujuščeg grada Vijene», pokrenutih prvi put 23. avgusta 1813. g. pa do dana današnjeg (dakle za poslednjih 200 godina) nije bilo vulgarnijeg, primitivnijeg, ogavnijeg i otrcanijeg javnog glasila od dotičnih elektronskih novina. Jezik kojim se ove novine pišu se verovatno vadi sa dna septičke jame, a leksičkim odabirima kojima se «novinari» na www.e-novine.com služe bi se postidela i poslednja pijana ko svinja bekrija koja se valja u blatu ispred seoske birtije nakon fajronta. Jezik članaka na ovom portalu je, inače, tzv. «hrvatski standardni jezik» koji obiluje ustaškim terminima iz doba Genocidne Države Hrvata poglavnika Ante Pavelića kada se pravio novogovor za nove germanske Hrvate;

2. novine, ako se ovaj brlog od portala uopšte tako i može nazvati, jesu tipično rasističko glasilo tipa nacističkog Trećeg rajha u kome se Srbi i Rusi i njihova pravoslavna vera i crkva prikazuju i tretiraju kao rasno roblje Eurogermanskog überman-a po šablonu Rozenberga i Gebelsa, čime se viša germanskoarijevska rasa indirektno poziva da konačno biološki uništi i Srbe i Ruse i njihove crkve i veru kako bi se dobio tako dugo traženi Lebensraum za širenje arijevskih Euro-Nemaca, a tako opustele srpske zemlje priključile Velikoj Hrvatskoj sve do reke Timoka i dalje, a po planovima prvog hrvatskog nacističkog ideologa Pavao Ritera Vitezovića (poreklom je bio Nemac, 1652-1713) i njegovih kasnijih ideoloških sledbenika tipa Ante Starčevića, Ante Pavelića, Sekule Drljevića, Josipa Broza Tita, Andrije Hebranga, Steve Krajačića, Franje Tuđmana...;

3. stiče se utisak da je „redakcija“ ovog e-portala direktno plaćena od strane NATO centrale u Briselu i Komisije Evropske unije u istom gradu da bukvalno bestijalno pljuju po svemu što je srpsko i rusko, a u isto vreme glorifikuju do krajnjih granica mentalne izdržljivosti ove dve organizacije po principima gebelsijanske propagandne tehnike i metodologije izluđivanja masa do konačnog šizofreničnog ludila i

4. tekstovi koji se puštaju u opticaj na ovim e-novinama ne mogu da prođu ni minimalne zahteve standardizovanog jezika u pravopisnom, ortografskom i sintaksičkom smislu reči, što jednostavno dovodi do logičkog zaključka da se tzv. „redakcija“ ovih novina sastoji, u najblažem smislu reči, od adolescentnih pubertetlija, mediokritetskih šarlatana i životnih nikogovića.

Međutim, u gore navedenom i jeste čitava poenta postojanja i funkcionisanja portala www.e-novosti.com. Jednostavno rečeno, ovaj portal u suštini služi za odvraćanje od bilo kakve pomisli održavanja bilo kakvih veza sa tzv. „Evropom“ i Zapadom, a kamoli ulaska u Evropsku Uniju ili NATO pakt. Vrlo je verovatno da iza ovog portala stoji neka srpska patriotska organizacija koja na ovakav način odvraća Srbe od svojih krvnih neprijatelja – zapadnih krstaša. Do ovakvog zaključka se stiže čistim logičkim razmišljanjem, tj. slaganjem kockica utisaka o portalu nakon i površne posete njegovim sadržajima koji namerno pljuju po Srbima, četnicima, Rusima, pravoslavnoj crkvi...na najbestijalniji način kako bi se stvorio upravo psihološki kontraefekat kod većine čitalaca ovog portala, a koji su Srbi, a pogotovo veličanjem hrvatske koljačke ustašije, Brozove partizanštine, šiptarske genocidnosti i natoovskih krvavih krstaških bombi. Naravno, u praksi „redakcija“ ovakvog portal-smeća i ne postoji, a formalno u impressum-u sajta se sastoji od totalnih anonimusa i bezveznjakovića od kojih je dobra polovina sa hrvatskim i drugim nesrpskim imenima i prezimenima, što naravno dodatno utiče na psihu čitalaca u pozitivnom smislu odbijanja od ideološke propagande ovakvih kontejnera za kontaminaciju životne sredine. Nije teško zaključiti i to da stvarni urednici sajta sami pišu onako ogavne ustaške i titoističke komentare sa svojih sopstvenih facebook naloga kako bi se Evropa i Zapad još više zgadili čitaocima.

Jednostavno rečeno na kraju, veoma vešto i dobro osmišljen način zaštite vitalnih srpskih nacionalnih interesa - bežanja što dalje od svega što i miriše i smrdi na nacionalne neprijatelje i zbijanje redova u patriotskim organizacijama koje se bore protiv zapadnog unijaćenja i porobljavanja Srba i Srbije. Stoga smo slobodni da hipotetički iznesemo zaključak da iza rada ovog đubrišta od portala u stvari stoji neka od zdravih nacionalnih četničkih organizacija. 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner